Ko preti vlasti?

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Razvojem interneta, društvenih mreža i povećanjem broja mobilnih telefona, drastično se poslednjih godina povećao i broj pretnji koje se upućuju na sve strane. Tako je na mobilne telefone premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću nakon potpisivanja briselskog sporazuma stigao ogroman broj poruka u kojima im se preti "da će dobiti metak".
327468_060211c1_f.jpg
Ivan Cvijović​

Ivan Cvijović iz beogradske policije zadužen je za istragu slučajeva u kojima se putem mejlova ili telefona preti ne samo vrhu države, već i ostalim građanima.

- Upućivanje pretnji i ugrožavanje sigurnosti državnih funkcionera regulisano je zakonom, a pod tim se podrazumevaju i pretnje upućene ne samo političarima, već i osobama iz pravosuđa i novinarima. Ono što je najbitnije jeste lični osećaj oštećenog. Ako se on ne oseća ugrožen pretnjama, onda mi ne možemo da preduzmemo ništa - objašnjava Cvijović.

[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD] Sajber nasilje

Beogradska policija radila je slučaj novinarke Brankice Stanković, kojoj su zbog emisije "Insajder" upućivane pretnje i javno na fudbalskom stadionu, i preko Fejsbuka. Najčešće se preti preko društvenih mreža, a do sada je doneto nekoliko presuda zbog pretnji na Fejsbuku.
- Vođeni su postupci protiv osoba koji su na društvenim mrežama pretili organizatorima Parade ponosa. Procena organizatora bila je da se osećaju ugroženo, pa je vođena istraga, a uhapšeno je nekoliko ljudi koji su i osuđeni - kaže Cvijović. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Pošto su Dačić i Vučić izjavili da se ne osećaju ugroženi pretnjama koje su dobili, policija nije nastavila istragu. Međutim, pretnje koje građani Srbije upućuju jednim drugima putem mejlova i telefona, a pogotovo na društvenoj mreži Fejsbuk, postale su gotovo svakodnevne. Da bi policija obavila istragu potrebno je u sudu dati izjavu da se osoba oseća ugroženo.

- Sve zavisi od intenziteta pretnji. Ukoliko traju mesec dana, naravno da ćemo to istražiti. Bitno je i šta piše u porukama, mejlovima, ko je osoba koja preti, pa se pravi procena ugroženosti, odnosno da li osoba koja preti zaista i može da ostvari pretnju. Naravno, uvek iza tih pretnji postoji neka priča, retko se dešavaju bez razloga - objašnjava Cvijović.

Najčešći razlozi ovih pretnji su imovinske i emotivne prirode. U pitanju su politika, novac, neisplaćeni dugovi, preljube, prekidi veza i ljubomora.

- Kada se prijavi slučaj, obavlja se bezbednosna procena osobe koja preti, pa vidimo da li ima svedoka, gde živi, sa kim se druži, proverava se da li je prekršajno ili krivično odgovarao. Ako jeste, to može da bude ozbiljno. Imamo jednog čoveka sa juga Srbije. Stalno zove dežurnu službu policije, psuje i preti četvorici, petorici funkcionera države. Govori: "Ubićemo predsednika republike", svašta. Taj se i dalje nalazi na slobodi - kaže Cvijović.

To govori koliko je važno proceniti da li su pretnje realne ili ne. Ukoliko neko preti, a nikad nije krivično odgovarao, ne poseduje oružje, onda je verovatno da su to prazne pretnje. Međutim ukoliko je reč o osobi koja ima dosije ili poseduje oružje, onda se one uzimaju ozbiljno.

- Treba znati i da je uznemiravanje i kada nekome po 10-15 puta u toku dana šaljete ljubavne poruke, pa ta osoba može da vas prijavi, jer time ometate nečiji život - zaključuje Cvijović.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Tema-dana/318187/Ko-preti-vlasti-3-Ubicu-predsednika-republike

нек Управа унесе текст који јој је по вољи кад је већ променула изворни наслов и одбија да затвори тему на захтев постављача......

Poslednja izmena:
Poruka postavljacu:

Naslov je promenjen jer ono ''Ubicu predsednika'' ne moze da bude naslov. Ti si uzeo drugi deo naslova originala, a ja sam stavio prvi. I molim vas bez vredjanja najvisih zvanicnika ove zemlje i diskusije o radu moderacije.

