Ko još ovako pere farmerke?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.564
Nekada smo muke mučili da izbledimo farmerke što pre, a sada vidim da se neki muče da zadrže originalnu boju, cenim onu indigo? I povodom toga stalno neki članci "kako da pravilno peremo farmerke". Recimo evo skorašnjeg uputstva

Pravilo broj jedan:
Sipajte običnu vodu i napunite lavor sa puno soli. Potopite farmerke u lavor i pustite da odstoji sat vremena. Operite ih zatim u mašini.
So deluje kao fiksator boje, zato bi bilo najbolje da se ovaj postupak koristi na tek kupljenim farmerkama.

Drugo pravilo

Prvo ih operite u sirćetu. Jednu šoljica alkoholnog sirćeta sipajte u pregradu za deterdžent, a farmerke operite programu hladno pranje bez deterdženta i omekšivača.

Treće pravilo

Farmerke uvek perite okrenute na naličje i s tamnom odećom.

Četvrto pravilo

Perite ih samo na niskim temperaturama, a, ako imate vremena, najbolje bi bilo da ih operete ručno. Potopite ih u lavor u hladnoj vodi, sipajte deterdžent za pranje i ostavite da tako odstoje oko 15 minuta i isperite. Topla voda brže ispira boju.

Peto pravilo

Izbegavajte sušenje farmerki u mašini za sušenje veša. Visoke temperature štete materijalu, samim tim i boji i mogu deformisati kroj farmerki.

Ja ovako ne radim, a vi?

Ja ovako ne radim, a vi?
Ja ih i ne nosim, ali da u deklaraciji stoji još i ovo... imam jedno dvoje ili troje u garderoberu, ne bih ih ni kupila da je u deklaraciji pisalo to postupno održavanje.

Treće pravilo jedino poštujem, sve izvrćem naopako pred pranje, pitaj Boga zašto. Sve mi je uvek izvrnuto pre sušenja i peglanja. Mrzim stvari koje se ne peglaju.
Mrzim ih jer sam ih neke spalila i tako naučila. :malav:

Nekada smo muke mučili da izbledimo farmerke što pre, a sada vidim da se neki muče da zadrže originalnu boju, cenim onu indigo? I povodom toga stalno neki članci "kako da pravilno peremo farmerke". Recimo evo skorašnjeg uputstva

Pravilo broj jedan:
Sipajte običnu vodu i napunite lavor sa puno soli. Potopite farmerke u lavor i pustite da odstoji sat vremena. Operite ih zatim u mašini.
So deluje kao fiksator boje, zato bi bilo najbolje da se ovaj postupak koristi na tek kupljenim farmerkama.
Ne.
Drugo pravilo

Prvo ih operite u sirćetu. Jednu šoljica alkoholnog sirćeta sipajte u pregradu za deterdžent, a farmerke operite programu hladno pranje bez deterdženta i omekšivača.
Ne.
Treće pravilo

Da.
Četvrto pravilo

Perite ih samo na niskim temperaturama, a, ako imate vremena, najbolje bi bilo da ih operete ručno. Potopite ih u lavor u hladnoj vodi, sipajte deterdžent za pranje i ostavite da tako odstoje oko 15 minuta i isperite. Topla voda brže ispira boju.
Da.Često ih perem i ručno ..
Ali na niskim temperaturama uvek.
Peto pravilo

Izbegavajte sušenje farmerki u mašini za sušenje veša. Visoke temperature štete materijalu, samim tim i boji i mogu deformisati kroj farmerki.
Nemam mašinu za sušenje veša.Cvrc.
Ja ovako ne radim, a vi?
Ni ja.

Hladno pranje teksasa i pamučnih čarapa , sav se zgrozim.
Prvo što pomislim, je ko je sve ovo probao u trgovini, da nema šugu ili picajzle.
..................................................................................................................................
Posle svakog probanja odeće idem na detaljno ribanje u kadi.

Hladno pranje teksasa i pamučnih čarapa , sav se zgrozim.
Prvo što pomislim, je ko je sve ovo probao u trgovini, da nema šugu ili picajzle.
..................................................................................................................................
Posle svakog probanja odeće idem na detaljno ribanje u kadi.
Previse si paranoican.🙂
Nije hladna voda na 40 ili 60 stepeni.Plus deterdzent.A carape se i ne probaju.
Uvijek perem sve sto kupim, prije nosenja, ali nikad mi nije palo na um da neko ko je probao prije mene ima sugu.🙂

Jednom sam gledala neku emisiju gdje su prikazivali proces pravljenja odjece za bebe.
Elem...proces proizvodnje pocinje tako sto te materijale vade iz magacina,a magacini su puni pacova.😁
Na kraju se dobije gotovi proizvod mekan i blistav.😂
E,jedino od tad pomalo zazirem i perem sve,cak i ono sto se ne bi moralo prati odmah kao npr.jakne.
I jos zamisljam kako ta roba ili materijal,svejedno,putuje kojekakvim brodovima punim pacova iz Kine.😂
Mislim da ces sad ribati i kupatilo,a ne samo sebe.😂😂😂

Pravilo broj jedan:

Drugo pravilo

Treće pravilo

Četvrto pravilo

Peto pravilo

Ja ovako ne radim, a vi?
Mito, jel nosis ti uopste farmerke?

Back