- Poruka
- 12.955
sudeci po komentarima ovde sve puno patriota koji nece jamericko dzubre 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
filozofska postavka. Mekdonalds sigurno ne donosi hranu iz amerike nego je dobavljaju lokalno. Pitanje je pripreme.sudeci po komentarima ovde sve puno patriota koji nece jamericko dzubre![]()
Možda sam manjina u odnosu na sveopštu populaciju ali mislim da većina muškaraca starijih od 42 godine razmišlja kao ja na temu brendova. Ne svi, ali većina. Mi ako se naviknemo na brend ostajemo mu lojalni (nešto tipa pene za brijanje, piva, keksa, paste za zube, kondoma...) a da pratimo reklame, pa tražimo nešto fancy, nismo baš taj tip. Bar ljudi koje ja znam, mojih godina plus minus 10.i sam si svestan da si manjina. Cela nauka i industrija je razvijena u vezi "brendovanja". Velika većina upada u mrežu koju oni pletu.
filozofska postavka. Mekdonalds sigurno ne donosi hranu iz amerike nego je dobavljaju lokalno. Pitanje je pripreme.
Mi, koji se davimo u pašteti i mesnom naresku (najgori mesni otpad) komentarišemo o kvalitetu Mekdonaldsove hrane?
Ne znam samo kako nam se nije ogadila turska ili nemačka hrana? Oni su nas (Srbe) baš u crno zavili al i dalje srčemo tursku kafu uz baklavu (ili Mocart kugle), jedemo viršle i ostale nemačke specijalitete što smo kupili u Lidlu... Kako beše ono definicija hipokrite?
Sa boldovanom recenicom se slazem, ali imaju mnogo vise drzava u kojima su im restorani puni nego onih gde postoje samo zbog imizba i imena, npr u Americi, Engleskoj, Francuskoj, Nemackoj itd imaju na hiljade pa i desetine hiljada lokala koji im dobro rade i neutralisu gubitke u nekim drzavama treceg sveta, sve u svemu na globalnom nivou su u debelom plusuIz Meka je sve grozota živa i samo u zemljama gde ne znaju za dobru hranu dobeo posluju, u većini rade samo da održe imidž. Većinom mladi idi i to je čist fenseraj.
Eto pade mi na pamet starbucks, odlična franšiza. Dobre kafe i kul je ono ime na čaši.![]()
Ovo je pozitivno za domace fast foodove.Dakle, da vidimo koje su to levačke zemlje gde nema da se kupi Mekdonals
Makedonija
Imali su sedam lokacija ali je. 2013. godine čovek koji je to vodio izgubio licencu. Zbog toga su svi restorani permanentno zatvoreni.![]()
Crna Gora
2003. godine je otvoren vrlo mali pokretni Mekdonalds. Medjutim vlasti i lokalni tajkuni su se potrudili da ne zaživi.![]()
Island
Imali su restorane u glavnom gradu ali nakon kraha berze 2009. godine zatvorili. Principijalno se protive nezdravoj hrani ali su otškrinuli vrata za mogućnost u doglednoj budućnosti![]()
A što se tiče sveta, tu su Severna Koreja
da ne objašnjavam![]()
Iran ![]()
Jemen ![]()
Sa boldovanom recenicom se slazem, ali imaju mnogo vise drzava u kojima su im restorani puni nego onih gde postoje samo zbog imizba i imena, npr u Americi, Engleskoj, Francuskoj, Nemackoj itd imaju na hiljade pa i desetine hiljada lokala koji im dobro rade i neutralisu gubitke u nekim drzavama treceg sveta, sve u svemu na globalnom nivou su u debelom plusu
I Starbaks je isto najobicnija kafa od koje su napravili brend i nabili cenu
jel to što se hrane tiče?..., ali volim da probam i probala sam skoro sve.
jel to što se hrane tiče?
