KO SI TI U MOM ŽIVOTU?

tara623:
zbog cega ti to pada tesko?sve one dolaze i prolaze da bi ispunila ti njih ili one tebe...i jednoga dana moze se desiti da jedna osoba ostane i ispuni te dozivotno...do tada prihvatas sezonske osobe...

Upravo iz razloga što se desi da se ponekad vežem, zaljubim, sprijateljim i želim nešto više sa osobama, koje su npr.Sezona ....
Kao ono kad planiraš nešto sa nekim, a shvatiš da taj neko sa tobom nema takve planove .... prosto ne možeš da budeš imun na tako što.

NatasaNatasa:
Upravo iz razloga što se desi da se ponekad vežem, zaljubim, sprijateljim i želim nešto više sa osobama, koje su npr.Sezona ....
Kao ono kad planiraš nešto sa nekim, a shvatiš da taj neko sa tobom nema takve planove .... prosto ne možeš da budeš imun na tako što.
Znam...tj razumem skroz...samo ja na pocetku sebe ubedim da je sezonski...pa ako se jednog dana za.***** i naidje dozivotni nije strasno...

rile_laki_oblak:
...dakle... ne brinu mene ljudi koji sezonski ulaze i izlaze iz mog zivota... ne brine me ni to sto ja u neciji zivot ulazim sezonski ili sa razlogom nekim... mene brine jedino da necu uspeti da opravdam to sto sam ziveo... pred sobom opravdam, naravno... to su ta iskustva... milijarde su pre nas zivele... i milijarde nestale... i tako ce ostati jos dugo... jednom.... kad sve bude doslo do kraja... mog kraja, naravno... pitam se sta ce se racunati... da li cu pomisliti da sam nesto trebao vise? da sam potrosio previse svog dragocenog vremena tamo gde nisam trebao? da nisam voleo nekoga ko je zasluzivao, a bio surov prema nekome prema kome uopste nisam trebao da budem?
ne volim kad ljudi shvate vise od mene... pre neku noc, u kafani... covek koji je proputovao svet da bi se opet, u nekim svojim najboljim godinama, kad je bio najcenjeniji, vratio gde nece imati toliko postovanje... rek'o mi je da mu nije bitno to sto je tamo imao mnogo novaca... niti to sto ovde nece imati toliko... bitnije su mu bile neke druge stvari... pokazao mi je jednog njegovog prijatelja... njegovu zenu... nasmejane... zezaju se... i kaze da to ne bi nizasta menjao... da ih vidi srecne...

...rile...ti si dakle...MEGACAR...bolje da uradim copy-paste tvog teksta...nego da pisem isto...

NatasaNatasa:
Kako vi razvrstavate ljude i prijatelje u svom životu .... da li su oni slučajnost ili su jednostavno sa nekim razlogom tu ....

„Razvrstavam” više po inerciji i kako okolnosti nalože, nego što je to posljedica mojih želja.

Misliš, NN, da je kod tebe (pa čak i kod sega-mega-vega-cara rileta) bitno drugačije?

Pitaj Palmu ko je („mogao” da bude) Betoven u njegovom životu.

NatasaNatasa:
Evo jednog zanimljivog teksta .....

Ljudi ulaze u tvoj život iz nekog razloga, za jednu sezonu, ili doživotno. Kada shvatiš o kojem se radi, znaćeš šta da učiniš za svaku osobu.

Kada je neko u tvom životu iz nekog RAZLOGA, to je obično da ispuni neku potrebu koju si iskazao. Došli su da ti pomognu da prebrodiš neku teškoću, da te usmere i podrže, da ti pomognu fizički, emotivno ili duhovno. Mogu delovati poslatim od Boga, i to i jesu! Tu su iz onog razloga iz kojeg su ti potrebni. A potom, bez ikakve greške s tvoje strane, ili u nezgodno vreme, ta osoba će reći ili učiniti nešto što će taj odnos privesti kraju.
Ponekad će otići!
Ponekad će planuti i naterati te da zauzmes neki stav!
Ponekad će umreti!
Ono što moramo shvatiti jeste da je nama potreba ispunjena, naša želja uslišena, i njihov posao obavljen. Tvojoj je potrebi udovoljeno, i sada je vreme da krenes dalje.

