KOBNA ZABUNA: Poginula na prvom sastanku s momkom

Budi konkretan ,na sta mislis ''Kako znas da je tacno''?
A,otkuda znas ,da nije tacno?
To je balavac,otkuda ti znas da se i on nije uplasio,bio u panici,
otkuda znas sta mu je prolazilo kroz glavu ,kada je mala rekla da ce dobiti batine,
od oca?!

Otkuda znas dal' je decko bio ili nije,sposoban da se brani od razularenog oca?
A,mozda je hteo da bas spasi svoju novu devojku i bude ''Heroj'' u njenim ocima,
mi mozemo nagadjati sve to.
Sto se mene tice mislim da je momak bio u panici i uplasen,rekoh tako ja mislim.
Ово могу бити само његове тврдње да је она тако рекла.

И цео чланак и већина ваших коментара се заснива на тој тврдњи, коју није могуће проверити.

U,vezi P.S......Naravno da je odgovornost roditelja i tada velika ,ali mozes li mi garantovati
da ces imati uticaj da ti sin ne pozajmi motor ili auto jednog dana,zbog necega?!....Dalje necu pricati ,sta bi se desilo.
Мина68 је оптужила оца да је заказао, јер није успео да ''васпита'' ћерку и што је имала момка у 14. и још пита ''да ли је почела да излази у 5 година?'' само појачава осуду и ње и оца. Ако прихватимо ту логику, онда чињеница да младићев отац није васпитао сина да не узима мотор без његовог знања и тако ризикује и своје и туђе животе (неискуство и лудост) показује да је веома заказао као родитељ.

А пошто већ постављаш лично питање, кад би знао да ти ћерка од 14 година, излази за нарко дилером, како би реаговао?

- - - - - - - - - -

Realno,cerka je za sve kriva mada je ne mozemo sad napadati.

Klinac je zrtva oca budaletine koji em nije znao da vaspita cerku em ocigledno ni njega nije imao ko da vaspita,decko se nasao u vrzinom kolu sa budaletinama.

И све си то успео да закључиш из тендециозног новинског чланка, који очигледно држи страну младићу? :think:

Ово могу бити само његове тврдње да је она тако рекла.

И цео чланак и већина ваших коментара се заснива на тој тврдњи, коју није могуће проверити.

Мина68 је оптужила оца да је заказао, јер није успео да ''васпита'' ћерку и што је имала момка у 14. и још пита ''да ли је почела да излази у 5 година?'' само појачава осуду и ње и оца. Ако прихватимо ту логику, онда чињеница да младићев отац није васпитао сина да не узима мотор без његовог знања и тако ризикује и своје и туђе животе (неискуство и лудост) показује да је веома заказао као родитељ.

А пошто већ постављаш лично питање, кад би знао да ти ћерка од 14 година, излази за нарко дилером, како би реаговао?

- - - - - - - - - -

---------------------------------------------

Kad bi znao da mi cerka izlazi sa narko-dilerom ,reagovao bih na svakojaki nacin
,ali da je jurim dok je na motoru ili autu....To,ni u snu ne bih....
Ako nije moguce proveriti ,kako onda znas dal' si u pravu ,ili dal' sam ja u pravu?
Ja,sam rekao ''Ja,mislim'' ne i da sam u pravu....

Otac koji je omanuo u vaspitanju cerke je napravio kardinalnu gresku,ali izvini,ako
je toliko ''Pametna'' ,kao sto danasnji klinci misle,zasto tu pamet nije upotrebila za
izbegavanje narko dilera i sl? Ne,! Htela je ''Opasnost i uzbudjenje'',ili nesto drugo.

