Ko se vakcinise dobija novac, a ko ne - ne dobija

Poruka
4.292
Jedna fimra u Srbiji je donela proglas u firmi da ko se vakcinise dobija novac a ko ne ne dobija novac. TO JE DISKIMINACIJA!!! Ovo mora drzava da sankcionise i da kazni vlasnika preduzeca papreno za primer kako drugima to nikad vise ne bi palo na pamet. Jer je ovo cista diskriminacija zaposlenih i to skolski primer definicije diskriminacije. Posto je Vakcinacija neobavezna po zakonu nesme da se vrsi nikakvo uslovaljavanje. To nije kao da popijes sok neki ili slicno vec ljudi koji ne zele da se vakcinisu to su iz ubedjenja i prigovora savesti. A prigovor savesti je vrhunsko pravo slobode. Po ustavu Srbije apsolutno svaki vid diskiminacije je zabranjen.

Evo pogledajte i sami:

160350911_3823323587703503_2699522874832872860_n.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Mislim da je odluka vlasnika firme,da simbolicno nagradi svoje radnike,koji odluce da prime vakcinu protiv virusa korona,za svaku pohvalu.
Primanje vakcine je dobrovoljno,ali sta smeta,ako vlasnik zeli da casti svoje radnike,koji odluce da se vakcinisu.To je divan primer,kako treba
vlasnici privatnih firmi,da stimulisu svoje zaposlene,da brinu o svome zdravlju....

Mislim da je odluka vlasnika firme,da simbolicno nagradi svoje radnike,koji odluce da prime vakcinu protiv virusa korona,za svaku pohvalu.
Primanje vakcine je dobrovoljno,ali sta smeta,ako vlasnik zeli da casti svoje radnike,koji odluce da se vakcinisu.To je divan primer,kako treba
vlasnici privatnih firmi,da stimulisu svoje zaposlene,da brinu o svome zdravlju....
Upravo to, zamisli koliko isti vlasnik gudi ako mu se razboli pola radnicka jer je jedan dosao sa koronom I preneo je drugima...

Нити је диван пример нити је за похвалу. То је само уобичајен демократско-капиталистички гест. Једноставно може му се, даје своје, а не државне паре.

Шта могу они који га критикују за дискриминацију: да одузму паре онима којма су дате (али зашто одузети) или да сакупе лову и дају свима који су ускраћени.

Помиримо се са судбином жабе која је видела да се коњи кују па и она дигла крак.

Mogu ali su manje sanse. To je isto kao.da kazes I da osobe koje nikada nisu pile Alkohol mogu da umru od ciroze jetre pa ako je tako hajde da se alkoholisem svaki dan.
Sanse ne sanse , koronu ce imati i vakcinisani, kao sto grip dobiju i vakcinisani, neko je nece ni osetiti neko sedmicu kasljucati. Vakcina nije protiv korone , vakcina je da ne ostanemo radno i zivotno onesposobljeni kroz posledice virusa.

Sanse ne sanse , koronu ce imati i vakcinisani, kao sto grip dobiju i vakcinisani, neko je nece ni osetiti neko sedmicu kasljucati. Vakcina nije protiv korone , vakcina je da ne ostanemo radno i zivotno onesposobljeni kroz posledice virusa.
Vakcine jesu protiv virusa,ne protiv simptoma samo je fora da ima neki,manji procenat ljudi koji posle vakcinacije ne razviju dovoljno antitetela da budu imuni,mogu da se zaraze i prenose dalje ali ipak imaju dovoljno antitetela da im ogranizam savlada infekciju sa nekim blagim simptomima ili načisto asmptomacki...Zato se napominje da vakcina nije 100% zaštita i da i vakcinisani moraju idalje da nose maske i da poštuju distanscu,jer ima male šanse da ipak neko vakcinisan može da se zarazi i bude rasadnik virusa a da njemu ništa ne fali.

Besplatan sir je samo u misolovci.

A ti vidi kolicinu prevare kada ti placaju da uzmes sir.

Ja ne ucestvujem jer moje zdravlje vredi vise od 100e. Takodje ljude koji se vakcinisu smatram nizim bicima inktelektualno inferiornim. Da se ne uvredi nekako samo sam iskren. Bez citata jer ne odgovaram.
Mislim moz citirati ali neces dobiti odg. 🙂

Jedna fimra u Srbiji je donela proglas u firmi da ko se vakcinise dobija novac a ko ne ne dobija novac. TO JE DISKIMINACIJA!!! Ovo mora drzava da sankcionise i da kazni vlasnika preduzeca papreno za primer kako drugima to nikad vise ne bi palo na pamet. Jer je ovo cista diskriminacija zaposlenih i to skolski primer definicije diskriminacije. Posto je Vakcinacija neobavezna po zakonu nesme da se vrsi nikakvo uslovaljavanje. To nije kao da popijes sok neki ili slicno vec ljudi koji ne zele da se vakcinisu to su iz ubedjenja i prigovora savesti. A prigovor savesti je vrhunsko pravo slobode. Po ustavu Srbije apsolutno svaki vid diskiminacije je zabranjen.

Evo pogledajte i sami:

160350911_3823323587703503_2699522874832872860_n.jpg

To nije državno preduzeće nego preduzetnička radnja koja troši svoj novac za stimulaciju svojih zaposlenih po svom nahođenju i internim aktima na šta ima apsolutno pravo uz vođenje računa da je ispoštovana poreska procedura jer se ovakva bonus davanja smatraju delom zarade pa se obračunavaju porezi i doprinosi na te iznose.
Vlasnik privatnog preduzeća ne uslovljava redovnu zaradu zagarantovanu ugovorom o radu da bi moglo da se priča o diskriminaciji,nego dodatni bonus čije ostvarivanje se određuje internim aktom, a ovde čak ni tim jer nije preduzeće u pitanju nego preduzetnik koji raspolaže svojom imovinom. Zakonski je ovde sve regularno.Nema ovde šta država da traži.

Back