KO PREŽIVI...

To sa bombonom i poklonom od jos dva bombona,a usput je fino obucen????Mislim da nije predstavljeno kako jeste.a sto se tice korisnika Narodne kuhinje poznajem neke teske neradnike kojima ne bih dao nista drugo nego motkom po ledjima dok ne pocnu posteno ziveti i to iskljucivo od svog rada.Sirotinje ima i bice jos vise,a sveukupna situacija je ogled naseg rada poslednih godina,pa i decenija.Pisali smo o tome vec,tako da se ne ponavljam.Kako razmisljamo,tako i radimo,a kako smo radili i uradili takav nam je i konacan rezultat.Sve dolazi iz mozga,pa prema tome tu je ,po meni,najveci problem.Najveci broj stanovnika Srbije povrsno i lose,a neki skoro i nikako ne razmisljaju kako da promene svoj polozaj na bolje.Tu se ne moze nista uraditi kako radi sadasnja vlast,kako su radile prosle vlasti i kako se razmislja za na krakte staze za ubuduce u krugu porodice.Poznajem neke ljude koji su naprosto fantasticne uspehe uradili sto se tice privatnog poslovanja,a imaju tkdj.fenomenalne uspehe i u svojim porodicama,tj.deca su im naprosto genijalci koji imaju i pare i svoje slobodno vreme i uspesni su kako god pogledas.Prema tome,sve polazi iz mozga.

Nemoj tako. Znam mnogo penzionera koji su uredni i imaju kulturno držanje i ponašanje. Naravno, ima i drugačijih. Naravno da ima i neradnika, ali ima i radnika i onih koji se bore. E, sad, koliko su uspešni u tome, oni i njihova deca, zavisi od mnogo faktora, a jedan od njih je sreća, tj. sklop srećnih okolnosti u to vreme i na tom mestu....znaš onu, rodi me majko srećnog pa me baci na djubrište.
Ne bih se 100% složila sa tim da sve ide iz mozga, jer život čine i drugi ljudi, mnogo ljudi, sticaj okolnosti, sredina, porodica, država.....mnogo činilaca mimo jednog mozga. Da je mozak jako važan, jeste, ali da je jedini bitan, nije.
Ipak je činjenica da je siromaštvo sve veće i beznađe. U tom, opštem, smislu je ovaj link.

@Ljiljo!!!

Istina je da ,,život čine i drugi ljudi, mnogo ljudi, sticaj okolnosti, sredina, porodica, država.....mnogo činilaca",ali jaki mozgovi razmisljaju unapred,razmotre sve opcije i odaberu soluciju koja je za njih najbolja.Evo,bas smo supruga i ja o tome jutros uz kafu pretresali neke nase,,poteze"iz proslosti i mogli smo bolje proci i to daleko bolje nego kako smo prosli.Na ratove nisam mogao uticati,na raspad drzave,na sankcije,na bombardovanje,na dolazak,,zutih"i njihovu privatizaciju,ali na neke stvari jesam i to sada jasno uocavam.Problem je u tome sto sam tada mislio drugacije pa sam drugacije i radio i na kraju imam ovaj rezultat koji nije odlican,a mogao je lako biti.To je kao iz one narodne,,E da mi je ova pamet,a one godine!".Neki su bolje odigrali nego ja,bili su u istom polozaju kao i ja,a prosli su na kraju kao najveci carevi.To je mozak i nista drugo.Analiziraj sebe pa ces videti ovo isto kao i ja.Ja vec godinama trazim sve te greske i non-stop ih analiziram.Dosao sam do zakljucka da je sve u stvari u mozgu.

Back