Ko su najveci neprijatelji srpskog naroda?

Ko su najveci neprijatelj srpskog naroda?

• Ukupno glasova
    26
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne...mađari su ratovali ideološki ne nacionalno;nisu srpsku djecu samo što su srbi u konc logore smještali...pa hebemu malog miša jedan od največih mađarskih junaka 19st. je srbin s korduna...ili banije.
Pa što su Madjari ubijali Srbe ako nisu iz nacionalnih razloga ,iz sanitarnih , sportskih , finansijskih ?
Zanimljiva priča koju ni mnogi Novosadjani ne znaju , po kome se zove ulica braće Jovandić
http://nsuzivo.rs/novi-sad/novosadskim-ulicama-tuzna-prica-brace-jovandic-i-njihove-majke-jelke
Inače i general Uzelac je Srbin sa Korduna , pa je bio komadant Pavelićevog zrakopolovstva

ne znam. bili su genocidni na nasim teritorijama. sve su ukidali, vlast, skolu, svestenike, jezik, imena, zivote. mislim da niko nije tako kompletno zatirao srpski narod, ni nemci. citaj malo o WWI i bugarima

ne mirišem bulgare, zbog njihove azijatske crte, prevrtljivosti i određene mito i kleptomanije, i mada jesmo imali s njima problema, od svog pomenutog ološa danas su nam bulgari više neka vrsta rivala, nego neki problem

Poslednja izmena:
bugari su styari nemacki saveznici. zbog njih smo morali preko albanije umesto vozom za solun
Nebitno je dal sam zapamtio ili nisam, to je i danas prisutno i to gledam svaki dan

te teme danas zvace ko kako oce i kako mu odgovara tako da tesko da ce nesto naucis od istoriju. Pogledaj samo Vuka Draskovic..........ima li ijedne vlade , politickog sistema ......u zadnje 3 decenije a da on tu nije zastupljen..I STA RECI................NEGO SAMO DA SU NAM SVE VLADE DO SADA SASTAVLJALI AMERIKANCI UZ USLOV DA U SVAKOJ VLADI BUDE NJIHOV COVEK , UVEK ISTI (RADI KONTINUITETA I POZNAVANJA SITUACIJE) DRASKOVIC, ........inace sledi opet bombardovanje i Hag.

Највећи непријатељ СРБА су "Срби" - Југословени. Па Хрвати, због уништења биолошке основе српског народа (не би имали прилику брез овије први).
У најбољем случају починили би злочине као Бугари и Мађари без масовности која им је пошла за руком. То је обезбједила Југославија.

Pa što su Madjari ubijali Srbe ako nisu iz nacionalnih razloga ,iz sanitarnih , sportskih , finansijskih ?
Zanimljiva priča koju ni mnogi Novosadjani ne znaju , po kome se zove ulica braće Jovandić
http://nsuzivo.rs/novi-sad/novosadskim-ulicama-tuzna-prica-brace-jovandic-i-njihove-majke-jelke
Inače i general Uzelac je Srbin sa Korduna , pa je bio komadant Pavelićevog zrakopolovstva
Зар им није чак у сред рата суђено за то?

Колко је Хрвата оно што су они радили - од године до стотине, побит и поклат све Влахе - чак и усмено осудило оно што су радили? Макар и посље рата?

мађари имају неку другу важнију причу и нису исти као хрвати, хрвати су најгори олош испали због курвањске политике промене стране у рату кад пукну. захваљујући титу није спроведена денацификација хрватске 45. па је рат деведесетих био само питање времена. и данас је тамо иста ствар, положај срба у хрватској је сличан положају хебреја у нацистичкој немачкој

Потписујем.

Рвати су највеће психопате на кугли земаљској на колективном нивоу, много су гори од Хитлерових нациста.

402309_282507688475576_100001490418987_756832_908418126_n.jpg

Зар им није чак у сред рата суђено за то?

Колко је Хрвата оно што су они радили - од године до стотине, побит и поклат све Влахе - чак и усмено осудило оно што су радили? Макар и посље рата?
Pa nije im sudjeno , samo je Endre Bajči Žilinski javno to osudio u parlamentu pa su racije posle nekog vremena prestale ,a niko nije sankcionisan , sudjeno je nekima posle rata , a dosta su ih pobili i seljaci iz osvete .Pre 10-15 godina je trebalo da bude sudjenje poslednjem preživelom komadantu honveda Kepiru ,mislim da je i počelo ,al su Madjari toliko razvlačili i izbegavali , tek kada su Jevreji pritisli su ga valjda uhapsili , kada je bio u gorem stanju od Artukovića i mislim da je umro na pola procesa .

Pa nije im sudjeno , samo je Endre Bajči Žilinski javno to osudio u parlamentu pa su racije posle nekog vremena prestale ,a niko nije sankcionisan , sudjeno je nekima posle rata , a dosta su ih pobili i seljaci iz osvete .Pre 10-15 godina je trebalo da bude sudjenje poslednjem preživelom komadantu honveda Kepiru ,mislim da je i počelo ,al su Madjari toliko razvlačili i izbegavali , tek kada su Jevreji pritisli su ga valjda uhapsili , kada je bio u gorem stanju od Artukovića i mislim da je umro na pola procesa .
Mađarski premijer koji je izvršio samoubistvo nakon što je nacistička Nemačka napala Jugoslaviju
Kada je Nemačka napala Jugoslaviju 1941. godine, Teleki je bio pod velikim pritiskom. S jedne strane Nemačka je zahtevala pomoć Mađarske u napadu na Jugoslaviju, poturajući laži dešavanjima u Jugoslaviji, dok je s druge strane britanija pretila objavom rata ako nemačke snage pređu preko mađarske granice. Telekiju je ponestalo alternativa. nakon sastanka kabineta je otišao kući, čekao telefonski poziv kojim se potvrđuje da su nemačke snage ušle u Mađarsku, potom je stavio pištolj u usta i pucao. Svoje oproštajno pismo namenio je Hortiju.

"Vaše visočanstvo, pregazili smo svoju reč i toiz kukavičluka, nismo ispoštovali Sporazum trajnog mira sa Jugoslavijom. Nacija to oseća, a mi smo odbacili svoju čast. Sada smo saveznici nitkova jer ni jedna reč o navodnim zločinima nije tačna. Ni protiv Mađra, čak ni protiv Nemaca. Postaćemo lopovi! Krašćemo ljudska tela i duše! Nacija smeća. Nisam te sprečio u tome. Ja sam kriv", stoji u oproštajnom pismu.
Admiral Horti nije odmah 6. aprila poslao svoju vojsku u Jugoslaviju. Tek kada je u Zagrebu proglašena Nezavisna Država Hrvatska, kazala je mađarska vlada da pošto Jugoslavija više ne postoji ne može važiti ni Sporazum o večnom prijateljstvu.

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...akon-sto-je-nacisticka-nemacka-napala/t9hpx6t

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back