Ko vam cuva decu?

Sad sam vidla temu.
Do 3 godine nikako u vrtic.
Najbolje bi bilo baka da cuva, meni je zao sto nisam imala tu mogucnost pa smo angazovali zenu koja je cuvala.
Ne razumem bas sta znaci socijalizacija u vrticu do 3 godine. Oni su toliko mali da jaslice sluze, sto je rekla jedna moja drugarica, da nisu na kisi dok roditelji rade.
Mislim da su jaslice samo nuzno zlo, odnosno samo u situacije kada nema mogucnosti da dete cuva baka i kada ne moze da se plati zena.
Ja nisam za varijantu servisa, nisu mi se dopala iskustva drugih.
Najbolje je ako se planira zena za cuvanje, da pocne da radi dok si jos kod kuce tako da mozes da vidis da li i tebi i detetu odgovara.

@Petka- zasto nikako u vrtic do 3 godine?

Trebala sam poceti da radim u decembru ali sam trazila neplaceno.
Oni ocekuju da se vratim u maju,junu, tad ce bebac imati skoro godinu ipo dana i odlucila sam se za jedan privatni vrtic blizu kuce (jer se u drzavni kako su mi objasnili upisuje u maju za septembar?!). Vrtic kosta 200 eura mesecno i mislim da ce mu biti super sa svojim vrsnjacima.

@CSI:NY- jel' idete u privatni ili drzavni vrtic? Kako se dete uklopilo? Koliko mu je vremena trebalo? Imam nekih milion pitanja...

Pozz svim mamicama

ja sam našla ženu koja je posle muževljeva smrti uzela porodičnu penziju (a ima sada 50god.) i isto imam to radno vreme bezvezno, u stvari nije ono nego što vozim 1h do posla i posle isto da se vratim kući.. A ona živi sa sinom koji ima 25god. tako da ostaje i duže, pošto ja radim u održavanju, pa kad nešto crkne dok ne proradi nema kući, takav je posao, a ja ga volim..Sve u svemu, funkcionišemo nekako, a u jesen 2008 kada bude imao 2.5god. poći će u vrtić, pa će ga čuvati samo popdne dok ja ne dođem, ako bude htela, a ako ne, može i neka mlađa, ja sam za vreme studija imala drugarice koje su čuvale decu i isto su se okumile sa tim ljudima, to je baš lepo:razz:

Back