KO KONTROLIŠE KONTROLORE

sigma man

Domaćin
Poruka
4.005
Platiš kartu i stojiš, dok "gospoda" bez karte sede i kad naiđe kontrolor, svađaju se sa njim ili mu eventualno daju kartu da im kao njihov sluga otkuca.

Kontrolori su predmet ruganja i svakakvih maltretiranja i zašto bi ih plaćali. Plaćamo ih mi koji kupujemo kartu, a oni ništa ne rade te nam samo tako poskupljuju ionako skupu kartu.

Ko kontroliše kontrolore?

Jasno je da je u pitanju nečija politička volja, da se društvo kriminalizuje.

Godišnje po osobi ostane 40 000 din , pa za dve ili tri osobe puta 10 godina ili bolje puta 30 godina, lepa suma.

- - - - - - - - - -

Ma koga zabole za kontrolore?
Retko koristim javni prevoz i otkada je uveden bus plus NIKADA ne kupujem kartu sto sam ranije uvek cinio.
Necu da me privatna firma zeza.

Bravo, krimos.

Zašto službeno lice nema pravo da zatraži ličnu kartu?

Da li to važi i u banci?

sluzhbeno lice ima ali kontrolor nema...
oni koji su radili za gsp su dobili otkaze,
pa je bus plus zaposlio 3 hiljade novih,kojima je istekao ugovor,
i od tad ima valjda stotinak kontrolora...
e gle sad ovako, ako je bus plus tj ta firma duzhna da placa gsp-u,
a ona to ne chini, da li ona na taj nachin direktno unishtava gsp?
zashto bi ja privatniku placao za javni prevoz!
znachi privatnik uzima pare koje treba da uzme grad ili drzhava,svejedno.
zashto da njemu dajem pare?ne vozim se ja njegovim autobusom nego gradskim!
dakle,gradu hocu da placam,a privatniku necu.
josh neshto,zashto da placam kartu u tramvaju,konkretno tramvaj na liniji 2,u kome spavaju i smrde kloshari!?
jel smo svi jednaki?ok,onda ih izbaci i operi tramvaj da mi normalan svet mozhemo da zhivimo i da se vozimo,
ili nemoj da me pitash zashto nemam kartu!vrlo prosto!
slazhem se sa tobom da je ovo ozbiljno pitanje,pa i politichko,ali dok se ne reshe neki problemi,od toga nema nishta.
i ja kad ne moram ne platim kartu...ko ih ****!i ja radim kod privatnika pa shta!?
jel me pita neko dal mi ide stazh,dal mi kasni plata,dal dobijam markicu?
gde je tu ta drzhava da me shtiti?nema je...zashto?zato shto politichare bole djoci da reshavaju nashe probleme,
vec gledaju da kradu dok su na vlasti...jer posle nece biti u mogucnosti...

Pazi gluperdi na sve strane.

Ovaj sto se buni sto ostali ne placaju karte gluperda jer se ne buni kad mu Ilic,Labus, Djindjic, Dinkic,Bozovic maznu 200miliona evra u cugu, svaki ponaosob, jer to nisu njegove pare.
Ali kad mu zbog licnog susreta sa kontrolom moranje da plati kartu , onda kivnost isprazni na ove sto nece da placaju.
Ukratko , on bi da uvodi drzavu preko guze ostalih.

Ovaj sto brani neplacanje bus plusa sto je firma ili sto su stranci je opet licna demagogija a ustvari je moze mi se a odmah mi se i hoce.

A treci u prici samo gleda to sto SVI , oba ucesnika u prici i milion ostalih sve resavaju preko svoje agresije, pa bilo to svadjom ili pesnicama.A sudski je jos gore, mitom.
Ja stvarno ne znam gradjanina koji nema pristup agresije i prikaza moci kao osnovu medjuljudske komunikacije i uredjenja u Srbiji , a mozda to vazi i za Balkan.
Ali izgleda kao da nije za nasilje, ali uvek je prisutno nasilje.

Zatim tu su argumenti oko uvodjenja celog sistema smart card naplate.Tri godine pre najave Bus plusa, dobijao sam smart card casopis i bio upoznat za dostignucima u svetu i nije lose dovesti tehnologiju u BG, posle nekih 20tak gradova u svetu, sve na razlicitim novim tehnologijama.Svako dovodjenje tehnologije donosi sirenje i na ostale servise i upotrebe.
Naravno vecina naroda bi da zivot svede na metalostrugara, plasticara, drvodelju, nedaj boze lekara opste prakse i samoposlugu, eventualno TV.

Stav BG je jos uvek da mu trebaju usluzni radnici koji su mahom u prigradskim naseljima da zadovoljavaju potrebe elite i srednje elite, koja je uglavnom u centru grada.
Inace bi vrlo brzo postali Njujork, bus na svakih 1,5h pa ti vidi, cekaj ili idi taksijem.

Svako od vas da radi kao kontrolor bi radio onako kako moze, znaci dosadjivanje bez fizickog obracuna.
U protivnom bi plata kontrolora trebala da bude 1000e minimum.

