KO SU EXTREMI u SRBIJI?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sunchaser:
Easy, tiger... Лакше мало с тим фазонима, нећемо да се вређамо.

А погледај мало и територијалну распрострањеност, просечну образованост, пословну етику и остале елементе код Јевреја, па упореди са "угроженим џентајлз" по Западу којима је остало само да фрустрирано кукају о "завери", јер је, ето, неко бољи од њих у већини етаблираних области. Па онда преброј, ако ти је до пребројавања. Замисли, и гувернер Илиноја је Србин (а у Илиноју Срби нису најбројнија групација). Сад, што је тај Србин ђубре преиспољно, није тема, али ти илуструјем колико је бесмислено твоје бројање крвних зрнаца.

Не мангупирај се. Прво си ТИ скренуо тему на твоје омиљене теорије завере, а ја сам разговарао и с тобом и са Духом Секире, на посебне теме. Отвори сопствену дискусију, ако ти не одговара оно што ја пишем, и обећавам да се нећу мешати.

Слажем се, изузетно глупо. Не знам ко је то радио и чему ова реченица. Ја сам рекао да је нацистичко антихришћанство налазило ослонац и упориште у разним паганско-окултним фантазмагоријама застрањених слушалаца Вагнера и читалаца Гобиноа и Чембрлена.

Него, да кад си поменуо Кореју, Кину и Јапан као "пагане" (да не тражим цитат), потпуно је неозбиљно поредити земље далекоисточних (вишемиленијумских) цивилизација, са пред-историјским обичајима европских пагана. Мислим, паралела не стоји, ни историјски ни културолошки. Што се Индије тиче, пример ти је стварно урнебесан. Земља у којој СТОТИНЕ МИЛИОНА скапавају на улицама, многи само зато јер припадају "нижим" кастама, и која се хиљадама година гуши у сопственим наслагама робовања давно утврђеним социјалним моделима, није пример низашта (не знам јел' знаш да се и сада дешава, у неким забитијим провинцијама, да учитељ ишиба дете које пије воду на славини намењеној "вишим" кастама и слични ужаси?). Наравно, Индија иде напред, као земља ми није неинтересантна, нити имам ишта против ње, али није ми параметар.

О разним језивим обичајима свих набројаних група могли би се снимати хорори деценијама (као што материјала има и код свих осталих, наравно). Кад ме већ тераш да будем крул и анјужуал, народи субсахарске Африке и индијанска племена нису ни имали писмо, па и не знамо које су речи имали у речницима (пре него што неки дежурни оспе паљбу, наравно, нема ни примисли "расизма" и сличног у овоме што кажем, говорим историјске чињенице, лично готивим и Индијанце и Африканце - ево, изгуби ми фаворит, Гана, морам опет да навијам за жабаре). Што се самог израза "гој" тиче, не знам да ли знаш да га и Јевреји (вероватно не сви али многи) избегавају последњих деценија, јер има увредљив тон. Него, како замишљаш да су остали "васпитавали своју децу", у неким за*ебаним временима (пошто имплицираш Јеврејима шовинизам)? Зар стварно мислиш да је просечан Јапанац, Енглез, Шкот, Зулу, Финац, Персијанац, Абориџин, Шошон... из неког, рецимо, шеснаестог века, васпитавао децу овако: " :-D :D :D Драги сине, у животу је најважније да покажеш сензибилност према свим групама којима треба твоја емотивна подршка, да снажно пригрлиш вредности неприкосновене владавине људских права према стандардима Фридом Хауса и Амнести Интернешнала, прослављаш све врсте диверзитета и манифестујеш мултикултуралност на СВАКОМ кораку и да НИКАД И НИКАД не подлегнеш етничком ексклузивизму? :D :D :D " Јеа, рајт :roll: ...

Ако је милион покланих Срба, десетине хиљада Јевреја и Цигана у "НДХ", затим дивљања домаћих (муслиманских и шиптарских) ЅЅ-дивизија по Босни, Косову и Метохији "мој аршин", онда стварно немамо о чему да причамо. Кољачка племена зовем кољачким племенима јер су кољачка племена, просто и једноставно. Данашњи немачки народ (чији блиски преци су итекако активно партиципирали у масовном злочину над Србима у то време), рецимо, не зовем "нацистичком багром" јер би било непоштено (будући да су Немци успешно излечени од тог зла). А ови околни злочинци не само што и даље негирају и правдају своје злочине, него притом дају имена школа и улица злочинцима, а теоријске утемељиваче усташког дела Холокауста држе на почасним местима у националним парламентима (пример Хрватске и Анте Старчевића у Сабору).

Ако припадаш иједној од те три групе, нисам желео да то лично схватиш. Не мислим да су СВИ Хрвати усташе, нити СВИ Шиптари преисторијске убице и дилери дроге, али је факат да се идентитет тих народа темељи добрим делом на ономе што згражава остатак света, дакле на масовним убиствима најбруталнијим методама, протеривању и затирању сваког другог (српског, у њиховом случају) трага постојања.

Р.Ѕ. И не постоје никакви "Босанци" под којима ти подразумеваш босанско муслиманско становништво: напротив, строго историјски, управо муслимани из Босне и имају најмање права да се на Босну позивају, јер су свој национални идентитет изградили не на домаћем, него на туђем (пренствено турском, али и арапском, перрсијском...) културном наслеђу. Додуше, мени је лично жао што је с (овдашњим) муслиманима испало како је испало јер су по менталитету и даље најближи нама Србима, али, њихов избор. Дуга прича, да не идемо у то.

:D
cccccccccccccc
prichali o jednom,
on ubaci neke jeshice da bi mogo da pishe eseje
pa josh mene nabedjuje...

aj ovo za jeshice necu da komentarishem, ali uopshte, svaki komentar je suvishan. ;) razumemo se...

al za paganizam u evropi pre konstantina chedomorca i perverzne mu keve
i to kako nemaju veze sa dalekoistochnim paganizmom mogu da kazem samo
:D :D :D :D :D :D

uzaludno je ochekivati da od radikala nekad bude chovek,
a meni su se vetrenjache zgadile pre par godina...
aj zdravo
ne odgovaram na tvoje postove vishe (@ stvor sad zovi turu za klan ;) )

Marlon/Sunchaser,
pogledah 2oo1,nekoliko puta,u zadnjih 3o-ak godina.
1.put u studentskoj,dvorani-osrednji utisak,2.put u klasicnom bioskopu sa valjda par stotina mesta,loza ,balkon etc,ozvucenje izvanredno i tu u toj velikoj sali ,film stvarno-muzika doprinese mnogo- ostavi utisak na mene.Kasnije kupih DVD,al bez velike sale,nemam vise isti osecaj velicine filma.
Al,malo zeza,zar ne mislite da HALL,podseca na amere koji hoce da budu gazde svega,a mali pilot ih issaltuje...
Sunchaser,kakav ukus???Kidman????You are kidding,bro!Moj tip,Sofia,Claudia (Cardinale),pa ni R.Schneider ne bese losa,znaci,prave ,feminine zenske,a ne lutkice....Pogledaj stare filmove,tu su zene jos imale mesa svud na svom mestu,ove moderne ,sve nekako izgladnele,genetski modifikovane???

Kakvo opako smaranje. :roll:

LAKU NOC ! :wink:
y2k158oq.gif

Pa neko voli popa brate... neko popadiju. Inače grande Claudia je bila stvarno.... mada sam preferirao Ginu, pogotovu sad kad se bavi fotografijom zadnjih dvadesetak godina. Neverovatno lepa, pametna i talentovana zena....

0094504ho.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back