KO SAM JA? (Uvod u Znanje o Sebi.) šesnaesti dio

.
.
.

P R I N C I P...P R O J E K C I J E...I...S L O B O D A...I Z B O R A ... (Kada biraš, pazi šta biraš!)...treći dio
.
P R I N C I P...P R O J E K C I J E...U...3...K O R A K A

.
.
.

Dobro, taj dio igre si iskusio. Hajde sad da pokupšamo ponovo...istu igru:

Na stolu na kojem JA vidim i tvoje 'ovdje i tvoje sada' odjednom, ti nisi primijetio, ali JA ti sad kažem, evo, ovdje postoji i drugi Kec, druga karta, na kojoj je ispisano svoje pitanje, upravo onako kako bi trebalo biti postavljeno, da bi od njega i kroz njega dobio ono 'što želiš'. Uistinu, šta ti do sada nisi shvatio jeste, da ono što dobijaš kao 'ne-željeni' kako i ono što dobijaš kao 'željeni' rezultat projekcije...tI biraš...stoga, ti želiš i jedno i drugo, samo toga nisi svjestan.
Dakle, na ovoj drugoj karti piše ovako:
«HVALA TI BOŽE, za novac koji mi daješ i kojim mogu da platim sve što treba da platim, kao i za ovaj višak što mi ostaje...sa kojim mogu da stvaram i da pomažem drugima!»
Postavi sad ovu kartu na isti onaj 'Ponedeljak'...JA je odmah vidim, ovdje i sada, na stolu i pomijeram je, evo sad, kao i onu prethodnu što pomijerah, na 'Petak'...u ovom istom sada.

Kada se u 'Petak' ujutro probudiš i ustaneš, zijevneš, protegneš se i pogledaš kroz prozor... pa otvoriš vrata kad ono...a kroz vrata upadne nekavo pismo...Pročitaš ga i vidiš da ti Galerija u kojoj si prije nekoliko godina izlagao a na samoj izložbi ništa nisi prodao, nudi da sve slike sa te izložbe, a koje ti trenutno leže na tavanu ispod sloja prašine, proda nekom kolekcionaru koji već godinama planira da dođe do tebe. I evo upravo sada mu se učinilo da je pravi momenat za to. Ne pita koliko koštaju.
Da li si me propratio kroz ovo izlaganje?

Ja: Da, da, slike su mi trenutno u ostavi...skupljaju prašinu...to hoćeš da mi kažeš?

Bog: Ne, ono što hoću da ti kažem ovim izlaganjem jeste: «PAZI ŠTA I KAKO BIRAŠ...prije nego li išta izabereš!».
Dao sam ti slobodu izbora...na tebi je da je koristiš svjesno...eto, to hoću da ti kažem.
A evo, dajem ti i način ili princip po kojemu možeš da znaš kada činiš dobru projekciju svog pitanja:
Princip je jednostavan, sastavljen je iz 3 koraka te ću ti ga tako i predstaviti:

P R I N C I P...P R O J E K C I J E...U...3...K O R A K A

Korak 1. Ideja

Recimo da je tvoja Ideja da dobiješ novac. Prvo što moraš da učiniš, da odradiš, jeste da se upoznaš sa svojom Idejom, dakle, moraš znati koliko novaca želiš, i kako želiš da ih dobiješ, da ih doživiš, za što ih koristiš kad ih imaš (upoznaj sve detalje koji su tebi i po tebi važni). Kada sve to spoznaš, kada u tvojoj ideji nema nikakve sumnje, niti ičeg nepoznatog...proslijedi do sledećeg koraka.

Korak 2. Potvrdni izraz Ideje

Izaberi sada potvrdnu rečenicu kroz koju ćeš svaki put kada je izgovoriš moći da startuješ proces Projekcije. Uzmimo za primjer ono što je pisalo na drugoj karti kao tvoje pitanje: «HVALA TI BOŽE, za sav ovaj novac koji mi daješ i kojim mogu da platim sve što treba da platim, kao i za ovaj višak što mi ostaje...sa kojim mogu da stvaram i da pomažem drugima!»

Sada, kada imaš jednostavno oformljen izraz svog pitanja, s njim možeš da startuješ treći korak, koji uistinu, u sebi sadrži sva tri koraka odjednom. Ova potvrdna Izreka koju si sročio bit' će starter motoru koji pokreće proces projekcije...ovaj put, bit' će to svjesno i namjerno iz tvoje manifestovane realnosti ka tvojoj manifestovanoj realnosti. Proces projekcije je uvijek isti, bez obzira odakle inicijativa za projekciju potekla. Rezultati projekcije zavise od načina pitanja, od čistoće tvojih namjera.

Korak 3. Vizualizacija Ideje

Zatvori oči. Pokreni starter svoje Projekcije, govoreći glasno: «HVALA TI BOŽE, za sav ovaj novac koji mi daješ i kojim mogu da platim sve ono što treba da platim, kao i za ovaj višak što mi ostaje...sa kojim mogu da stvaram i da pomažem drugima!»
Dok to izgovaraš, gledaj sebe kako dobijaš novac, gledaj scenario kao da se dešava u tvom sada. Nikad ne posumnjaj u svoju ideju, niti pomisli da ga nemaš i da ne možeš da ga imaš. Sve je već ovdje i sada i onako kako si sam svojom idejom osmislio. Osjeti svaki pokret...osjeti sve što proživljavaš kao da ti se dešava upravo sada, kao da je to tvoja jedina realnost. To osjećanje koje doživljavaš je tvoje istinsko pitanje-traženje. Uistinu, to osjećanje je ono što ću da vidim kao tvoje istinsko pitanje-naredbu. Zato, osjeti ga punim bićem i zavibriraj od zadovoljstva. To je tajna uspjeha tvoje projekcije, tvog traženja. Ako realnost koju projektuješ uspiješ i da doživiš kao istinsku u sada, ne može se desiti da ti JA ne odgovorim svojim davanjem upravo toga što si osjetio...jer to što ti osjećaš i JA osjećam kroz tebe, sada. JA sam samo tvoj sluga koji čeka tvoju naredbu. Tvoje želje su tvoje naredbe koje JA izvršavam. Tvoje želje su tvoj izbor. Vizualizaciju možeš činiti sve dotle dok ne ostvariš vibraciju koja će postati osjećanje, koje je (kako rekoh), direktna veza samnom. Kada to uspiješ, jednostavno otvori oči, ne misli ni jedan momenat o tome što si činio do tada, već nastavi da radiš ono što ti tvoja manifestujuća realnost, realnost koja se dešava ispred tvojih otvorenih očiju, zahtijeva.

Ponovi ovaj proces onoliko puta koliko osjećaš da ti je potrebno i čini to sve dotle dok se tvoje traženje ne manifestuje u tvoju realnost onako kako si i poželio.

Eto, jednostavno zar ne? :)
.
.
.
.

I...ne očekuj da Ti sad kažem i "SREĆNO!"
Kad imaš znanje sreća ti nije potrebna.
.
.
.
.

Back