Ko pomaze veliku pljacku BAS-BGD-a

Ne mogu da odolim a da ne odgovorim.BAS ima 70posto srednjoskolaca,20 posto sa visom i visokom strucnom spremom,saobr.struke,pravnika,ekonomista,i njima ce jelte doci neki Slovenacki investicioni mlekadjija da pomogne oko saobracaja,turizma.To sto je 20god.saradnik u nabavci nekih proizvoda,i sto je usao u ovu akciju, na ceni vecoj tri puta od sadasnje, je njegov problem koji pokusava pumpanjem cene da nadoknadi.Ni Kruna nema sanse kod malih akcionara na toj ceni jer su radnici svesni vrednosti.Inicijativa grada je pozitivna i transparentna.Ni jedna strateska kompanija ne bi smela doci u ruke tajkuna,ali to je moje misljenje.

Ma ne mozes ti gledati interes radnika i Zitelja Mirijeva vec svoj sopstveni interes...

Znaci mozes ti da pricas sta hoces ali to je samo mazanje ociju...

Zasto toliko rade radnici, to nije plus za jednu kompaniju, vec je pokrivanje njene nesposobnosti u organizaciji i modernizaciji.
Znam da ovo ne razumes sta pricam...
Imamo problem kabotaze i zakona o kabotazi...to vazi npr za Bosance......
Ko god kupuje delimicno ce menjati namenu prostora, to je jasno kao dan...
Manje je poznato da je zeljeznicka rezervisana za politicku elitu (trenutnu)....

Doduse nemam nista protiv pustanja bilo kakvih lazi i popularizacije u javnosti, to je vec "legitimno" u srbiji...a ja uopste nisam za ispravljanje krive drine po principu sad ce zbog postenog mike da svi postanu posteni....to je stvar mike kako ce on da radi...
Moje pravo je da ma kakve lazi bile ili kampanja bila...to predstavim na svoj nacin...
Nikog ovde u ovom slucaju nije briga za gradjane , putnike...nikog...
Basovce briga za parice, grad za imidz i parice, prevoznike za cenu usluge i zakon i kabotazu....

Ako zakon dozvoli da se ukine monopol da vidis kako ce BAS da oseti postojanje paralelnog autobuskog stajalista...
Ali to nece da se desi skoro jer je totalno u suprotnosti sa razmisljanjem nase politicke "elite"...
Mi ulazimo u eu tako sto zabranjujemo prevoz putnika stranim prevoznicima , da nas ne bi izbusili prevoznici koji su registrovani na teritoriji susednih zemalja, narocito Bosne...
Jasno da politicarima odgovaraju sve reci tipa licence, akcize,monopol,godisnje dozvole,takse,porezi za razne stvarcice...

U tom poslu sam preko 30god. i budi siguran da problematiku poznajem u prste.Stiteci svoj licni,stitim i interese ostalih radnika i akcionara,kao i putnika.Radnici rade toliko da bi stanica radila non stop,da bi normalno priliv sredstava bio veci,plate takodje.Imas li u EU stajaliste kod svake bandere,ne,oni su kultivisani.Pre 30god.BAS je dao grdne pare za projekte stajalista na obodu,organizacija rada je max profesionlna.Zakoni o putnickom trnsportu su na bazi reciprociteta i vaze svuda.Neki su navikli da stoje na poljani i masu vozacima da ih primi, neka nastave niko im ne brani.Bas radi ono sto je u njegovoj moci ,a grad daje saglasnost.Strani prevoznici su i te kako dobrodosli,ali njih guse njihovi zakoni,asocijacija prevoznika a ne Bas.Upravo je Bas domacin ovogodisnjeg okupljanja u maju mesecu,jer je upravnom odboru i jedan clan Bas-a .Da je bilo po Bas-u,BGD bi imao stajalista na sve cetiri strane,pa bi i mirijevcima bilo lakse,ali i Bas neko gusi,ne daju im da se razmahnu,a sve na stetu putnika.

Hvala DRINJACA,vidim da si u toku,da razumes .

Наравно, аутобуси, путовања, аутобуске станице је био део мог посла. Покушај да размишљаш из угла грађанина - путника, а не из угла бизМисмена.
Или ли ти можда за варијанту да се БАС измести у Батајницу на неку пољану?

Poslednja izmena:
Danasnja cena na berzi 1382rsd.Bas-u ja najbolje tu gde jeste kazu strucnjaci,i u pravu su,posao do sada vodjen dobro i treba da ga vode i rade oni koji ga rade.Uz vise punktova na obodu,vise para u kasu budzeta grada,bez odlivanja u sivo.BAS nece prihvatiti ponudu na dve nove ponude,kaze upravni odbor.Ekonomski ekspert i pred.udruzenja UMA 034 tvrdi vec 5god.da minimalna vrednost BAS-ovih akcija nije ispod 100eura,sto mali akc.vrlo dobro znaju.Ova akcija je pokrenula berzu,za tri dana 60posto rast,koji se i dalje ocekuje,ali je ponuda mala,sitna.

