zadovoljni kupac
Iskusan
- Poruka
- 5.643
moja "selendra"jer za tvoj Kragujevac New York u svakom pogledu ,mada nisu svi sumadinci ,ni Kragujevcani krivi sto imaju takvih pacijenata medju sobom
hajde idi hrani mangulice....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moja "selendra"jer za tvoj Kragujevac New York u svakom pogledu ,mada nisu svi sumadinci ,ni Kragujevcani krivi sto imaju takvih pacijenata medju sobom
Jos pitas???Inache kad smo kod vredjanja religijskih osecanja, od skora je u Americi uvedena zabrana slavljenja Bozica na trgovima i sl. da se ne bi uvredili pripadnici drugih vera.
Glupo ili ne?
Daću ti da pročitaš, besplatno. Ne brini.Ali krađa ne dolazi u obzir, neće ti proći ta priča o grehu. Zato meni fali pola biblioteke.
![]()
Браво Еремита на постављеној теми. Ово што сам подебљала црвеним из датог текста је кључ. Право питање је "У ЧИЈЕМ ЈЕ ИНТЕРЕСУ ПОЈАВЉИВАЊЕ, ШТАМПАЊЕ И ПРОМОЦИЈА ОВЕ КЊИГЕ БАШ У СРБИЈИ ???". Зашто се књига појављује баш сада ? Да ли су то можда намерно убачене варнице у Србију не би ли се наставила ескалација сукоба, немири у осталим деловима Србије ? Да ли то значи да је сада након Косова Санџак дошао на ред ? Ко то и у чијем интересу ради за САД, и подрива стабилност Србије ? Зашто се књига није штампала у САД , него су нашли да је штампају баш у Србији. То су права питања. Мислим да је то тако намерно урађено.
Vesti dana - subota, 16. avgust 2008. 17:58![]()
Mešihat osudio ljubavni roman Dragulj Medine
Tanjug - Pre sat i 9 minuta NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji osudio je danas "tenedenciozno i zlonamerno" objavljivanje romana "Dragulj Medine" američke autorke Šeri Džons kojom se "na najgnusniji način skrnavi ličnost i porodica poslednjeg verovesnika Muhameda", saopšteno je iz te zajednice.
Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić je, na prvoj konstitutivnoj sednici, usvojio i plan reakcija tim povodom u koji će, kako se navodi, biti uključeni svi organi islamske zajednice, verski službenici i vernici.
Najavljen je i proglas verskim službenicima i muslimanima sveta sa pozivom da na adekvatan način reaguju i osude ove, kako se navodi, duhovne uvrede koja su nanete muslimanima u Srbiji i celom islamskom svetu.
Knjiga "Dragulj Medine" izašla je u izdanju beogradske izdavačke kuće "BeoBuk", a Beograd je prvi grad na svetu u čijem se knjižarama ovog meseca pojavio ovaj roman.
Čuveni američki izdavač "Rendom haus", naime, odložio je lansiranje ovog romana koje je bilo zakazano za 12. avgust bojeći se, kako su javili zapadni mediji, da njime ne "podstakne nasilje".
Glavni lik u romanu je Ajša, sedma žena Proroka Muhameda koji je prikazan kao romaneskni junak, što je i bio, tvrdi se, razlog da "Rendom haus" privremeno odloži njegovo lansiranje.
Zamenik glavnog urednika američke izdavačke kuće Tomas Peri je tim povodom nedavno izjavio da je do odlaganja objavjivanja romana "Dragulj Medine" došlo zbog bezbednosti autorke, zaposlenih u toj izdavačkoj kući, knižara i svih koji bi bili angažovani u distribuciji i njegovoj prodaji.
Fabulu romana čini Ajšin život od njene veridbe sa Muhamedom, kada je imala šest godina, pa sve do njegove smrti.
Knjiga je predstavljena kao velika ljubavna priča jer je Ajša bila omiljena žena Muhamda koji je i u umro u njenom naručju.
***************************************************************************************
Ову изјаву дао је господин власник издавачке куће БеоБук - пре ове реакције муслимана.
Aleksandar Jasić, direktor izdavačke kuće „Beobuk", kaže da mu nije jasan postupak čelnika kuće „Rendom haus":
- Nijedan od muslimanskih velikodostojnika nije osudio knjigu, kao što je to bio slučaj sa „Satanskim stihovima" Salmana Ruždija. Postupak „Rendom hausa" je autocenzura! Mi smo spremni da povučemo knjigu sa tržišta ako se neko zbog nje nađe uvređenim - kaže Jasić, i navodi:
- Ne verujem da postoji rizik od objavljivanja knjige, ni u Americi i drugim zemljama, a kamoli kod nas. To je ljubavna priča, a ne delo koje ima veze sa politikom!
http://74.125.39.104/search?q=cache...ka+kuca+BeoBuk=&hl=sr&ct=clnk&cd=3&lr=lang_sr
*********************************************************************************************
Поштоване колеге, поштовани корисници пдф политика,
ево постављам ову тему згрожен поступцима жуто-црвеног олоша који влада овом земљом.
Као што знате ја сам хришћанин и православац - али ми вера налаже да поштујем друге вере. КО и ЗАШТО и КАКО баш У СРБИЈИ прави овако гнусну и подлу провокацију муслиманима. Забога, људи, нека верује свако у шта хоће и у кога хоће, одакле било коме право ДА НАПАДА и ДА ВРЕЂА НЕЧИЈУ ВЕРОИСПОВЕСТ. . Све ми је овде потаман у ПМ - само ми још треба неки полудели МУЈА ОПАСАН БОМБАМА У АУТОБУСУ 24...
