[ko zna, znace, ko ne zna, neznace] "Najekstremniji" raznosač pica u Americi je iz RS

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
"Najekstremniji" raznosač pica u Americi je iz Srbije

Aleksandar Joksić iz Srbije otišao je u Ameriku u potragu za boljim životom. Sada na Aljasci ima sopstveni biznis o kom pišu svetski mediji.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=22&nav_id=827116

Joksić (25) je suvlasnik East Coast picerije u malom gradu Berou na Aljasci gde temperature u ovo doba godine idu i do četrdesetog podeoka ispod nule.

On prelazi velike kilometraže kako bi svim stanovnicima Beroua doneo tople pice u specijalnim termalnim torbama.

"Završio sam ekonomski fakultet i odlučio da svoju ušteđevinu uložim u East Coast piceriju, ali i dalje se bavim dostavom", kaže on.

"Pomažem jer je zima, a to je doba u godini kada imamo najviše porudžbina. Ovo je sada moj biznis i zato želim da sve funkcioniše savršeno i na vreme".

Aleksandar za američki ABC News opisuje svoj dan.

"Berou je na vrhu sveta. Svakog jutra kad se probudim, pre kafe, moram da upalim automobil, kako bi se zagrejao i to barem 45 minuta. Zimi nema svetla, a u decembru i januaru ne viđamo sunce. Ljudi ne vole da izlaze napolje, pa tada najčešće poručuju picu", kaže on.

"Sneg pada u dva perioda godine. Kada zima počne, krajem septembra – početkom oktobra, ima ga mnogo. Kada se temperature spuste, ne pada toliko, ali je sve zaleđeno, čak i okean. Imamo malo jezero u gradu i preko njega možete da se prevezete automobilom", kaže on.

"Vetar je najveći problem. Zbog njega se pomalo osećate depresivno, ali to je u redu. Moram da nosim više slojeva garderobe, jer je veoma hladno. Na sebi imam dva para pantalona, po tri ili četiri para čarapa. Imam veliku jaknu s krznom. Možda izgledam smešno, ali je to veoma važno jer štiti moje lice od vetra. Moram da nosim i rukavice, što nije uobičajeno kod ljudi koji rade dostavu, jer otežava baratanje novcem, ali bez njih bi bilo veoma bolno.

Nemamo puteve do juga Aljaske i sve do nas dolazi avionom, pa je utoliko i skuplje. Koristimo posebne torbe da hranu održimo toplom. Mnoge kompanije od nas poručuju ručak pa uradim oko 50 dostava svakodnevno.

Sviđa mi se ovde. Mlad sam i željan avantura. Zajednica je mala – Berou nastanjuje svega 5.000 ljudi i svi se međusobno znamo", kaže Aleksandar za ABC News.

"Ako se zaglavim negde na putu, svi će mi pomoći, a i ja njima. Svi su fini i sviđa mi se ovaj narod. Jedini način da preživimo je da se držimo zajedno".

Ovako se zaradjuju paritze... Krvavo, ali tesko, zaiebano, zato ocajnicki! A ne cekajuci Godoa/TITOa, gadeci/odricuci se motiqa, ljopata i pijuqa! :aaa:

_nobody_

blebentar za komentar:
Ovo je jos samo jedan primer da smo mi vredan i marljiv narod kad se nadjemo u dobrom okruzenju.

http://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=827116#k12254728

Tvrdim sa sigurnoscu da od nas balkanaca retko ko je vredniji ovde u USA
Sistem kad funkcionise i kad je zarada na vidiku dobra mi grizemo.
Svaka cast i samo napred momce puno postovanje za svaki posten rad.
Samo mi nije jasno zasto na nasim terenima mudrujemo filozofiramo izlezavamo se, varamo i sve ostalo,eh kamo lepe srece da mozemo da radimo i privredjujemo posteno u nasoj zemlji gde bi nam bio kraj, ali to kako mi sad izgleda je kao utopisticka misao ali promenice se i to ako nista ono nada zadnja umire
(Srbin, 22. mart 2014 15:38)

Iebala Mara Soldata da dobije AU od zlata! :smeker:

_nobody_

Htedoh da kazem sa ovakvim stavom ovaj covek je predodredjen da uspe. Nista mu nije tesko i za sve ima resenje. Uspeo bi i kao raznosac pica, i kao vajar, voajer, kauboj, grobar, trgovac. Jednostavno ono sto izabere kao sredstvo zarade nije bitno, bitan je njegov pozitivan pristup.