Kada ljudi u tvoj život udju za jednu SEZONU, to je s'toga što je na tebe došao red da deliš, rasteš ili učiš. Donose ti iskustvo mira, ili te zasmejavaju. Možda te nauče nečemu što nikada nisi radio. Obično ti pruže neverovatnu kolicinu radosti. Veruj u to! Stvarno je! Ali... samo za jednu sezonu.

DOŽIVOTNE veze uče te doživotnim lekcijama; stvarima na kojima moraš da nadogradjuješ da bi imao solidne emotivne osnove. Tvoj zadatak je da prihvatiš lekciju, voliš tu osobu, i primeniš to što si naučio na sve ostale odnose i oblasti svog života. Kažu da je ljubav slepa, ali prijateljstvo je vidovito.

Kako vi razvrstavate ljude i prijatelje u svom životu .... da li su oni slučajnost ili su jednostavno sa nekim razlogom tu ....

Dobro.

Hm... Ova tema me je naterala da malo razmislim o svojim prijateljima. U stvari, kad malo bolje razmislim, nikada do sada nisam imala DOZIVOTNOG. Svi su bili SEZONA ili RAZLOG. Nikada nisam sebi dozvoljavala da se previse vezem za te ljude. Ipak svi su mi puno znacili u odredjenom trenutku. Od svakoga sam naucila po nesto. Iako nisu DOZIVOTNI oni su mi pomogli da se izgradim kao licnost, da upoznam sebe, da spoznam srecu, radost, tugu, ljubav, bes...

I nadam se da cu nekada naici na nekoga ko ce mi biti DOZIVOTNA VEZA, nekoga uz koga cu sve do sada nauceno da sastavim u jednu celinu.

Svaka osoba je verovatno imala svoju ulogu u mom zivotu...kao i ja u njihovom....neke su bile glavne, neke su bili statisti u kukuruzu...cak i one za koje sam pomislila da je bolje da ih nikada nisam srela, bili su tu sa razlogom...ja to vise shvatam kao zivotno iskustvo i parolu " snadji se u ljudskom svetu "...ponekad imam utisak da bih imala bolju komunikaciju sa babunima, nego sa ljudima...malo ko zna da prica, a jos manje da slusa....

Pa, ne znam, ima toga, kad sretnesh nekog pa imash osecaj da ga znash ceo zivot, nekako se odmah uklopite, i pomislish da je (lupam u nedostatku boljeg izraza) bilo sudjeno. A ima i onih oko kojih posle lupam glavu, sta je dobro proizashlo iz tog susreta, i ko je iz te priche bilo kakvu pouku izvukao.

Lusy Lusy:
kazu da pravi prijatelji obicno poseduju one osobine koje nama nedostaju...takve ljude smatram dugovecnima,i zapitala bih se u sam smisao zivota kada bi tekve stvari bile prolazne....
mnogo ljudi dolazi i odlazi iz mog zivota i ni jednu nisam pozelela da izbacim iz tog dela,kao da nikada nije postojala.
verujem da sve ima svoj smisao i cilj....ponekad zaplacem i pokunjim se kada shvatim da su neke osobe koje su mi mnogo znacile ipak bile samo prolazne....svemu volim da pridajem nekakav dugovecni znacaj....
ne volim da razvrstavam ljude,moji prijatelji su jedine osobe koje imaju posebno mesto u mom srcu zajedno sa mojom porodicom...a sve ostale..pa gledam da svako sledeci bude po necemu poseban,ni jedan nije bolji niti gori vec su svi po necemu posebni...jedinstveni i kao takve ih ne mogu ravrstavati....tek kad dodje vreme rastanka,shvatim da sam ipak mozda i nisam trebala da im pridajem toliko znacaja!

Htela sam da napišem nešto, pa brisala, pa dopsivala... Na kraju uzimam ovo kao neku srž onoga što mislim, mada bih, kao i uvek :), mogla da i dalje raspredam neku svoju filozofiju, jer sam nešto slično sa temom čitala, i puno razmišljala o tome, i... ma neka, uzdržaću se ovaj put od filozofiranja... :)

Back