Ne znam koliko godina imas,ali ako imas dovoljno onda bi morao znati da je danas devojka
sa 14 god. Koja ima seksualna iskustva ,za danasnju mladez normalna pojava,za mene nije !
A,sto se tice motora ....Evo mene je moj pokojni otac vaspitao kako treba i uspesno,pa ipak sam
pozeleo tamo davno da uzmem motor od druga ....Znas zasto nisam? Zato sto sam pomislio''
Ako se meni nesto desi ,cale ce me odrati od batina'' ....Dok se ne slupam nece ni znati da sam uzeo motor.

E,sad da ja tebe pitam kako ces znati dal ti sin uzima motor i sta radi sa njim i kako bi ti reagovao
da ti cerka izlazi sa narkodilerom?

Kad bi znao da mi cerka izlazi sa narko-dilerom ,reagovao bih na svakojaki nacin
,ali da je jurim dok je na motoru ili autu....To,ni u snu ne bih....
Ako nije moguce proveriti ,kako onda znas dal' si u pravu ,ili dal' sam ja u pravu?
Ja,sam rekao ''Ja,mislim'' ne i da sam u pravu....
Кад си рекао ''Ја мислим''?
Све време понављаш оно што је написао новинар који је ''знао'' исто колико и ти и ја, јер је наводио само један извор, без критике.

Добар пример је и 'јурим', уместо 'пратим' на удаљености од 200-300 метара. И нисам баш сигуран да ти неби пало на памет, да пођеш за њима.

Otac koji je omanuo u vaspitanju cerke je napravio kardinalnu gresku,ali izvini,ako
je toliko ''Pametna'' ,kao sto danasnji klinci misle,zasto tu pamet nije upotrebila za
izbegavanje narko dilera i sl? Ne,! Htela je ''Opasnost i uzbudjenje'',ili nesto drugo.
Нисам рекао да је ''паметна'', али сам указао на лицемерје да се један сет вредности примењује на малдића, који је ''јадан, уплашен, жртва'' и други на ћерку која је ''добила шта је тражила'' .

Ne znam koliko godina imas,ali ako imas dovoljno onda bi morao znati da je danas devojka
sa 14 god. Koja ima seksualna iskustva ,za danasnju mladez normalna pojava,za mene nije !
A,sto se tice motora ....Evo mene je moj pokojni otac vaspitao kako treba i uspesno,pa ipak sam
pozeleo tamo davno da uzmem motor od druga ....Znas zasto nisam? Zato sto sam pomislio''
Ako se meni nesto desi ,cale ce me odrati od batina'' ....Dok se ne slupam nece ni znati da sam uzeo motor.

E,sad da ja tebe pitam kako ces znati dal ti sin uzima motor i sta radi sa njim i kako bi ti reagovao
da ti cerka izlazi sa narkodilerom?
Једино што тебе разликује од ''затуцаног'' оца из ове вести је што сматраш да си ''промишљенији'' од њега и да се тако нешто теби никад не може догодити, као и то што би тукао сина из љубави. И није јасно како можеш да будеш тако ''затуцан'', да браниш ћерки да излази ским хоће (критика упућена од многих, на почетку теме).

Парафразираћу твој одговор, ''одрадио би свакојаке ствари''.

---------------------------------------------------------------------------------

Za,pocetak smanji dozu nervoze i glupog razgovora,ako hoces da
razgovaramo,ako neces reci odmah,da ne smaramo jedan drugoga.

Moje ''JA ,MISLIM'' moze da se poklapa sa onim sto je novinar
napisao,ali nije tako...To,je moj stav,gde sam lepo naveo ''Mislim,ali ne znaci
da sam u pravu''. Sto ,kod je kod tebe suprotan stav,da delujes kao da ti mislis
da si u pravu.

Na,kraju krajeva ...O,ovome ce se jos pisati i utvrdit ce se sta je istina!

Jurim,pratim,sunjam se,krijem se...Sve ce se saznati ,kad inspektori obave svoj posao.
Ali,je malo blesavo imati stav da su jurili iz zabave ili nekog drugog razloga.
Ako,je devojka trazila uzbudjenje i slagala momka da vozi brzo,onda je on trebao biti
pametan i ne dozvoliti da na njega utice suvozac na takav nacin,ako je on hteo brzinu onda je ona trebala
biti pametna,ako ih vec otac NIJE PRATIO ILI JURIO.Ako ,su oboje bili glupi onda je to greska koju su skupo platili.

