Ko kaže da nema para u fotografiji?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.608
Zapade mi za oko jedan fotograf koji je svoju strast kao finoj umetnosti unovčio uspešno spajajući digitalnu i ručno radjenu tehnologiju.

Recimo, ova fotografija, u zavisnosti od veličine otiska, se prodaje između $1.000 i $10.000 američkih.

download.png

evo i detalj

Image1.jpg

Žena kraj prozora - Woman at Window, 2013

Arhivsko štampanje pigmentnim mastilom
Ovo delo je deo ograničenog izdanja.

61 × 88.9 cm
Edition of 6
$5,000 - 7,500

18 × 24 in
45.7 × 61 cm
Edition of 9
$1,000 - 2,500

43 × 63 in
109.2 × 160 cm
Edition of 3
$7,500 - 10,000

Richard Tuschman se obučavao za grafičara, ali je u svoj rad uvek uključivao fotografske procese. Uvođenjem Photoshopa 1990 -ih, Tuschman se okrenuo fotografiji, razvijajući stil koji uključuje tehnike grafičkog dizajna, slikanja i sastavljanja. Po njegovim rečima, „Photoshop mi je došao prirodno i delovao je mnogo više analogno slikanju i grafikama (što je za mene bilo dobro) nego tradicionalna mračna komora.

Nakon toga moja karijera u foto-ilustraciji je krenula. ” Njegova dela se pojavljuju na naslovnicama knjiga, u časopisima i oglasima. Umetnički sopstveni projekti uključuju niz mrtvih priroda montiranih slika i niz ćudljivih, insceniranih domaćih scena inspirisanih slikama Edvarda Hoppera. Tuschman navodi Hoppera kao jedan od svojih uticaja, koji takođe uključuje Rembrandta, fotografa Gregori Crevdsona i nadrealizam.

često se, kao i većina vizualnih umetnika, igra svetlošću. Fotografi znaju kako je teško izbalansirati svetlo u recimo ovakvom velikom dinamičnom rasponu tamne sobe i svetlo otvorenog prozora

download (1).png

Jutarnje sunce - Morning Sun, 2012

Ova slika je malo jeftinija, od $1.000 do $5.000, zavisno od veličine.

lik-usa-peter-liks-phantom.jpg

Crno-bela slika, nazvana "Fantom", snimljena je u kanjonu Antilope u Arizoni, prenosi Guardian. Rekord za najskuplju fotografiju ikada prodatu držao je Andreas Gurski "Rhein II". U 2011. prodato je za 4,3 miliona dolara.Ali....
Peter Lik je snimio ovu sliku u području poznatom kao kanjon Antilope u Arizoni, SAD. Crno -bela slika prodata je 2014. godine za neverovatnih 6.500.000 dolara.

Poslednja izmena:
braća zamurović drže i kurs ... i gledam da li oni pominju onog poznatog zamurovića i on njih ali ne, a verovatno su iz iste familije :P
oni se tako enšto glupiraju ali im je to krenulo, na stock fotografijama, ne ovo, ovo verovatno moraš da razumeš kako radi umetnost i to tržište
lepo su se setili da unovče kroz kurs. Naravno da, kao i svi trgovci, preteruju u nekim stvarima ne bi li navukli mušterije na kurs.

lik-usa-peter-liks-phantom.jpg

Crno-bela slika, nazvana "Fantom", snimljena je u kanjonu Antilope u Arizoni, prenosi Guardian. Rekord za najskuplju fotografiju ikada prodatu držao je Andreas Gurski "Rhein II". U 2011. prodato je za 4,3 miliona dolara.Ali....
Peter Lik je snimio ovu sliku u području poznatom kao kanjon Antilope u Arizoni, SAD. Crno -bela slika prodata je 2014. godine za neverovatnih 6.500.000 dolara.
ova mi se ne svidja , kao los render iz igrice

Zapade mi za oko jedan fotograf koji je svoju strast kao finoj umetnosti unovčio uspešno spajajući digitalnu i ručno radjenu tehnologiju.

Recimo, ova fotografija, u zavisnosti od veličine otiska, se prodaje između $1.000 i $10.000 američkih.

Pogledajte prilog 1018825

evo i detalj

Pogledajte prilog 1018826
Žena kraj prozora - Woman at Window, 2013

Arhivsko štampanje pigmentnim mastilom
Ovo delo je deo ograničenog izdanja.

61 × 88.9 cm
Edition of 6
$5,000 - 7,500

18 × 24 in
45.7 × 61 cm
Edition of 9
$1,000 - 2,500

43 × 63 in
109.2 × 160 cm
Edition of 3
$7,500 - 10,000
A, na drugoj slici samo - cebe.

ima svuda takvih

pre ces prodati nesto takvo za 10 hilj evra nego za 5 hilj din

ali prezentacija je bitna , osecanje pripadnosti klasi

meni licno je svejedno dal imam fotografiju dalijeve slike il original dalija, recimo

ali ima onih kojima je izuzetno vazno da je bas original kod njih
da, u pitanju je statusni simbol. Neke stvari su precenjene preko mere samo da se zna ko to može da plati

Back