Poruka postavljacu:

Naslov je promenjen jer ono ''Ubicu predsednika'' ne moze da bude naslov. Ti si uzeo drugi deo naslova originala, a ja sam stavio prvi. I molim vas bez vredjanja najvisih zvanicnika ove zemlje i diskusije o radu moderacije.

заболе ме,
ко постављач имам право да тражим локот а Ви ко валидан фактор отварајте подобне линкове, наслове, новинаре и бирајте подобне форумаше чији постови смеју бити на темама.
Ок?

A kad vlast preti narodu, onda nikom nista?

sta ih je teralo da dodju na vlast? Sta, njihova pohlepa, sujeta.

Ljudi u Srbiji umiru od gladi i zato sto nemaju za lekove a mi sad treba da se zabrinemo za sudbinu tih sto su narod doveli dotle!

Sto se mene tice moze neko sve da ih pobije i za mene ce taj neko biti heroj. bas me briga za njih jer i njih bas briga za mene!

A kad vlast preti narodu, onda nikom nista?

sta ih je teralo da dodju na vlast? Sta, njihova pohlepa, sujeta.

Ljudi u Srbiji umiru od gladi i zato sto nemaju za lekove a mi sad treba da se zabrinemo za sudbinu tih sto su narod doveli dotle!

Sto se mene tice moze neko sve da ih pobije i za mene ce taj neko biti heroj. bas me briga za njih jer i njih bas briga za mene!

A onda da dodje - ko? Ko ima sluha za ovaj narod?

Pises bezveze.

A onda da dodje - ko? Ko ima sluha za ovaj narod?

Pises bezveze.

Mozda tebi jeste bez veze ali meni nije! Sta sad treba da se foliram i da lazem kako bi me bilo zao kad bi se nesto desilo Nikolicu, Tadicu, Dacicu, Vucicu, DJilasu, Cedi i svima ostalim politicarima,

Ja nisam ni licmerna ni ljigava kao oni i nemam namere da lazem kako bi me bilo zao. Ja sam iskrena za razliku od njih a i mnogih drugoh koji bi se pretvarali da ih zale.

Mozda tebi jeste bez veze ali meni nije! Sta sad treba da se foliram i da lazem kako bi me bilo zao kad bi se nesto desilo Nikolicu, Tadicu, Dacicu, Vucicu, DJilasu, Cedi i svima ostalim politicarima,

Ja nisam ni licmerna ni ljigava kao oni i nemam namere da lazem kako bi me bilo zao. Ja sam iskrena za razliku od njih a i mnogih drugoh koji bi se pretvarali da ih zale.

E pa vidis, ma koliko se politicki ne slagala, ja sam plakala kad je ubijen i Djindjic, i kad je Sloba umro.

Samo zli ljudi i osvetnici zele nekom smrt.

Zbog takvih smo tu gde jesmo.

E pa vidis, ma koliko se politicki ne slagala, ja sam plakala kad je ubijen i Djindjic, i kad je Sloba umro.

Bez foliranja, briga me sto si plakala! Ja zanam mnoge koji placu jer nemaju za hleb i lekove zbog nasih bajnih politicara, e vidis mene je zao njih a ne tih sto su ih doveli do gladi!

Mene je zao naroda i sirotinje, koju ti mozda i neprimecujes uljuljkana u nekom svom ruzicastom svetu i ruzicastoj Srbiji!

Kad budes plakala za takvima pocecu da te cenim kao coveka a sve dok places za ovima sto su puni kao brod i sto cim doju na vlast obezbede sve svoje naslednike do ko zna kog kolena - uzalud ti suze, bar sto se mene tice!

Bez foliranja, briga me sto si plakala! Ja zanam mnoge koji placu jer nemaju za hleb i lekove zbog nasih bajnih politicara, e vidis mene je zao njih a ne tih sto su ih doveli do gladi!

Mene je zao naroda i sirotinje koju, ti mozda i neprimecujes uljuljkana u nekom svom ruzicastom svetu i ruzicastoj Srbiji!

Kad budes plakala za takvima pocecu da te cenim kao coveka a sve dok places za ovima sto su puni kao brod i sto cim doju na vlast obezbede sve svoje naslednike do ko zna kog kolena - uzalud ti suze, bar sto se mene tice!

A odakle znas da ne placem za njima?

Nije stavr u plakanju, nego u zelji da neko umre, kao sto ti zelis.

A odakle znas da ne placem za njima?

Nije stavr u plakanju, nego u zelji da neko umre, kao sto ti zelis.