Ni jednom nisam napisao za devojku ''Dobila je sta je trazila'' ,i takvu licemernost koju si opisao
ne primenjuj meni ,ok?!

A)Ja ,ne znam jel ti citas tekst brzo ,pa ne znas sta si citao ili....Gde sam ja to napisao da se
tako nesto ne moze desiti meni ili tebi ili bilo kome,ne pricaj gluposti ,ja sam otac dva deteta, i tako nesto nebi nikada napisao
jer sam svestan realnosti.

B)Ja,danas sutra ne mogu pratiti uvek i svaki put sa kim se to moja cerka vidja ,ali cu to svakako uraditi
,ako me zdravlje bude sluzilo,a svakako da cu saznati sa kim se vidja.
I,ako vidim budaletinu ,narkomana ili alkosa,bolesnog kockara i sl...Reagovat cu ,na svakojaki nacin.

Za,pocetak smanji dozu nervoze i glupog razgovora,ako hoces da
razgovaramo,ako neces reci odmah,da ne smaramo jedan drugoga.

Види мени није проблем да водим рационалан разговор, кад имам са ким.

Али, немој да постављаш лична питања и да коментаришеш ван контекста теме, јер то не води рационалном разговору.
А контекст теме можеш видети у општој осуди оца и његовог ''примитивзма'', иако реално немамо довољно информација за тако нешто.

Moje ''JA ,MISLIM'' moze da se poklapa sa onim sto je novinar
napisao,ali nije tako...To,je moj stav,gde sam lepo naveo ''Mislim,ali ne znaci
da sam u pravu''. Sto ,kod je kod tebe suprotan stav,da delujes kao da ti mislis
da si u pravu.
Твоји утисци су твоја ствар, а ''твоје мишљење'' је засновано на непроверљивим информацијама, које си добио од новинара.

Na,kraju krajeva ...O,ovome ce se jos pisati i utvrdit ce se sta je istina!

Jurim,pratim,sunjam se,krijem se...Sve ce se saznati ,kad inspektori obave svoj posao.
Ali,je malo blesavo imati stav da su jurili iz zabave ili nekog drugog razloga.
Ako,je devojka trazila uzbudjenje i slagala momka da vozi brzo,onda je on trebao biti
pametan i ne dozvoliti da na njega utice suvozac na takav nacin,ako je on hteo brzinu onda je ona trebala
biti pametna,ako ih vec otac NIJE PRATIO ILI JURIO.Ako ,su oboje bili glupi onda je to greska koju su skupo platili.
Надам се да хоће, пошто и мене занима шта се десило, што сам и написао у једном ранијем посту.

Ni jednom nisam napisao za devojku ''Dobila je sta je trazila'' ,i takvu licemernost koju si opisao
ne primenjuj meni ,ok?!
У претходној поруци сам ти јасно написао, да се коментар односи на корисника Мина68, али
немој да мислиш да си сагледао ситуацију потпуно равноправно.
A)Ja ,ne znam jel ti citas tekst brzo ,pa ne znas sta si citao ili....Gde sam ja to napisao da se
tako nesto ne moze desiti meni ili tebi ili bilo kome,ne pricaj gluposti ,ja sam otac dva deteta, i tako nesto nebi nikada napisao
jer sam svestan realnosti.

B)Ja,danas sutra ne mogu pratiti uvek i svaki put sa kim se to moja cerka vidja ,ali cu to svakako uraditi
,ako me zdravlje bude sluzilo,a svakako da cu saznati sa kim se vidja.
I,ako vidim budaletinu ,narkomana ili alkosa,bolesnog kockara i sl...Reagovat cu ,na svakojaki nacin.

