Ko o čemu baba o krofnama aka Doživljaj braka

pre 3 god, moja baba (ne ta sa ustipcima) me je cula kako ponavljam sociologiju za kolokvijum, i kako nesto baljezgam o braku i porodici. upada u sobu, seda na kravet, pokazuje mi rukom da sednem pored nje i kaze sasvim smireno i ozbiljno: "slusaj, da ti ja kazem. brak ti je bure puno govana, sa dvaaaaa prsta meda od gore...i to supruznici zajedno, jednoko jedu. malo po malo, da sto duze imaju. a kad stignu do govana...opet...sve jednako. eto, to reci profesorici" ..i ode... :lol:

ne znam iz iskustva kako je u braku, ali znam da mi nece biti normalan brak, ali ok. o tome jos ne razmisljam, ali drzim se tog bureta. polako i natenane...zajedno. :D

pre 3 god, moja baba (ne ta sa ustipcima) me je cula kako ponavljam sociologiju za kolokvijum, i kako nesto baljezgam o braku i porodici. upada u sobu, seda na kravet, pokazuje mi rukom da sednem pored nje i kaze sasvim smireno i ozbiljno: "slusaj, da ti ja kazem. brak ti je bure puno govana, sa dvaaaaa prsta meda od gore...i to supruznici zajedno, jednoko jedu. malo po malo, da sto duze imaju. a kad stignu do govana...opet...sve jednako. eto, to reci profesorici" ..i ode... :lol:

ne znam iz iskustva kako je u braku, ali znam da mi nece biti normalan brak, ali ok. o tome jos ne razmisljam, ali drzim se tog bureta. polako i natenane...zajedno. :D

Brak ne mora da bude bure govana... sve zavisi od tvog izbora...:D
Dobro biraj s kim ćeš provesti život...;)

Brak ne mora da bude bure govana... sve zavisi od tvog izbora...:D
Dobro biraj s kim ćeš provesti život...;)

Dobro rečeno, sve je stvar izbora ali i tolerancije mislim. Priča koju ja pamtim je da je brak veeeeliko bure go...a a odgore malko meda, pa koliko će srećan brak biti zavisi od toga koliko dugo umemo da ližemo med i da ne dođemo do onog dole :)

xy-ita tema o braku ali mislim da u ovom smeru nije bilo reči na posebnoj temi :confused: dakle, bez obzira na godine, pol i bračno stanje, odgovorite - kako vi doživljavate brak, da li je to za vas vrhunsko i krajnje životno ispunjenje, božanska veza, društvena obaveza, samo procedura ili prostu danas suvišna stvar... ovo su neki okviri, naravno napišite slobodnim stilom vaš odgovor. (tema jer kontam da je brak jedan od najčešćih reči i u životu i na forumu i uglavnom s svakog od ovih stanovišta duboko potvrđivana i opsporavana tema, brak pa brak. a i za većinu nužni deo života. e pa da li je stavrno nužda ili šta je sve) konkretno ja kontam :ideja: čisto procedura kojom se štiti i reguliše veza koja ima nameru da preraste u "nešto ozbiljno", tj. porodicu

"Врхунско и крајње животно испуњење" није ни чудо што су те бановали.
Брак је добра ствар; под условом да не радиш на брзака и да знаш шта радиш и због чега. Брак није нужна ствар. Не оптерећуј се ;)

"Врхунско и крајње животно испуњење" није ни чудо што су те бановали.
Брак је добра ствар; под условом да не радиш на брзака и да знаш шта радиш и због чега. Брак није нужна ствар. Не оптерећуј се ;)

Baš mi nije jasno da su "bežibre" negde banovali sa ovom temom, ili ne znam ni ja zbog čega, lepo je upitala i lepo postavila nekoliko pitanja:confused::confused::confused:

@melita-m Шалио сам се ;)

Овај одговор је занимљив "знам да ми брак неће бити нормалан" :lol:
Како се то зна?
Брак није под обавезном ставком шта треба урадити у животу.
Треба имати породицу, али ни то није обавезно.

@melita-m Шалио сам се ;)

Овај одговор је занимљив "знам да ми брак неће бити нормалан" :lol:
Како се то зна?
Брак није под обавезном ставком шта треба урадити у животу.
Треба имати породицу, али ни то није обавезно.

Dobro de ako si se šalio, a to da li će brak biti "normalan" i šta je to sve normalno u današnje vreme, sve je to pomalo diskutabilno.
Kad sam se ja udavala bilo je normalno da se živi u istom domaćinstvu sa svekrvom, pa dokle ko izdrži bez potezanja lake i teške artiljerije ;););) danas hvala bogu mladi nisu toliko blesavi, pa lepo ako nikako drugačije ne može, idu u podstanare.
A da li je obavezno ili ne biti u braku i osnivati porodicu, i to je sve individualno. Poznajem jednu mladu ženu koja ni po koju cenu nije htela da se uda. Ima dečka već dugi niz godina, imaju i dvoje dece ali ne žive zajedno niti ikad jesu, a veza im je i danas kao i pre nekoliko godina, baš lepa, gledajući sa strane.

Back