KOALICIJA ZA MIR: LDP okuplja 4. savez na opozicionoj sceni

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.168
LDP najavila formiranje Koalacije za mir

Libralno demokratska partija (LDP) najavila je danas da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponuditi okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

ldp-768x433-678x382.jpg

Poslednja je prilika u kojoj moramo zajedno da se potrudimo da rešenje kosovske krize bude sporazum koji bi i srpskom i kosovskom društvu ponudio evropsku perspektivu, saopštila je LDP,

Ta stranka je ocenila da greše svi koji danas politički prostor traže u saplitanju onih koji sporazum treba da potpišu, jer u tome nema sreće za ljude koji žive ovde, a nema ni za Srbe koji su ostali na Kosovu.

Strančarenje je uništilo ovu zemlju, sebični partijski interesi i liderska lutanja ostavila su nas na marginama savremenog sveta i, ako iz svega toga nismo ništa naučili, rezultat će biti još jedna propuštena prilika koja može biti i poslednja, naglasila je LDP.

LDP je najavila da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponudićemo okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

Nemamo razumevanje za one koji su na pitanju Kosova pomislili da ostvaruju svoje ambicije, niti da na planiranom bojkotu referenduma traže priliku za politički profit, nmaglašava stranka.

Prema oceni LDP, pitanje Kosova prevazilazi sve nas, i one koji su danas vlast i one koji su opozicija, ono je generacijsko pitanje i ostaviće trag i na naše živote i na živote naše dece.

Svaka neodgovornost će zbog toga skupo koštati, upozorila je LDP.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ko ide sa Čedom? Čanak? :think:

Možda Tadić, kad mu toliko prolazi loše u pregovorima sa Gtristaosamdesetkečinama?

Sećate li se ČBČ lige?

cedo-boris-canak.jpg

609617_nenad-canak-cedomir-jovanovic-boris-tadic_ls.jpg

Demagogija

LDP je imao smisla u Kostunicinoj eri, a sad je to nakup privatne sekte njihovog predsednika.

Baš tako. Ne samo Čeda nego i likovi poput Čanka, Tadije i Bunde imali su smisla samo u vremenu Koštuna i Tome SRS. Valjda će nestati konačno posle izbora 2019-2020.

Ne znam kako su uopšte i dobili onih 5% na izborima 2016.

Baš tako. Ne samo Čeda nego i likovi poput Čanka, Tadije i Bunde imali su smisla samo u vremenu Koštuna i Tome SRS. Valjda će nestati konačno posle izbora 2019-2020.

Ne znam kako su uopšte i dobili onih 5% na izborima 2016.

SDS je imao tada još uvek neku svežinu. To su bili prvi izbori na kojima su išli, barem tim imenom i bili su dosta jači i po članstvu i infrastrukturi nego danas; ne kao na nivou NDS-a par godina ranije, ali na pola puta, da kažemo. Slična situacija je bila tu negde sa LDP-om iz koga je tek počela bežanija nakon neprolaska cenzusa, a u svojim tradicionalnim uporištima LSV je bio još uvek dosta jak. Kada se sve sabere postane jasno kako su nagnali magičnih 5%, posebno jer je u koaliciji bio i Narodni pokret (budući Narodni pokret Srbije) bivšeg predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića. Aleksić važi za danonoćnog terenskog radnika koji je odličan organizator i strateški planer. On je, u suštini, obavio najveći deo posla stvaranja Narodne stranke za Jeremića i zato je vukao na izborima 2016. dovoljno. Plus, u toj koaliciju si bili i oni Zeleni...a istakli su i nekoliko zvučnih imena tada; recimo nekadašnjeg ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i sl., koji su u izvesnoj meri privukli stare pristalice Tadića i njegove ekipe.

Ne treba zaboraviti da im je rezultat bio 5,02%, dakle doslovno tuda negde (istina imali su više na inicijelnim izborima, pre nego što se cela opozicija izuzev SRS-ua objedinila da osigura DSS-Dverima mesto nakon što su preliminarni rezultati objavili da su oni bili ispod cenzusa za doslovno jedan jedini glas). To uopšte nije iznenađujuće veliki rezultat ako se ima na umu da su na pređašnjim izborima (doduše, sa nešto bošnjačkih i mađarskih glasova) imale dve liste koje su činile tada (2014) okosnicu buduće ČBČ alijanse skoro 9%.

Takođe bih rekao da malčice potcenjujete ovu ekipu. Čeda jeste dosta propao i nalazi se trenutno na najnižoj tački svoje političke karijere ali to nije slučaj sa Čankom. Ne samo što je ovaj popularniji trenutno dosta, već i Liga socijaldemokrata Vojvodine kao politička stranka. Ja sam samo lupio da će SDS možda ići ovamo (jer ako se ne dogovore sa G381 ne znam doslovno šta socijaldemokratama više uopšte i ostaje kao opcija za opstanak na političkoj sceni, jer ovo u čemu se mi trenutno nalazimo, period 2014-2022, zove se epoha preživljavanja opozicije) ali moje mišljenje nije da im je skupa podrška na svega 1%. Štaviše, prilično sam siguran da bi SDS prošao potpuno samostalno skoro toliko (negde u rasponu izmešu 0,5% i 1%, ali verovatno bliže ovoj potonjoj brojci...štaviše dojam mi je da bi Tadić i dan-danas prošao bolje od recimo Borka Stefanovića).