Alal vera! Dodji deder juanace da je i meni razneses! :)

Htedoh da kazem sa ovakvim stavom ovaj covek je predodredjen da uspe. Nista mu nije tesko i za sve ima resenje. Uspeo bi i kao raznosac pica, i kao vajar, voajer, kauboj, grobar, trgovac. Jednostavno ono sto izabere kao sredstvo zarade nije bitno, bitan je njegov pozitivan pristup.

Alal vera! Dodji deder juanace da je i meni razneses! :)

Po stilu pisanja (ne poznajem te, ali kontam) tebi pizzu raznose beogradski mangupi, izbacivaci iz nocnih klubova, ulicni dileri, i protuve iz polumraka. :ok:

Da ne menjamo... da ostane tako kako jeste! :smeker:

_nobody_

Ovako se zaradjuju paritze... Krvavo, ali tesko, zaiebano, zato ocajnicki! A ne cekajuci Godoa/TITOa, gadeci/odricuci se motiqa, ljopata i pijuqa! :aaa:

_nobody_

Па кад вам је социјалистичко самоуправљање по социјалистичким сунцем "антисрпско", мрш на Аљаску да разносите пице.

Bas veliki uspeh, suvlasnik picerije u mestu sa 5000 stanovnika. Kako ljudi vole od svega da prave pricu.

kao da sad pomenem nekog ko ima roštiljnicu u medvedji ili kafanicu u osipaonici. oni su još i jači od ovog pica majstora iz neke zamrznute vukojebine.

- - - - - - - - - -

Alter Egona, zamolio bih te da se obratis Vesni80 za (sva) resenja tvojih problema. :mrgreen:

Hvala na razumevanju. :whistling:

_nobody_

dodji ti da te maca malo poprede..

Постављач теме је само љубоморан на господина Јоксића из Канаде.

Док Јоксићу плаћају да разноси пице, _нобаду_ је увек морао сам да плати да раснесе неку пицу.

Зато је ноубади смислио бољи бизнис-план и почео да разноси месо од патке.

kao da sad pomenem nekog ko ima roštiljnicu u medvedji ili kafanicu u osipaonici. oni su još i jači od ovog pica majstora iz neke zamrznute vukojebine.

Па да, ал' зато кад дође овде у завичај може да прича да је разносач пица у белом свету.

Зато се _нобаду_ и одушевљва њиме.

И _нобаду_ је у белом свету квазиразносач пица али кад дође у Србију за годишњи одмор (или на форум кад га шеф пусти) онда прича како је много велики разносач пица.

Начитасмо се његових достављачких способности овде на форуму претходних година.

Истини са вољу не сећам се до сада да је неки гастарбајтер разносио пице по Северном полу, али ништа чудно; лично познајем неке ликове који су 80тих бежали од социјалистичког сунца 'у хлад' - да раде на нафтним платформама у Северном мору и да буду дрвосече у Канади "за велику лову".
Има свакојаких авантуриста, а наш вољени Маршал је свима дао пасоше.

Poslednja izmena:
Poenta priče je da je lik ovde završio faks u roku, konkurisao i naravno ispušio jer nije "provereni kadar" i "rođak sa sela". Ali umesto da kao prosečan srpski palamud,sedi kod keve na gajbi i kune sudbu ljutu što nema ujaka u javnom preduzeću ili nekom odboru stranke i psuje državu jer mu "ne da posao" a trulo mu da radi kod privatnika za 300€...lik uzima sudbinu u svoje ruke i snalazi se kako zna i ume. Za 5 godina će namaknuti dovoljno da plati nekog eskima da mu održava firmu pola godine a on lagano juri neke mamacitas po plažama Majamija i satire mojitose za to vreme.

Ne brinem ja za njega,svaka čast liku.

Back