To samo znaci da se politicari nisu dogovorili oko sudbine BASa...
Kad se dogovore, onda ce interno skupiti akcije BASa, a outsajderi ce dobiti nagli pad cena akcija i mogu da duvaju...
Moze se cak desiti da se gradska vlast umesa i da se javi odluka da se formira paket 51% akcija....kao neophodan, a ustvari drndanje malih akcionara...

Ne postoji nacin da se fer akcijski posluje u ovakvom okruzenju koje zakone i cak i ustave menja kako im dupe zine...

Primer je uvodjenje taksi na luksuz za teretnjake do 3t nosivosti....cak i do 1500kg nosivosti...
Kao beze im dziperi.....

Vrlo jednostavno.Gradis kucu svojom mukom,uradis,stanes na noge i pojavi se neko i kaze-ae pali bre,dobices neku sicu,to nije tvoj plac itd.Radniku koji ima 200 akcija i 6-7 god.do penzije ne znaci nista ni cena 50eura po akciji-10.000 bruto,i da dobije pedalu kao u bankama koje su pokrali.To radnik sa SSS spremom zaradi za 1,5god. rada i ide mu staz,a akcije u djepu,kapiras.Ima dosta bracnih parova,dece istih,saberi,ko je lud da uopste proda akciju,neka je,a oni neka nude koliko hoce.Samo pravi domacin sa jasnim ciljevima,iskustvom dolazi u obzir.Upravo je Grad taj koji ima isti interes.Ovi pokusaji su za mene nepoznanica,ni meni nisu jasne namere,jer sam ubedjen da je i ponudjacima sve ovo jasno,ili su toliko beskrupulozni da nas drze nisko.Cak je i brokersko-dilersko drustvo ;TRZISTE NOVCA ad BGD pokusalo dopisom svakom akc.da iste dovede u zabludu kako akc. BASa ostali bez brokera,a mi ga imamo,i sebe preporucuju da vrse upis kod njih.U tu svrhu su zakupili deo restorana Sava Mala,preko puta BASa,da bi bili blize. Taj njihov postupak odstupa od utvrdjenih standarda,normi rada i ponasanja br.kuca.Pozivanje malih akc. da radi prodaje svojih akc.dodju u kafanu,samo po sebi sve govori. Rok ponude istice 07.02.2011god.

Po svemu sudeci,ceo scenario oko kupovine su osmIslili upravo politicari Grada i Drzave Srbije,sa ciljem---------videcemo uskoro.Vec su objavljenja misljenja o negativnom odgovoru Damjanu i ostalima.Onda verovatno socijalni program u narednih 5 god. a oni koji su usli u ovu akciju radi zarade :dash: Grad vec ima Lastu pod svojom kapom ali nema stanicu kao BAS,moze tu nesto biti,ili ce samo da isisavaju lovu za stranke.:per:

Drzava je po nekom svom zakonu bila duzna da objavi neke tendere,tek toliko da se ispita javno mnjenje, pa ako prodje,prodje,lisice su to.Sami radnici su doneli svoje odluke u saradnji sa penzionerima jos pri pokusaju stvaranja konzorcijuma,koji je propao.Izmisljeni neplaceni, a naplacen porez BAS-u mora biti vracen.Suma 1mil.evra sa kamatama je dobra dividenda za male akc.Ako drzava zavali svoj deo od 40posto nekome,nema vracanja para,pljacka.Zaposlene nemora niko da ubedjuje da prodaju ili ne,jer su dovoljno obrazovani i svesni vrednosti ne samo akcije,nego buducnosti.Radnici veruju svom direktoru koji je od osnivanja na BAS-u,i pruzaju mu bezrezervnu podrsku u njegovim odlukama.Nije poput nekih koji gledaju svoj interes.Mogao je otici u penziju,ali je ostao da pomogne kompaniji i ovim teskim vremenima,i hvala mu,to je misljenje svih radnika i penzionera BAS-a.Inace 03.03.2011god. BAS slavi 45 god.uspesnog rada i poslovanja,nek je sa srecom.:klap:

Prvi talas je prosao,radnici su pokazali volju,gos.Ciric koga sam ja prvi promovisao u ministra /dodje mi mustuluk/je dao obecanje o hitnnom resenju,koje po novom vazi do kraja 2011god.Pantelija se pojacava/nije mi jasan/KOM.banka,kastodi takodje kupuje li kupuje,radnici zbijaju redove,berza radi na ceni 1.381rsd.Niko se ne izjasnjava,predstoji veliko spremanje.Dobro je sto je Drzava digla frku na dosadasnje taykune/lopurde koje peru prljavu lovu/,pa je moguca fer pivatizacija,ili da Drzava vrati BAS-u lovu za naplacen nepostojeci porez,ili je to reket,klasika.

Back