Moj stav:
Meni je preko glave puritanaca koji izaberu neku oblast u kojoj su kao regularni i onda sviraju qc o pravdi i postenju, a ovamo su na drugim oblastima i gori od drugih.
Tu njihov puritanizam ustvari predstavlja unutrasnju ljutnju sto i oni ne mogu da budu kao drugi iz nekog razloga.
Ali idealni su za predizborne kampanje, sviraju i obecavaju i kao nisu licemerni , a jesu do bola.I kod svog oca vidjam neke simptome istih, sreca te nije licemeran kod onih stvari koje dete primecuje do 18 godine, to stvarno nije.
Bus plus je uveden kao i sve sto MORA u zemlji Srbiji , kao greb greb politickog i protekcionistickog, citaj korupcionaskog.
Medjutim, tehnologija je stigla. Ideja je nek traje ekonomski aranzman dok moze, pa ili ce biti procenat od GSP kolaca ili ce biti masna isplata.To nije nista neprihvativo.
To je moranje kad je vec ustanovljen ovakav mentalni sklop kod naroda, ponasanje naroda i politicki sistem u drustvu.

Ko misli da nije moranje, nek se zapita sta znaci kad se maksimalno gleda CV i gledaju dosadasnji uspesi pojedinca da bi mu se pruzila prilika.
To znaci da su sve vezare po politickoj i kriminalnoj liniji sad u prednosti jer mogu da popune CV, a ostali su tu da nastave da trule , nekad zbog postenja, a sad zbog mentaliteta dajmo sansu "proverenima".Slucajno su "provereni" isto sto i "podobni" iz slobinog ili nekog drugog politickog vremena.

Legalizam monopola istog mentalnog sklopa kao i za vreme Slobe, i to se vidi.Isti Vulin, isti Dacic, i zamislite slucajnost isto se odjednom gubi Kosovo.Previse slucajnosti po mom misljenju.
Jeste da ni Vucic nije nista bolji u nekom smislu.Seljacka stranka, prosecne sposobnosti, jedino su manje u rukavicama a zele da se predstave kao posteni , pa manje drpaju u globalu.
Gomila preglupih predloga u predizbornoj kampanji ovih dana.A kao odgovornih putanja ka buducnosti.Uzas, ali vidim niko ne vidi drugaciji put, cak i oni koji su specijalisti i kao genijalci.
A ne smes nista da kazes.Svi su politikanti i aktivisti, citaj grubijani za neku ideju.Nigde politicara ni za lek.

Spanac tramvaj sporiji od cheha, jeste, skuplji , jeste, klima, jeste, smrdljiv, jeste, ali ga ljudi vole, sija, jeste.
I umesto da se kontrolise sistem, ljudi bi da kontrolisu komsije.
Da, da, ovo sto je tema je inicijativa da se kontrolisu komsije zbog seljackog pristupa, kako ja moram a on ne mora, a ne neka visa misija, dajte ljudi da nam drustvo bude bolje.

Pazi gluperdi na sve strane.

Ovaj sto se buni sto ostali ne placaju karte gluperda jer se ne buni kad mu Ilic,Labus, Djindjic, Dinkic,Bozovic maznu 200miliona evra u cugu, svaki ponaosob, jer to nisu njegove pare.
Ali kad mu zbog licnog susreta sa kontrolom moranje da plati kartu , onda kivnost isprazni na ove sto nece da placaju.
Ukratko , on bi da uvodi drzavu preko guze ostalih.

Ako platim uslugu hoću za te pare i da imam konkretnu uslugu.

Ako kontrolori ne rade svoj posao onda ih ukinuti, jer i njihova plata a i zarada njihovog gazde ulaze u cenu karte...

sluzhbeno lice ima ali kontrolor nema...
oni koji su radili za gsp su dobili otkaze,
pa je bus plus zaposlio 3 hiljade novih,kojima je istekao ugovor,
i od tad ima valjda stotinak kontrolora...
e gle sad ovako, ako je bus plus tj ta firma duzhna da placa gsp-u,
a ona to ne chini, da li ona na taj nachin direktno unishtava gsp?
zashto bi ja privatniku placao za javni prevoz!
znachi privatnik uzima pare koje treba da uzme grad ili drzhava,svejedno.
zashto da njemu dajem pare?ne vozim se ja njegovim autobusom nego gradskim!
dakle,gradu hocu da placam,a privatniku necu.
josh neshto,zashto da placam kartu u tramvaju,konkretno tramvaj na liniji 2,u kome spavaju i smrde kloshari!?
jel smo svi jednaki?ok,onda ih izbaci i operi tramvaj da mi normalan svet mozhemo da zhivimo i da se vozimo,
ili nemoj da me pitash zashto nemam kartu!vrlo prosto!
slazhem se sa tobom da je ovo ozbiljno pitanje,pa i politichko,ali dok se ne reshe neki problemi,od toga nema nishta.
i ja kad ne moram ne platim kartu...ko ih ****!i ja radim kod privatnika pa shta!?
jel me pita neko dal mi ide stazh,dal mi kasni plata,dal dobijam markicu?
gde je tu ta drzhava da me shtiti?nema je...zashto?zato shto politichare bole djoci da reshavaju nashe probleme,
vec gledaju da kradu dok su na vlasti...jer posle nece biti u mogucnosti...

Kontolori su neslužbena lica, nemaju nikakvu legitimaciju.

Ne plaćaš ti ništa, a voziš se. Zašto se voziš?

Ono što ne valja treba menjati, a ovako baš ne valja.

Back