Искрено, не занима ме шта би ти урадио, нити како си васпитаван (претходна порука), нити како би васпитао свога сина, ти си нас увео у овај смер разговора.

Мене занима предрасуда која постоји у вестима и коментарима, да је отац ''затуцан'', да не треба да се меша у живот свога детета и остали стереотипи који су постали део наше реалности, а нису корисни, а у исто време се истиче да је заказао као родитељ.

Твоје речи: '' Сећаш ли се кад си има 17 година ... како си онда размишљао.. да ли си онда могао...''
још више важе за ћерку.

Не примењујући га на ћерку, ниси доследна и указује на дубоко усађено лицемерство.

Па, да видиш и применила сам на ћерку.

Јер се одлично сећам да сам са 14 година имала само симпатије, какви момци.

Све време осуђујем оца, који је заказао као родитељ.

Ти све време браниш оца и ћерку, а нападаш дечка, иако имамо потпуно исте информације.

Ја сам само пробала да укажем на то да ситуација у породици није била нормална.

То је једино извесно, за сад.

И, на крају, у животу сам била и "уображена", и "арогантна" и "кучка", али "лицемерна" никада.

Ето, сада ми је неко и то прикачио.

Види мени није проблем да водим рационалан разговор, кад имам са ким.

Али, немој да постављаш лична питања и да коментаришеш ван контекста теме, јер то не води рационалном разговору.
А контекст теме можеш видети у општој осуди оца и његовог ''примитивзма'', иако реално немамо довољно информација за тако нешто.

Твоји утисци су твоја ствар, а ''твоје мишљење'' је засновано на непроверљивим информацијама, које си добио од новинара.

Надам се да хоће, пошто и мене занима шта се десило, што сам и написао у једном ранијем посту.

У претходној поруци сам ти јасно написао, да се коментар односи на корисника Мина68, али

немој да мислиш да си сагледао ситуацију потпуно равноправно.

Искрено, не занима ме шта би ти урадио, нити како си васпитаван (претходна порука), нити како би васпитао свога сина, ти си нас увео у овај смер разговора.

Мене занима предрасуда која постоји у вестима и коментарима, да је отац ''затуцан'', да не треба да се меша у живот свога детета и остали стереотипи који су постали део наше реалности, а нису корисни, а у исто време се истиче да је заказао као родитељ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tebi je problem ,kada neko ima suprotno misljenje od tvog,a to nije racionalno
ako sebe smatras racionalnim ,a mene neracionalnim onda imas problem sa egom.
To se vidi upravo po tvom nastupu ,kad si ocigledno nasao da se uvredis ,kad sam ti postavio
licno pitanje ''Sta bi ti uradio sa sinom ili kcerkom ''?
Nisam ni trazio da te zanima kako sam odgojen ili kako bih odgojio sina,ali sam ti
pokusao kao covek objasniti sta bih ja uradio ....Hteo sam sebe pribliziti u ovom razgovoru.
Ali,ti imas gadan problem da normalno vodis diskusiju ...Mnogo si ti nervozna osoba.
Treci put ...I,zadnji u ovom prilicno dosadnom razgovoru...Ja imam misljenje ,koje ne mora znaciti
da je ispravno ,apropo novinarskoj prici.Ne izvrci i ne pricaj vise gluposti!
NA kraju ove balade ,u bliskoj buducnosti ce se reci sve o ovome incidentu...

