KO TO ZNA?

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko je metar našeg života
vredan, kratak ili dovoljan
koliko su očaji samo šarada
da se izvučeš šatro zadovoljan
minimumom neke sumnjive bede
kao skroman si a gužvaš u grudima laž
dok te podlaci sa apetitom ne unerede
za neki kvazi eksperimentalni omaž
a kao čovekom jesi, živiš na veresiju
od emotivnih prostitutki i podlaca
sve čuvaš-trebaće, da se ne baca
koliko je metar našeg života
i ima li rok trajanja
rastegljivost kože
odgovori mi
Bože

koliko je metar našeg života
i ima li rok trajanja
rastegljivost kože
odgovori mi
Bože

[/I][/B]
269364_093009s1_f.jpg

Sanjala jedna žena da je ušla u veliku prodavnicu i zatekla Boga za pultom. Upita ga šta prodaje, a on uzvrati: "Šta ti srce želi". Žena razmisli pa zatraži mir za dušu, ljubav, sreću, mudrost i slobodu od straha za svakog čoveka na svetu. Bog se nasmeje: "Mislim da me nisi shvatila, draga moja. Ovde ne prodajemo plodove. Samo seme."

...sve je ovo lepo sročeno ali na pogrešnu adresu upućemo....taj naš bog ne voli paćenike kukumavne i licemerne , ne voli argatore beznadežne gubitničke , nit voli slepce prosijačke --- brate , ne voli svetinu / rulju koja stalno cmizdri nršto , kukumavči i slepači...am ko uopšte bez samokažnjavanja zarad suludog prosvetljenja voli bolesne , samrtnike , slepce , nakaze i gubitničke ništake - pa sad još i taj bog da ih voli...pa da ima iole ljubavi za njih taj bog prvosveštenički on ih nebi učinio takvima....zato glavu gore :"postojano kano klisurine" -- ima još da se zlopatimo , teglimo , mrcvarimo na ovom svetu... nije vreme za plakanje ... a kad plačemo , treba da plačemo u duetu - to nekako ljudski zvuči :

Metar zivota?
Vredan je tacno onoliko za koliko si spremna da ga se odreknes.
Kada sam ja to shvatio, vrednost je naglo porasla.
Ispocetka iz cistog inata, da i on meni nekad posluzi.
Kasnije su razlozi poceli da dolaze sami.

I kada dodje vreme da sve izgubim, ostace mi inat.
Sve ostalo nije moje.
Ako je zadrtom coveku dovoljno, trebalo bi da bude i pametnom.

jooj! joj! ( ondaK joj!) :hahaha:
kak vas VOLEEEEM!! :cmok2:

...ako je trenutak=misao...pa ti vidi koliko to staje u metar..a ja mislim-ceo život :)

sve ste mi lepo rekli a ja 'tela da budem malo skeptična i jetka..no ne mogu ja to dugo...
pored vas ovakvih, dragih i slatkih....eh!

reče tigar -cm?...malo je to... na kašičicu..dosadi ta skromnost :mrgreen:

zeksi je napredniji pa poznaje( i priznaje) čak i deo (metra) :)

hakimov inat ima smisla( mada odricanje i nije moje srednje slovo)..ali protiv koga? sebe?...onda i nije neki život u pitanju ako mora biti grčevit(sem u grču-zagrljaja) :mrgreen:

čika Lonče ne veruje više u slovo..samo u dujete( a ja ne plačem, veruj ženi kada je napusti glas :)

orfej..ako Bog reče :šta ti srce želi...prevari jadnu ženu jer je obmanuo u startu...znam..kako zasadiš tako će da nikne i razviće se u zavisnosti od nege i pažnje..ma sve su to..samo prazne reči, veruj mi!

Brano moja, privid je taj bol...usamljenost puca u prazno jer je akter egoista :)

HVALA vam svima još jednom! :cmok2:

Tol;bt239785:
jooj! joj! ( ondaK joj!) :hahaha:
kak vas VOLEEEEM!! :cmok2:

...ako je trenutak=misao...pa ti vidi koliko to staje u metar..a ja mislim-ceo život :)

sve ste mi lepo rekli a ja 'tela da budem malo skeptična i jetka..no ne mogu ja to dugo...
pored vas ovakvih, dragih i slatkih....eh!

reče tigar -cm?...malo je to... na kašičicu..dosadi ta skromnost :mrgreen:

zeksi je napredniji pa poznaje( i priznaje) čak i deo (metra) :)

hakimov inat ima smisla( mada odricanje i nije moje srednje slovo)..ali protiv koga? sebe?...onda i nije neki život u pitanju ako mora biti grčevit(sem u grču-zagrljaja) :mrgreen:

čika Lonče ne veruje više u slovo..samo u dujete( a ja ne plačem, veruj ženi kada je napusti glas :)

orfej..ako Bog reče :šta ti srce želi...prevari jadnu ženu jer je obmanuo u startu...znam..kako zasadiš tako će da nikne i razviće se u zavisnosti od nege i pažnje..ma sve su to..samo prazne reči, veruj mi!

Brano moja, privid je taj bol...usamljenost puca u prazno jer je akter egoista
HVALA vam svima još jednom! :cmok2:

Ma ništa, šta je metar u ektaru mom :)

Back