Ko treba da ocenjuje nastavnike? Direktori, drugi nastavnici?

Da li su direktori najbolji ljudi za evaluaciju nastavnika? Nova istraživanja sugerišu da to nije nužno tačno.Naime, studija je otkrila da su evaluacije koje su vodili nastavnici učinile da nastavnici budu motivisaniji i pozitivniji u pogledu pravljenja promena u svom radu, u većoj meri no kada bi bili ocenjeni od strane direktora ili drugih autoriteta. Takođe, istraživanje je pokazalo da su evaluacije direktora ili eksterne evaluacije imale čak i negativan uticaj na nastavnike (dovele su do toga da se nastavnici objektivno osećaju loše i manje spremno za prilagođavanja).
Nastavnici i djaci

Ako ćeš da slušaš moj odgovor da počnem od prve netačne činjenice :nemam ni letnji ni zimski raspust, imam godišnji odmor od 31 dan . To što misliš da sam i ja na raspustu sa decom, nisam, imam milion obaveza u školi. Druga netačna činjenica : ja ne 'putujem besplatno' na turistiko putovanje već vodim 26 -toro dece i brinem o njima da se živi i zdravi vrate . Ovo dete jeste nečije dete, ali ne moje, rođeno, jer i dalje potvrđujem da iz porodice polaze mnogi problemi, a mi nismo ni vidoviti ni CIA, BIA i ostali da bi imali podatke u kakvim uslovima deca odrastaju .
Dobro, procitao sam.

Ali i dalje ti zameram sto neces da mi ucis dete kako se vezuju pertle. Ja bih za svakom detetu pokazivao 5 tutorijala kako vezati pertle plus bih mu kupio pertle.

Moja devojka vaspitacica nosi posao kuci, kod kuce po nekoliko sati svakog dana pravi igracke za decu i cini sve sto moze da deci ulepsa odrastanje.

Tebe dozivljavam kao profesorku matematike od 60 godina koju niko ne voli i nikome ne budi zelju da uci taj predmet.

Izvoli gde god sam pogresio u proceni ispravi me, ako sam u zabludi.

Necu da te vredjam zensko si, ne ide. Ali ako mislis da budes i autor tema, budi sigurna da niko od kvalitetnih forumasa nece cutati.

Poslednja izmena od moderatora:
Pitaj svoju devojku, vaspitačicu, čiji je posao da nauči dete da vezuje pertle, briše nos, zakopča jaknu.. mislim da imaš ozbiljan problem sa procenama drugih, jako si zlonameran i malciozan , čemu to ? Kad budeš prihvatio činjenicu da če svaki uvredljiv post biti obriasn, možda ćemo moći normalno da komuniciramo. Kao što vidiš, uvrede upućene meni sa tvoje strane ne brišem, ne dotiču me neistine, ako ih obriše supreadmin , možeš njih da pitaš. Do tada , smatram da nemam potrebe da repliciram na tvoje postove , jer mi ne spadu u konstruktivne razmene mišljenja.

Na Zapadu je normalno da se procenjuju prosvetni radnici. Mislim da je to fer prema prosvetnim radnicima koji dobro rade svoj posao. Tako se čisti žito od kukolja i oni prosvetari koji se iživljavaju nad decom/ studentima budu zauzadni i malo paze na ponašanje.

Kad sam bila u osnovnoj još je bilo ok tući decu. Majko mila… čak sam i ja kao vukovac dobila šamar tačnije udarac sveskom po glavi, a tek ovi ostali…

Sećam se kad jedan drug je došao na čas srpskog sa majicom G17+, to je bila politička partija onda. Prilazi mu profesor i kaže da ustane, pita: “Šta ti je to?”, pokazujući na na natpis. Ovaj drug videći koliko je sati reče da nije ništa. Profesor- jedan šamar, drugi šamar, treći! I izbaci ga sa časa. Svi su znali da je taj profesor malo lud.

Posle takvog ponašanja pojedinih prosvetnih radnika moralo je da dođe do ovog ludila koje je sad, a sa evaluacijom će se smiriti i pomahnitali roditelji. Evaluacije treba da se plaše samo loši prosvetari.

Na Zapadu je normalno da se procenjuju prosvetni radnici. Mislim da je to fer prema prosvetnim radnicima koji dobro rade svoj posao. Tako se čisti žito od kukolja i oni prosvetari koji se iživljavaju nad decom/ studentima budu zauzadni i malo paze na ponašanje.

Kad sam bila u osnovnoj još je bilo ok tući decu. Majko mila… čak sam i ja kao vukovac dobila šamar tačnije udarac sveskom po glavi, a tek ovi ostali…

Sećam se kad jedan drug je došao na čas srpskog sa majicom G17+, to je bila politička partija onda. Prilazi mu profesor i kaže da ustane, pita: “Šta ti je to?”, pokazujući na na natpis. Ovaj drug videći koliko je sati reče da nije ništa. Profesor- jedan šamar, drugi šamar, treći! I izbaci ga sa časa. Svi su znali da je taj profesor malo lud.

Posle takvog ponašanja pojedinih prosvetnih radnika moralo je da dođe do ovog ludila koje je sad, a sa evaluacijom će se smiriti i pomahnitali roditelji. Evaluacije treba da se plaše samo loši prosvetari.
Nikako nisam za nasilje, ali dok su roditelji podržavali kažnjavanje i cenili obrazovanje i one koji obrazuju njihovu decu, nismo imali ovakve slučajeve ,o kojima čitate redovno po tabloidima.

Back