Tebi je problem ,kada neko ima suprotno misljenje od tvog,a to nije racionalno
ako sebe smatras racionalnim ,a mene neracionalnim onda imas problem sa egom.
To se vidi upravo po tvom nastupu ,kad si ocigledno nasao da se uvredis ,kad sam ti postavio
licno pitanje ''Sta bi ti uradio sa sinom ili kcerkom ''?
Nisam ni trazio da te zanima kako sam odgojen ili kako bih odgojio sina,ali sam ti
pokusao kao covek objasniti sta bih ja uradio ....Hteo sam sebe pribliziti u ovom razgovoru.
Ali,ti imas gadan problem da normalno vodis diskusiju ...Mnogo si ti nervozna osoba.
Treci put ...I,zadnji u ovom prilicno dosadnom razgovoru...Ja imam misljenje ,koje ne mora znaciti
da je ispravno ,apropo novinarskoj prici.Ne izvrci i ne pricaj vise gluposti!
NA kraju ove balade ,u bliskoj buducnosti ce se reci sve o ovome incidentu...

Моје мишљење је да не постоји довољно информација да се закључи ко је крив, а ко је невин и да је већина форумаша потрчала да окриви оца, на основу тендециозног чланка, да ли је супротно од твог мишљења?

Не постављање личних питања је свесна одлука, донета после првих пар година писања на форумима. Форумаши се тешко носе са таквим питањима и не воле кад неко не поштује њихове емоције, а пошто је мој стил писања пун ироније и сарказма, онда не знају како да одговоре него са патетичним покушајима психоанализе.

И да, знам да нисам најбољи саговорник на свету, барем не на форуму. ;)

Па, да видиш и применила сам на ћерку.

Јер се одлично сећам да сам са 14 година имала само симпатије, какви момци.

Све време осуђујем оца, који је заказао као родитељ.

Ти све време браниш оца и ћерку, а нападаш дечка, иако имамо потпуно исте информације.

Ја сам само пробала да укажем на то да ситуација у породици није била нормална.

То је једино извесно, за сад.

И, на крају, у животу сам била и "уображена", и "арогантна" и "кучка", али "лицемерна" никада.

Ето, сада ми је неко и то прикачио.
О томе и говорим, користиш своје сећање и примењујеш га на културно гледано потпуно другачије време.

Данас је уобичајено да девојка има барем једног момка пре 15 (барем преко 50%), и ако то узмемо као мерило, онда су сви ти очеви заказали.
Исто тако је уобичајено да напаљени клинци, који возе моторе изазивају саобраћајне несреће у којима често сами страдају, али понекад повреде и друге.

Овде се губи из вида, да се ништа не би десило да нису сели на мотор, а имали су избора.

Моје мишљење је да не постоји довољно информација да се закључи ко је крив, а ко је невин и да је већина форумаша потрчала да окриви оца, на основу тендециозног чланка, да ли је супротно од твог мишљења?

Не постављање личних питања је свесна одлука, донета после првих пар година писања на форумима. Форумаши се тешко носе са таквим питањима и не воле кад неко не поштује њихове емоције, а пошто је мој стил писања пун ироније и сарказма, онда не знају како да одговоре него са патетичним покушајима психоанализе.

И да, знам да нисам најбољи саговорник на свету, барем не на форуму. ;)

Dzaba tebi objasnjavati ,kad te nervoza savlada ,a posle
se vadis na lezeran stav...:kafa:

О томе и говорим, користиш своје сећање и примењујеш га на културно гледано потпуно другачије време.

Данас је уобичајено да девојка има барем једног момка пре 15 (барем преко 50%), и ако то узмемо као мерило, онда су сви ти очеви заказали.
Исто тако је уобичајено да напаљени клинци, који возе моторе изазивају саобраћајне несреће у којима често сами страдају, али понекад повреде и друге.

Овде се губи из вида, да се ништа не би десило да нису сели на мотор, а имали су избора.

Несреће се не би дешавале да не седају на моторе.

Тачно.

Зато треба забранити моторе.

На ову тему дискусију могу да наставим тек када се утврде чињенице.

Несреће се не би дешавале да не седају на моторе.

Тачно.

Зато треба забранити моторе.

На ову тему дискусију могу да наставим тек када се утврде чињенице.

Naravno

- - - - - - - - - -

:aha:

- - - - - - - - - -

:whistling:

Back