И одмах да кажем, ако је тај Александар Јашић или Јасић СРБИН- е онда сам ја КИНЕЗ, ***. И са којим правом он то овде ПРОТИВУСТАВНО РАДИ, ПО ЧИЈЕМ НАЛОГУ И НАГОВОРУ. Дође ДОЂОШ и прави срања у Београду - А ОНДА ЦЕЛА СРБИЈА ТРЕБА ДА СНОСИ ТЕРЕТ ПОСТУПАКА НЕКОГ ШИЗОФРЕНИЧАРА... као што је и до сада било.
Питам се, код чињенице да имамо марионетску и издајничку власт, да ли ми Срби сада треба да се организујемо и да тог идиЈота скратимо за главу - или ће жуто-црвена гов*а да реагују И ДА МУ ЗАПЕЧАТЕ ЊЕГОВУ ИЗДАВАЧКУ КУЋУ! ???
Моје питање за вас гласи: ДА ЛИ ТРЕБА ПОВУЋИ ОВАКВУ КЊИГУ КОЈА ОЧИГЛЕДНО ВРЕЂА ВЕРСКА ОСЕЋАЊА МУСЛИМАНА У СРБИЈИ ???
Лично нисам љубитељ Муслимана, али ова књига је увреда.Ако неко жели да је прочита може да се у књижарама тражи да му с еиспоручи на кућну адресу, као на Западу, а не да се ставља у излоге књижара.
Ово ниеј ништа друго него покушај изједначавања пљувања Ислама са пљувањем Хришћанства.
Када будем у излогу књижаре видео књигу под насловом "Зоран Ђинђић и његове хомосексуалне склоности" и да се она рекламира у новинама и на ТВ као ова што се рекламирала, онда ћу да пристанем да се и она рекламира.
Ni ja ne bih niciju veru vredjala, takodje....!![]()
Овде чак и није реч о вређању већ лицемерју.
"Ово је провокативна књига". не, то је булажњење.
Провокативна књига је "Драгуљ Београда- интимна исповест жене Бориса Тадића"
Знаш када би се нашла у књижарама?
Никад.
Можда у неком геј-шопу...
Са друге стране ја бих да сам на месту националних странака Српског народа тражио уклањање из продаје књига увредљивог садржаја за Хришћанство или Православље.Pa ne znam, Aco, nisam citala, ali je moj stav da ako postoji ijedna recenica koja je uvredljiva za neciju veru, tu knjigu ne treba stampati. Kao sto ne volim da neko vredja moju veru, ne bih volela da se vredjaju ni tudje vere...To je ipak osetljivo pitanje...
A licemerje je posebna stvar!
Са друге стране ја бих да сам на месту националних странака Српског народа тражио уклањање из продаје књига увредљивог садржаја за Хришћанство или Православље.Тако би рецимо био повучен "Давинчијев код"...
Registra, kad procitas knjigu, mogu da stanem u red za pozajmljivanje iste? Posteno vracam!![]()
Knjigu sam napisala iz poštovanja prema islamu
Autor: Šeri DŽons | Foto: Lynne Shaara | 19.08.2008. - 20:01
Napisala sam roman „Dragulj Medine“ da bih izrazila poštovanje prema islamu. Napisala sam ga u čast Ajše bint Abi Bakr, najmlađe i najvoljenije neveste u haremu proroka Muhameda, žene izvanredne inteligencije, visprenosti i snage, koja je doprinela formiranju jedne od najvećih svetskih religija.
Takođe sam želela da izrazim poštovanje prema islamskom proroku Muhamedu, prikazujući ga kao ljubaznog, nežnog, mudrog i pobožnog vođu, koji je poštovao žene i dao im prava koja nikada ranije nisu imale; koji je sve što je imao razdelio siromašnima; koji je opominjao svoje sledbenike da koračaju mirnim putem i da se bore samo u samoodbrani.
Znala sam da se moja knjiga nekima neće svideti. Na kraju krajeva, „Dragulj medine“ prikazuje Muhameda kao muškarca od krvi i mesa i Ajšu kao ženu od krvi i mesa, sa svim slabostima, iskušenjima i manama. Neki smatraju da su i jedno i drugo bili savršeni iako je Muhamed u Kuranu za sebe rekao da je „smrtan čovek“.
Zato sam bila impresionirana kada sam pre nekoliko dana saznala da će moja knjiga biti objavljena u Srbiji. „BeoBook“, mala izdavačka kuća u zemlji koja je prošla kroz mnoštvo teškoća, očito je bila hrabrija od „Rendom hausa“, jednog od najvećih izdavača na svetu. Iz straha od hipotetičkog terorističkog napada radikalnih muslimana, „Rendom haus“ je odustao od objavljivanja „Dragulja Medine“ samo nekoliko meseci pre nego što je knjiga trebalo da bude predstavljena javnosti.
Međutim, bila sam razočarana kada sam 16. avgusta saznala da je Aleksandar Jasić, direktor izdavačke kuće „BeoBook“, obustavio štampanje „Dragulja Medine“ zbog protesta nekih članova muslimanske zajednice u Srbiji. Iskreno govoreći, bila sam zbunjena. Da li su ti Muslimani, nakon što su pročitali moju knjigu, stvarno mislili da sam unizila Muhameda i Ajšu?
Mislila sam da sam uradila upravo suprotno. Namera mi je bila da odam počast tim velikim istorijskim ličnostima i otklonim nesporazume u vezi sa islamom.
http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=53516
Ако се књига ослања на историјске записе и податке о његовом животу,онда је не треба повући.
nisam ti ja mama da te hranimhajde idi hrani mangulice....