Ko koga laze?!?!?

Marko italia

Početnik
Poruka
48
Ljudi zivim u inostranstvu 25 god, vidim Srb 30 dana u godini, tacnije Beograd. Uglavnom kad dodjem to su obaveza oko papira i sredjivanje kuce. Nije mi jasno puno stvari, ne mozes da nadjes majstore slobodne da ti rade kucu, bilo sta dal to bio keramicar, elektricar ili moler, svakog koga zoves kaze ne mogu pre dva meseca pun sam posla. Kad setas gradom svakih 200m mozes procitati "potrebni radnici". Kad ides negde nesto da kupis radnici ili poslodavci uopste nisu motivisani da ti prodaju svoj proizvod, takodje hoces neces za razliku od inostranstva gde se vrte dva sata oko tebe i lepo sve objasnjavaju samo da bi ti prodali. Koji je problem u Srb? Jel problem ljudi koji nemaju zanat? Ako je to onda nema sta da se zale, takvi ljudi imaju problem u celom svetu ne samo u Srb.. Zaboravih reci da 70% privatnika radi na crno i ciste pare uzimaju i ako su porezi mali za razliku od EU a satnice za zanatljice su skoro pa iste. Recite mi vi vase misljenje, imam jos dosta toga da dodam.

Ako je tebi to najveci problem da nadjes ko ce gajbu da ti sredi, onda si na konju. A i postoji nesto sto se zove net koji i sam koristis, pa nadjes majstora za bilo sta i van Beograda, platis malo vise i resen problem. Ali sve mi se cini da bi se ti za dinar..

Na svakih 200m potrebni radnici ali koji... Prodavci, cistaci, kuriri itd a to nasa gospoda nece da radi
Kao sto covek rece vecina nece ni na zanat a kukaju kako su majstori skupi i oni nemaju u svojoj struci posla, pa onda uzmi ti budi majstor ako ti se svidja njihova zarada, logicno zar ne? Al jok lakse je blejati 4 godine na fakultetu da ti ispiraju malo mozak i da se nadas da ces sedeti u kancelariji i buljiti u ekran svaki dan, nego da naucis nesto i pocnes da radis

Traže se radnici, ali pod kojim uslovima? Potrebni radnici, za lošu platu, 12 sati radno vreme, i/ili vikenda bez.
Majstora u Srbiji nema, mnogo ih je zapalilo preko, ne zato što nema posla, nego je nama niska platežna moć, ne mogu da uzmu ovde koliko tamo.

Nema ih jer su svi otišli u inostranstvu da rade. Lakše ćeš ti u Italiji naći Srbina majstora nego u Srbiji.
A ti što traže radnike, znaš kakvi su to poslovi, to su ti poslovi koje bukvalno čovek nema račun da radi. Ono, plaćaćeš da ideš na taj posao.
Neće ljudi da se ciganišu za nikakve pare. A znaš kakvi su ti naši ljudi, retko ko ovde ima pare, a onaj koji ima, ako nešto hoće da radi na kući (recimo) on smatra da ima puno pravo da tog majstora iebe. Onako baš odistinski i fizički da ga naguzi i prca. Jer on ima pare, on za njegove pare može da mu radi šta hoće, to ti je filozofija prosečnog Srbina koji "ima pare". Zato svako pametan, ko ume išta da radi, je pobegao odavde.

Opet vi narod?
Je l narod organizuje drzavu ili SANU? Posto od strucnjaka i politicara nema nista osim pljacke ostalo je da Akademija naukka nesto uradi....i naravno da se zezam....oni mogu samo na jagnjetinu i u prirodu u setnju, jer ni za gde su nisu.
Dakle nije narod ni radnici....posto isti radnici rade u inostranstvu za normalne pare sa normalnim radnim vremenom i dodju kuci da odmore 30 dana.
Pa ko je onda? Pa seljacine....seljacine is Stubla, seljacine iz Cikaga, lopuze sa Novog Beograda, Vracara i Banovog Brdasceta....njima kao i tebi sistem nikako ne valja, pa ga odrzavaju neuredjenim na silu....