O ne, nisi ti mene razumela! ne zelim ja da nekog od njih ubiju, mada se ni malo ne bi uzrujala zbog toga!

Sta su oni meni - niko i nista!

Sta su ucinili za narod i drzavu - uglavnom sve najgore (osim naravno za jedan odredjeni sloj ljudi iz njihovog najblizeg okruzenja, rodbinu, prijatelje, poltrone i tako jos neke slicne).

Ono sto zaista zelim je da jednog dana odgovaraju i da ih vidim kako robijaju u nekom kamenolomu!

Pa sta ti mislis koliko ljudi u Srbiji jede samo jednom dnevno i to sta, zaslugom tih istih politicara? Koliko je samo danas decijih suza u Srbiji proliveno zato sto je gladno? Gladno jer su srpski politicari ostavili njihove roditelje bez posla i bez perspektive.

I sta onda rade ti isti politicari?

Otimaju im stanove i kuce jer nemaju ni za hranu a kamo li za racune. izbacuju ih na ulicu - tako im pomazu!

To ne rade ni zivotinje, to mogu samo neljudi na vlasti!

Poslednja izmena:
O ne, nisi ti mene razumela! ne zelim ja da nekog od njih ubiju, mada se ni malo ne bi uzrujala zbog toga!

Sta su oni meni - niko i nista!

Sta su ucinili za narod i drzavu - uglavnom sve najgore (osim naravno za jedan odredjeni sloj ljudi iz njihovog najblizeg okruzenja, rodbinu, prijatelje, poltrone i tako jos neke slicne).

Ono sto zaista zelim je da jednog dana odgovaraju i da ih vidim kako robijaju u nekom kamenolomu!

Pa sta ti mislis koliko ljudi u Srbiji jede samo jednom dnevno i to sta, zaslugom tih istih politicara? Koliko je samo danas decijih suza u Srbiji proliveno zato sto je gladno? Gladno jer su srpski politicari ostavili njihove roditelje bez posla i bez perspektive.

I sta onda rade ti isti politicari?

Otimaju im stanove i kuce jer nemaju ni za hranu a kamo li za racune. izbacuju ih na ulicu - tako im pomazu!

To ne rade ni zivotinje, to mogu samo neljudi na vlasti!

Taj narod onda nemoj da glasa za njih, osim toga, valjda se u parlamentu izglasavaju takvi zakoni, pa su onda svi krivi, a ne samo pojedinci.

Ти бре као права Мерлинка.
Вушапла.
Сви заедно, сви заедно!
То такви као ти вичу кад се каже: е, ајде да вичемо сви заједно...

Izgleda te mnogo te boli sto se tvojoj drugarici 'ebe joj se za vas a pravi se patriotkinja a nikako da sidje s "vlasti" a ono Hrvati protiv kojih ste i vasi neistomiljenici pisu li, pisu!? A vi ko kerovi rezite za njenim neistomisljenicima i ne vidite da vas za'ebava kad hoce i koliko hoce?

Neka te boli, i treba da te boli taj uzaludan napor i sopstvena glupost.

Taj narod onda nemoj da glasa za njih, osim toga, valjda se u parlamentu izglasavaju takvi zakoni, pa su onda svi krivi, a ne samo pojedinci.

Pa najveci deo naroda i ne glasa za njih! Oko 40% pa i vise procenata ljudi ne izlazi na izbore jer ne veruje vise nikome! Onih 60% sto izadje podeli svoje glasove kako kome, i onda dobijemo pobednika koji jedva da ima podrsku 30% ukupnog birackog tela.

Naravno, posledica toga su neprirodne koalicije, stranacke ucene, politicka prostitucija, nesposobne vlade, brakovi iz licnog interesa, a za narod bas ih briga sve do sledeceg rata!

A narod opet sludjen, prevaren, razocaran, posvadjan, veliki deo i gladan!

I posle ponovo dodje cirkus i u nase malo mesto, klovnovi krenu upoliticku kampanju, opet obecanja, opet lazi, a davljenik se i za slamku hvata i to ti je to.

E sad mozda shvatis da je Sloba sve to znao i da je hteo da nas sacuva od tog ali dusmani mu nisu dali! Dusmani i domaci i strani!

Свака ти част, била си далековида да увидиш да су исти убили и Ђинђића и Милошевића, ја признајем нисам :hvala: Г-дин "Коме је до морала нек иде у цркву" је заслужио мој презир јер се петљао у нешто чему није био дорастао, исто као и ВучкО, гробар и прасац :roll:

Back