A kada smo već kod toga, dešava se određena stabilizacija SDS-a. To je bila stranka bežanije i dugo vremena postojala je pretnja da se pretvori u ono što je skoro pa bukvalno sada LDP; u stranku jednog čoveka sa par ljudi. Ni veb stranica im nije radila i razmišljali su i sami o prestanku aktivnosti. Ali sve se preokrenulo u skorije vreme kada se osipanje zaustavilo i imaju čak nekoliko povratnika od ljudi koji su strogo proevropske orijentacije i koji su razočarani koalicijom sa Dverima tj. odustankom od evropskog puta Saveza za Srbiju. No, to ne znači da je SDS krenuo u oporavak, već samo da je propadanje zaustavljeno...a šta će od toga i biti, ostaje nam da vidimo u budućnosti. Kako se i Tadićevo zdravstveno stanje malo poboljšalo i sam je izrazio želju za određeni povratak u politiku.

Poslednja izmena:
Mislim da Tadić sada ne može da podnese Čedu i Čanka koji su sve bliži Vučiću. Zato se i trudio da uleti ako ne u Djilasov savez onda barem u onaj kod Jankovića ali niko ga neće. Mislim da je Tadićevo pojavljivanje i podrška Jeremiću, pojavljivanje na tribinama kod njega učinilo da Jerema ne osvoji više od 5% na predsedničkim. Ti sa kojima niko neće moraće da se druže kao što je to sa odbačenima u školskom razredu. Samo što su ta druženja uvek neiskrena i tmurna.

Mislim da Tadić sada ne može da podnese Čedu i Čanka koji su sve bliži Vučiću. Zato se i trudio da uleti ako ne u Djilasov savez onda barem u onaj kod Jankovića ali niko ga neće. Mislim da je Tadićevo pojavljivanje i podrška Jeremiću, pojavljivanje na tribinama kod njega učinilo da Jerema ne osvoji više od 5% na predsedničkim. Ti sa kojima niko neće moraće da se druže kao što je to sa odbačenima u školskom razredu. Samo što su ta druženja uvek neiskrena i tmurna.

Ja bih tu dodao još i da je jedini viđeniji opozicioni lider koji je Jeremića na predsedničkoj kampanji podržao pored Tadića bio Velja. :lol:

Ja bih tu dodao još i da je jedini viđeniji opozicioni lider koji je Jeremića na predsedničkoj kampanji podržao pored Tadića bio Velja. :lol:

Da, baš su upropastili Jeremu.

Jankoviću je samo štetio Šunatovac i eventualno onaj vojvodjanski separatista al Boris i Velja su svakako iritantniji likovi.

Jankovića je podiglo to što je ombudsman i što su ga podržale javne ličnosti a Jeremu UN.

Mislim da bi bolje prošli bez starih DS i DOS kadrova u njihovoj publici.

Poslednja izmena:
LDP najavila formiranje Koalacije za mir

Libralno demokratska partija (LDP) najavila je danas da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponuditi okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

ldp-768x433-678x382.jpg

Poslednja je prilika u kojoj moramo zajedno da se potrudimo da rešenje kosovske krize bude sporazum koji bi i srpskom i kosovskom društvu ponudio evropsku perspektivu, saopštila je LDP,

Ta stranka je ocenila da greše svi koji danas politički prostor traže u saplitanju onih koji sporazum treba da potpišu, jer u tome nema sreće za ljude koji žive ovde, a nema ni za Srbe koji su ostali na Kosovu.

Strančarenje je uništilo ovu zemlju, sebični partijski interesi i liderska lutanja ostavila su nas na marginama savremenog sveta i, ako iz svega toga nismo ništa naučili, rezultat će biti još jedna propuštena prilika koja može biti i poslednja, naglasila je LDP.

LDP je najavila da će formirati Koaliciju za mir u septembru sa onim ljudima koji razumeju koliko je mir važan za ceo region i ponudićemo okvir za rešavanje pitanja Kosova, koji i Beogradu i Prištini daje šansu za dogovor uz uvažavanje interesa obe strane.

Nemamo razumevanje za one koji su na pitanju Kosova pomislili da ostvaruju svoje ambicije, niti da na planiranom bojkotu referenduma traže priliku za politički profit, nmaglašava stranka.

Prema oceni LDP, pitanje Kosova prevazilazi sve nas, i one koji su danas vlast i one koji su opozicija, ono je generacijsko pitanje i ostaviće trag i na naše živote i na živote naše dece.

Svaka neodgovornost će zbog toga skupo koštati, upozorila je LDP.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ko ide sa Čedom? Čanak? :think:

Možda Tadić, kad mu toliko prolazi loše u pregovorima sa Gtristaosamdesetkečinama?

Sećate li se ČBČ lige?

cedo-boris-canak.jpg

609617_nenad-canak-cedomir-jovanovic-boris-tadic_ls.jpg

војвођанска мангулица, прашак и лупус деда ....
колико ли су добили лове од преподобног ?

LDp je završena priča.
Čeda se od izvođača Đinđićevih prljavih poslova sveo na lika koga sa Krlom zovu na Pink da podrži poslednje poteze AV-a.

Čanak u NS-u peva labudovu pesmu.
U prevodu: u lokalu u NS-u se nalazi u koaliciji sa SNS i pokušava da preživi.
Dobili su na "upravljanje", da ne upotrebim težu reč: JKP "Vodovod i kanalizaciju", JKP "Tržnicu", Apotekarsku ustanovu "Novi Sad" i Zavod za zaštitu zdravlja radnika
Dakle i Čanak je debelo u dilu sa AV-om, verovatno ucenjen sudskim epilogom premlaćivanja lika na Ribarcu.

Ove babe iz NVO sve podržavaju Vučića, tako da je i to završena priča.
AV je pokrio ceo spektar političke scene lažnim opozicionarima:
Od krajnje desnice i crvenog vojvode Šešelja i one prsotine Milice do kranje levice (Čeda, Čanak, babe iz NVO).

Back