Ko se sve nije ozenio / udao

..a koja će budala da mu dođe iz grada da živi na selo,može da traži gde god hoće...

Zavisi gde je to selo i kakvo je.
Ako je selo blizu grada i lepo je uredjeno doci ce svako, ako je vukoebina ni puska ne pomaze. Svi bi mi da zivimo lepse i lakse.

Znam za primer gde je devojka presla iz grada u selo, blizu je da moze da dodje kada joj nesto zatreba i ima svoj mir i tisinu tamo.

Zavisi gde je to selo i kakvo je.
Ako je selo blizu grada i lepo je uredjeno doci ce svako, ako je vukoebina ni puska ne pomaze. Svi bi mi da zivimo lepse i lakse.

Znam za primer gde je devojka presla iz grada u selo, blizu je da moze da dodje kada joj nesto zatreba i ima svoj mir i tisinu tamo.
...pa zar ti misliš da čovek može da bira gde će da se rodi i ko će mu biti roditelji...
....sad navodiš primere ko ovi sa tv-a,pokažu u nekoj zabiti porodicu koja eto živi lepo i bogato i na selu,a ono već dve generacije žive u švajcarskoj i navukli se ko hrčkovi...

Sedim tu sa nekim drustvom, i krene prica tako, veze, brakovi i povede se prica kako su se svi zivi u nekim vezama, brakovima, i oni sa 4 godine osnovne, i oni sto ne znaju tablicu mnozenja, i tunjavi i glupi.
Sad gledam, vecina ljudi svakakvih osobina i kvaliteta su u nekim (ozbiljnim) vezama, brakovima i cudima, a opet u Srbiji kazu raste broj samaca i sve je vise onih koji su sami posle 30-te.

Sta se desava, zasto ljudi nemaju srece u ljubavi? Mnogo biraju, mnogo traze, premalo se trude, odskacu od svoje sredine? Sta je problem?

Predrasude aa ? Sta ce sredina da kaze...to je najvaznije :D

Da li ce se udati ili ozeniti je licni izbor svakog od nas

Sedim tu sa nekim drustvom, i krene prica tako, veze, brakovi i povede se prica kako su se svi zivi u nekim vezama, brakovima, i oni sa 4 godine osnovne, i oni sto ne znaju tablicu mnozenja, i tunjavi i glupi.
Sad gledam, vecina ljudi svakakvih osobina i kvaliteta su u nekim (ozbiljnim) vezama, brakovima i cudima, a opet u Srbiji kazu raste broj samaca i sve je vise onih koji su sami posle 30-te.

Sta se desava, zasto ljudi nemaju srece u ljubavi? Mnogo biraju, mnogo traze, premalo se trude, odskacu od svoje sredine? Sta je problem?

Nema kalupa po kom se resavaju problemi. Zavisi od osobe do osobe, sta ko smatra problemom i kako ga resava.
Ja mogu da pricam na osnovu iskustava iz mog neposrednog okruzenja posto se ja do sada nisam zenio.
Cinjenica je da ljudi nisu srecni...vecina njih.
Uzrok - pojma nemam, mogu samo da pretpostavim da je nemastina, kao i svuda u ovoj drzavi.
Lova stvara osecaj komfora pa je covek raspolozeniji kada ima tu sigurnost, a kao takav je bolji i za sebe i za druge.
Drkosi nikad nikom nisu bili interesantni, a nazalost ovaj trenutak je rasadnik drkosa.

...pa zar ti misliš da čovek može da bira gde će da se rodi i ko će mu biti roditelji...
....sad navodiš primere ko ovi sa tv-a,pokažu u nekoj zabiti porodicu koja eto živi lepo i bogato i na selu,a ono već dve generacije žive u švajcarskoj i navukli se ko hrčkovi...

Covek moze da bira sve osim familije i gde ce da se rodi, sve ostalo moze da se izabere.

Zasto selo mora da bude u zabiti? Zasto svi na spominjanje sela prvo pomisle na vukoebinu gde komisju mozes da vidis durbinom sa visokog drveta i gde je kolski put vrhunac civilizacije?

Nismo bogata drzava ali nismo ni toliko bedni kao sto se forsira slika na TV-u kako bi se opravdao nerad i trenutno stanje.

Problem je u monogamnoj vezi. Drustvo se menja i otvara pitanja da li je takva veza zdrava za coveka.

Bas suprotno, ja se ne secam kad mi je neko rekao da se zaljubio, a kamoli vencao.

Problemi su razliciti, neko nema novca da izdrzava porodicu, neko misli da je brak prevazidjen, devojke cekaju princa na bar 300 konja, a muskarci uglavnom glume kako im je ok sto su sami, i kako oni i ne bi zeleli da imaju devojku, samo sex. To su neke price iz moje sredine.

Poslednja izmena:
Bas suprotno, ja se ne secam kad mi je neko rekao da se zaljubio, a kamoli vencao.

Problemi su razliciti, neko nema novca da izdrzava porodicu, neko misli da je brak prevazidjen, devojke cekaju princa na bar 300 konja, a muskarci uglavnom glume kako im je ok sto su sami, i kako oni i ne bi zeleli da imaju devojku, samo sex. To su neke price iz moje sredine.
...u pravu si...

Back