Ali da stavimo to u globalnu perspektivu.A navela sam Starbaks kao franšiza ima smisla jer nudi nešto drugačije od kafa koje već imamo. A da je preskup, jeste.
zaboravim ponekad na kom forumu komuniciramo, pa da proverim. Ko pita, taj ne skitaMito đavolčiću, kakvo je to pitanje?
Pa o hrani pričamo![]()
Ali da stavimo to u globalnu perspektivu.
Evo spisak cena u raznim evropskim metropolama
Pogledajte prilog 775199
I cene u Beogradu
Pogledajte prilog 775201
Znači kapućino je kod nas 240 dinara, što je 1.85 britanskih funti (iste jedinice kao na prvoj slici) dok je u Beču 3.19
Reklo bi se da Starbucks posluje sa gubitkom kod nas?
Ja podržavam da se otvaraju strani franchise jer time uvode Srbiju u globalne tokove.
Ne, jer se prilagodjava trzistu tako recimo cizburger kod nas kosta recimo 150-200, a na zapadu 3 puta viseAli da stavimo to u globalnu perspektivu.
Evo spisak cena u raznim evropskim metropolama
Pogledajte prilog 775199
I cene u Beogradu
Pogledajte prilog 775201
Znači kapućino je kod nas 240 dinara, što je 1.85 britanskih funti (iste jedinice kao na prvoj slici) dok je u Beču 3.19
Reklo bi se da Starbucks posluje sa gubitkom kod nas?
Ja podržavam da se otvaraju strani franchise jer time uvode Srbiju u globalne tokove.
upravo to sam hteo da ilustrujem kroz sarkastični komentar. U američkom Meku plaćaju u proseku 9 dolara na sat običnim radnicima, što je preko 7000 dinara DNEVNO. Te pare mora od nekud da dodju. Cenim da kod nas toliko plaćaju nedeljno.Ne, jer se prilagodjava trzistu tako recimo cizburger kod nas kosta recimo 150-200, a na zapadu 3 puta vise
Ako radis pumo radno vreme 8 sati svaki radni dan plata je negde 45 hiljada sto i nije lose za to sto radisupravo to sam hteo da ilustrujem kroz sarkastični komentar. U američkom Meku plaćaju u proseku 9 dolara na sat običnim radnicima, što je preko 7000 dinara DNEVNO. Te pare mora od nekud da dodju. Cenim da kod nas toliko plaćaju nedeljno.
Ne kažem da ne rade dobro globalno, već da u zemljama poput naših, Turske i sl ne rade sa dobitkom sigurno. A čak i u Nemačkoj daleko je prodavaniji doner(odličan) neko Mek. I isto pretežno u mek idu mladi i to zbog ambijenta više nego zbog hrane.
A navela sam Starbaks kao franšiza ima smisla jer nudi nešto drugačije od kafa koje već imamo. A da je preskup, jeste.
upravo to sam hteo da ilustrujem kroz sarkastični komentar. U američkom Meku plaćaju u proseku 9 dolara na sat običnim radnicima, što je preko 7000 dinara DNEVNO. Te pare mora od nekud da dodju. Cenim da kod nas toliko plaćaju nedeljno.
filozofska postavka. Mekdonalds sigurno ne donosi hranu iz amerike nego je dobavljaju lokalno. Pitanje je pripreme.
Mi, koji se davimo u pašteti i mesnom naresku (najgori mesni otpad) komentarišemo o kvalitetu Mekdonaldsove hrane?
Ne znam samo kako nam se nije ogadila turska ili nemačka hrana? Oni su nas (Srbe) baš u crno zavili al i dalje srčemo tursku kafu uz baklavu (ili Mocart kugle), jedemo viršle i ostale nemačke specijalitete što smo kupili u Lidlu... Kako beše ono definicija hipokrite?
a jos jedna zanimljivost. 7.5-9 dolara je u ameriki da radis u mekuupravo to sam hteo da ilustrujem kroz sarkastični komentar. U američkom Meku plaćaju u proseku 9 dolara na sat običnim radnicima, što je preko 7000 dinara DNEVNO. Te pare mora od nekud da dodju. Cenim da kod nas toliko plaćaju nedeljno.