Ко плаћа порез држави?

U hong kongu nema poreza jer država tamo živi od iznamljivanja zemljišta jer je ona tamo vlasnik 99% parcela

Ако је тако, онда је то прилично поштено. Они који живе на ексклузивним локацијама, они плаћају веће порезе јер су богатији, а они на лошијим локацијама или на мањој квадратури, они плаћају мање, јер су сиромашнији (по правилу). Тотално ок.

Ако је тако, онда је то прилично поштено. Они који живе на ексклузивним локацијама, они плаћају веће порезе јер су богатији, а они на лошијим локацијама или на мањој квадратури, они плаћају мање, јер су сиромашнији (по правилу). Тотално ок.

Rekoh ti ja Alter uzmite Švajcaski model poreza.Mislim bila bi revolucija u Srbiji,jer Srbi nerado plaćaju porez.

Ево, ја хоћу да убедим левичаре да престану да напињу државу да прави своје програме спашавања и издрадње општедруштвених добара, већ да максимално смањи порезе, како би сиротињи остало што више пара.

Ja bi Alter povećao porez za dobrobit građana.

Batali politiku, osvrni se malo, nađi vremena za nekog.
Meni ova država nije nikad dala posao, ali sam momku koji leluja okolo jer znam da je moguće rekla da možda proba da se prijavi za određeno mesto, i on je to uradio.
Vi koji ste zdravi, pravi, sjajni, perspektivni i uspešni... pogledajte malo da li možete nešto za nekoga da uradite jer je valjda to i poenta uspeha!
Pomozite nekom!
Nekom je vaše malo mnogo. To su naši sugrađani, ljudi!

jel to scenarijo za neki novi Spilbergov film?

Mahom sama kriva što je sirotinja.
Delimicno tacno.
Na ovim prostorima i ako imas neki biznis legalno,uvek ce se naci neko ko je vlasti ili blizak vlasti,da ti uzme procenat zato sto on misli da je to normalno.
Sta da se radi zaostavstina iz doba Turaka i mnogo ce vremena proci dok se to ne iskoreni.
Mnogi su propali zbog obaveznog haraca i postali sirotinja...

Delimicno tacno.
Na ovim prostorima i ako imas neki biznis legalno,uvek ce se naci neko ko je vlasti ili blizak vlasti,da ti uzme procenat zato sto on misli da je to normalno.
Sta da se radi zaostavstina iz doba Turaka i mnogo ce vremena proci dok se to ne iskoreni.
Mnogi su propali zbog obaveznog haraca i postali sirotinja...

Потпуно нетачно !

Не брбљати о турцима, јер је та фаза слободе и суверенитета успешно завршена.

Ослободити се од деце бољшевизма, који врше и даље моћ на политику и економију, тих потурица још није ни започета иако је био 5ти окобар, који нема везе са дубинским чишћењем брозовшине

Најбоље би било укинути плате, тј. читаву плату уплаћивати у буџет. А онда држава да грађанима подели шта им треба: брашно, уље, шећер, тоалет папир...
Na to se svodi! Otmu ti pola od BRUTTO plate, na sve što kupiš platiš PDV i ostane ti taman za pivo i ćevape! :zcepanje: :zcepanje:

Најбоље би било укинути плате, тј. читаву плату уплаћивати у буџет. А онда држава да грађанима подели шта им треба: брашно, уље, шећер, тоалет папир...

To mu dodje komunizam, imali smo to.

Slicno je i "hajde da svi imaju istu platu". Nadam se da je svima jasno da niti svi radimo isto niti svi zaradimo isto. Cak ni rad i zarada nisu povezani direktno, neko moze da radi izuzetno kvalitetno i posveceno ali da ne zaradjuje mnogo novca od tog rada, a neko moze da bude prilicno povrsan u radu ali da zaradjuje dosta novca.

Zato su price bogat-siromasan promasena tema, vec se mora govoriti o tome ko je zaradio to sto ima a ko je to stekao kriminalnom radnjom (ima ih raznih, od kradja do falsifikovanja diploma, zloupotreba polozaja itd znate i sami kako to vec ide). Dakle ne koliko vec kako.

Kontrola poreza upravo za cilj i ima to - da utvrdi kako, kao i koliko, je neko zaradio novca. To je ono sto nam treba, da se kaznjava nelegalno stecen novac, a ne da se kaznjavaju ljudi koji imaju novac i zaradjuju ga.

Back