Zasto prosecan Srbin sa 25 god nece da radi za platu od 500€ pa da sa 30 god mozda i napreduje, upozna ljude na poslu i otvori mu se put za nesto novo i tako krene lepo da zaradjuje kao ceo normalan svet sto radi?.? Nego prosecan Srbin sa 25 god hoce da ima prvu platu od 1.000/1.500€

Zasto prosecan Srbin sa 25 god nece da radi za platu od 500€ pa da sa 30 god mozda i napreduje, upozna ljude na poslu i otvori mu se put za nesto novo i tako krene lepo da zaradjuje kao ceo normalan svet sto radi?.? Nego prosecan Srbin sa 25 god hoce da ima prvu platu od 1.000/1.500€
a pa ti si izvezbani radnik....:)
Nece jer mu placaju vise u italiji....

Ljudi zivim u inostranstvu 25 god, vidim Srb 30 dana u godini, tacnije Beograd. Uglavnom kad dodjem to su obaveza oko papira i sredjivanje kuce. Nije mi jasno puno stvari, ne mozes da nadjes majstore slobodne da ti rade kucu, bilo sta dal to bio keramicar, elektricar ili moler, svakog koga zoves kaze ne mogu pre dva meseca pun sam posla. Kad setas gradom svakih 200m mozes procitati "potrebni radnici". Kad ides negde nesto da kupis radnici ili poslodavci uopste nisu motivisani da ti prodaju svoj proizvod, takodje hoces neces za razliku od inostranstva gde se vrte dva sata oko tebe i lepo sve objasnjavaju samo da bi ti prodali. Koji je problem u Srb? Jel problem ljudi koji nemaju zanat? Ako je to onda nema sta da se zale, takvi ljudi imaju problem u celom svetu ne samo u Srb.. Zaboravih reci da 70% privatnika radi na crno i ciste pare uzimaju i ako su porezi mali za razliku od EU a satnice za zanatljice su skoro pa iste. Recite mi vi vase misljenje, imam jos dosta toga da dodam.

Pa naravno da ne možeš da nađeš majstora jer je leto vreme kada su ti radovi aktuelni: krečenje, instalacije, vodovod, keramika...
I svi bolji majstori su rasprodati unapred. Ne vidim u čemu je problem?
Slično je i sa zubarima, dolaze gastarbajteri da sređuju zube jer je ovde jeftinije :lol:

Samo ne razumem koji je tvoj problem veći, taj što ne možeš da nađeš majstore ili ovaj ostatak priče?

Pa naravno da ne možeš da nađeš majstora jer je leto vreme kada su ti radovi aktuelni: krečenje, instalacije, vodovod, keramika...
Slično je i sa zubarima, dolaze gastarbajteri da sređuju zube jer je ovde jeftinije :lol:

Samo ne razumem koji je tvoj problem veći, taj što ne možeš da nađeš majstore ili ovaj ostatak priče?
Problem je jednostavan tipicno seljacki, otisao u italiju i zaradjuje 2000 3000 evra i kada dodje u srbiju treba mu dva roba da za 1000evra rade kod njega tih 30 dana i povrate mu ego prodat talijanima....naravno on ce da se malo duva iznajmljenim kolma po selu i odmara...

Pa svaki taj koji zna da radi bi otisao u italiju da bude kao ti " lovan" i jos zna da radi....ali nece, jer u srbiji ima kriminalaca koji placaju dobro i redovno 1000e i moze da ga napusti kada hoce, a ne mora tebe da ceka da svratis....

Nije meni nikakav problem, nego hocu da cujem misljenje ljudi, takodje dal su i oni svesni da ako zelimo da nam bude bolje trebamo prvi mi da se promenimo i odviknemo losih navika.

Nije meni nikakav problem, nego hocu da cujem misljenje ljudi, takodje dal su i oni svesni da ako zelimo da nam bude bolje trebamo prvi mi da se promenimo i odviknemo losih navika.
Eto ti se odvikni od navike da je srbija zatvorena po cefu mocnika srba i da svako moze da ode i radi isti ili bolji i laksi posao u evropi....u rusiji ili bilo gde na svetu...taj resor je uzet kriminalu....

Back