Ko nas to jastuci u mozak, bre?

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Neki dan sam u vestima, jednu za drugom, cuo dve vesti: losu i dobru:
Losa: Cene na malo su skocile pa je i cena potrosacke korpe uvecana za neki procenat. Ovako veliki obim poskupljenja nece osetiti samo najsiromasniji, nego vecina gradjana srbije.
Dobra: DINAR JE DANAS PONOVO OJACAO !

Na nekom drugom programu su grafikonima objasnjavali koliko su se nase zarade povecale od petog oktobra do danas i kako zbog toga mi puno bolje zivimo.
Ne trebaju meni grafikoni, kad gurnem ruku u dzep ja znam da li mi je bolje ili nije.
Onomad sam cokoladu placao pola marke, a sada 88 dindzi(2.20DM). Prevoz u gsp-u je bio 15 pfeninga a sada 40 dindzi (1DM). Za cene stanova, rakije, brasna i pelena i da ne pricam. Pojeftinili su samo kompjuteri, a oni se ne jedu. Breskve placam zlatom, tresnje nisu sisle ispod 150din, a o mesu i panji i da ne govorim.
Slabo divanim svajcarski a i matematika mi ne ide bas od ruke, pa ako moze neka ucena glava da razjasni sta sam propustio na casu. Ko nas to jastuci u mozak, bre?

Neki dan sam u vestima, jednu za drugom, cuo dve vesti: losu i dobru:
Losa: Cene na malo su skocile pa je i cena potrosacke korpe uvecana za neki procenat. Ovako veliki obim poskupljenja nece osetiti samo najsiromasniji, nego vecina gradjana srbije.
Dobra: DINAR JE DANAS PONOVO OJACAO !

Na nekom drugom programu su grafikonima objasnjavali koliko su se nase zarade povecale od petog oktobra do danas i kako zbog toga mi puno bolje zivimo.
Ne trebaju meni grafikoni, kad gurnem ruku u dzep ja znam da li mi je bolje ili nije.
Onomad sam cokoladu placao pola marke, a sada 88 dindzi(2.20DM). Prevoz u gsp-u je bio 15 pfeninga a sada 40 dindzi (1DM). Za cene stanova, rakije, brasna i pelena i da ne pricam. Pojeftinili su samo kompjuteri, a oni se ne jedu. Breskve placam zlatom, tresnje nisu sisle ispod 150din, a o mesu i panji i da ne govorim.
Slabo divanim svajcarski a i matematika mi ne ide bas od ruke, pa ako moze neka ucena glava da razjasni sta sam propustio na casu. Ko nas to jastuci u mozak, bre?

Zna se ko, oni koje smo izabrali da vladaju zemljom.

U vreme kad ste vi kupovali namirnice po tim cenama, ja sam mesečnu platu imao 2,97 maraka, a vi ste verovatno svercovali i krali. :otkacio:E sad kad pošten čovek može bar da prehrani porodicu, sad vam nije dovoljno masno, hoćete još.
E pa ne može ORTODOKSNI SPSOVCI I RADIKALČIĆI, lako vas je prepoznati i bez lične identifikacije! :D

Ako je podvig pristati na platu od 2,97 maraka, onda cestitam na podvigu. Ja nisam bio toliko hrabar.
Pitanje je glasilo: sta "posten covek" da misli kada jaca dinar a opada kupovna moc.
"Posten covek" dokazuje da je iskrena mrznja prezivela i nadzivela peti oktobar.
Zar je mrznja ono za sta smo se borili?
"nije dovoljno masno"? Ma ne, naucilo se na zivot bez mozga, bez matematike.
Kada neko uzima tudje onda to ima svoj naziv (dopisati.....). Ocigledna je pljacka naroda od strane drzave i to po receptu iz Mladjine knjige: obaranje kursa i pumpanje cena.
Onog sestog oktobra, dan posle petog, Mladja je spustio kurs sa 38 na 30. Uradio je ono za sta je optuzivao slobu.

Back