KOCKA DO KOCKE KOCKICA

dark-side-of-the-moon:
Od nedavno sam pocela da ocesam nostalgiju za epizodama najpoznatije decje emisije Branka Kockice!!! Zanima me osecate li i vi isto?
Daa! Branko je uvijek ponavljao I TAKO DAN ZA DANOM PRED KOCKASTIM EKRANOM. Što se i za nas ispred monitora može reći. Moj internet-drug Psiho je stalno ponavljao ovaj moto.

A, to su bili dani!!!Secam se one epizode kada su pravili figurice od voca i povrca!!! :) Ponekad sebe kako pevam Kocka do kocke kockica....Nisam propushtala Kockicu, Metlu bez drske,Laku noc deco..E to su bile emisije za decu,a ne teletabisi. :evil: Jadna danashnja deca :(

Ako mrzi decu zasto bi otvorio decje pozoriste? To bas nije profitabilna "firma", pa da se kaze da ima pozoriste zbog para koje mu donose deca! Uostalom niko te ne tera ni na sta. A kamoli da 20 godina provedes radeci na najgledanijoj decijoj emisiji u SFRJ. A to je bar 5.000.000 dece u ono doba bilo. A nasa drzavna TV nije bas bila profitabilna, niti se finansirala od marketinga i prodaje emisija.

Ja se secam te epizode sa igrackama od povrca, pa kada su pravili papazjaniju, pa kada su krojili pantalone, pa ona o polugi "poluga drugari to zna svako dete to je jedna mocu ga sto dize terete", i cuvena "kvadrat nad hipotenuzom to zna svako dete jednak je zbiru kvadrata nad obe ktete"... to je bio jedini nacin da naucim tu teoremu. Pa kada su pravili durbin. A da li se secate Rock*n*roll deda mraza, pa kada objasnjava kako se tela na toploti sire, a na hladnoci skupljaju i to opovrgne na primeru pljeskavica. A volela sam i ono u prirodi "Mi trcimo slozno i dah nam je isti mi mislimo zdravo jer mi smo sportisti"... Imala sam obe ploce sa pesmama iz emisija. Pa vidite da i sada znam reci pesama... (a da me neko pita Kanta ili Hegela samo bih ga bledo pogledala a to sam kao ucila za ispit).

Danasnja deca ako rastu sa Teletabisima koju su program BBC-ja za mentalno zaostalu decu... Zamislite sta ih dalje ceka od skole (boze na sta one knjige lice to je strasno), pa dalje u zivotu. Poenta je da budu isti debilcici kao vrsnjaci iz ekonomsko razvijenih zemlja. Oni ne bi ni razumeli Kockicu, jer crtaju cvetice i leptirice do 5 razreda osnovne...
Nas raniji program za decu je bio kvalitetniji nego sada (osamdesete i rane devedesete). Setite se 7-ce mladih i Kolibrija, pa onda Djuza i Kolibri, pa Dragan Lakovic i Kolibri, pa Metla bez drske, pa Super deka, pa Aca postar, pa Kolaricu Panicu, svi se secamo Nedeljnog zabavnika, Tobogana, Smogovaca, Bušave azbuke (da malo spomenem i komsije), pa one emisije... kako se zvala vodili su je Dragan Pavlovic i ona riba... Šumonja se preziva... ubite me kako se zove... ona o sportu. Ma bilo je emisija i emisija... Drago mi je sto sam bila dete osamdesetih godina.
Ovi danasnji klinci samo znaju za Pink koji je prvi poceo sa obrazovno-vaspitnim sadrzajem tipa "Mocni rendzeri" i varijacijama na temu... A onda umesto crtaca u 19,15 na RTS, pustaju Teletabise! Ranije su pustali Muppet Show. A sto neko gor rece, jos malo, pa ce pustati i one karikature od crtanih likova koji vladaju Cartoon networkom... A ja kada vidim stare dobre Toma i Dzerija odusevim se i po sat vremena ne mrdam od TV-a!

Princeza:
A kamoli da 20 godina provedes radeci na najgledanijoj decijoj emisiji u SFRJ.

mozda zato. i ja sam cula da je vremenom postajao nervozniji.

i cuvena "kvadrat nad hipotenuzom to zna svako dete jednak je zbiru kvadrata nad obe ktete"...

pa da, sad ima Hugo :roll: ma dobro je to bilo
mislim da je ono iznad originalno iz Nusica..autobiografija ili tako nesto. ili B.Copic. nisam sigurna.

e...ma Neven rulz! i sve one emisije..nedeljni zabavnik...zijah sokolovic! ma to je bolje od branka, branko malko smori mene bar. :I ma timoti bajford car. sad opet ide neven. ma dobar je i branko. a chik pogodi? mene je to nerviralo malo

Back