Ko pravi najbolje bubnjeve?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.254
Ima "milion" onih koji ih prave, ali postoji osnovna grupa proizvođača koji redovno stvaraju neverovatne bubnjeve.

Gretsch bubnjevi su dobro poznati u muzičkom biznisu. Gretsch bubnjevi su se pokazali kao prilagodljivi širokom spektru izvođačkih i muzičkih žanrova, sa spiskom koji uključuje Arona Gilespija iz Anderoata, Tre Cool iz Grin Deja i Tejlora Hokinsa iz Fu Fajtersa. Gretsch fanovi često komentarišu kako su Gretsch bubnjevi topli, bogati i rezonantni - odlični za svakoga ko želi zaista pun zvuk bubnja.

Tama bubnjevi su još jedan brend sa dugom i slavnom istorijom. Tama bubnjevi se proizvode u Japanu od sredine 70-ih i koriste ih različiti izvođači, uključujući Vinija Pola i Larsa Ulriha, kao i Bilija Kobama i Pitera Erskina. Tama bubnjevi su trenutno popularni zbog svojih prodornih i svetlih tonova, zahvaljujući upotrebi javora i breze u školjkama.

Pearl proizvodi neke od najpriznatijih kompleta bubnjeva na svetu. Pošto je Ekport set bubnjeva najprodavaniji set bubnjeva u istoriji, oni znaju ponešto o proizvodnji fleksibilnog seta bubnjeva sa dobrom vrednošću za potrošen novac - a njihovi kompleti Masters, Reference i Mastervorks spadaju u najbolje vrhunske komplete. Pošto većina Pearl kompleta koristi topolu, mahagoni ili javor za svoje školjke, možete očekivati moćne bubnjeve koji dobro reaguju na vašu dinamiku sviranja.

Mapek je još jedan brend za koji se čini da pruža komplete bubnjeva koji se mogu koristiti u skoro svakoj muzičkoj situaciji. Njegov set bubnjeva Saturn je omiljeni u industriji jer materijali od ljuske javora/oraha i jeftiniji kompleti Mars, Armori i Storm prate stope 'vrhunske fleksibilnosti'. Mapek bubnjevi pružaju živahan zvuk koji naglašava 'udarac'.

f5b7927a-cc1b-11e3-a934-00144feabdc0

Nema Ludwig bubnjeva na listi osnovnih proizvodjaca? Ludwig su nastali pre vise od 100 godina u Cikagu. Legacy im je najpoznatiji set bubnjeva jos od 70-tih, iako ih ne prave vise isto kao tada.
Ludwig bi morao biti na ovoj listi zbog duzine i kvaliteta pravljenja bubnjeva. Ludwig se proslavio tokom 60-tih zahvaljujuci Ringo Staru a pored njega Ludwig bubnjeve su svirali poznati muzicari kao John Bohnam, Keith Moon, Ginger Baker, Buddy Rich...
Cini mi se da sam negde procitao da su u Americi trenutno "DW" (Drum Works) najpopularniji bubnjevi, kao i da imaju najskuplji set bubnjeva od 5 delova koji kosta negde oko $15.000 us dolara, a da je trenutno Yamaha najveci proizvodjac bubnjeva na svetu.

bas mi ide betoven (ludvig) na AIMP playeru
imao sam ludvig neke bubnjeve ali za sviranje nisam
umem da cenim dobar ritam ,evo na primer eyes without face - bili idol
od ekv ovih bubnjara raka mi je omiljeni ali sta reci za ziku ,..pozitiva dragi moji

Back