Ko je zapalio zito

Нисмо у 17-ом веку али схватите да се пшеница не наводњава.Нигде у Свету па тако ни у Србији.Друга је прича постојање увозничког као и извозничког лобија али пшеница се гаји у сувом ратарењу.

Жита нема не због радикала или Тадића,већ због суше која је прошле године имала катастрофалне последице не само за Србију,већ и за остале околне земље.А тамо нема радикала нити демократа.

Ali je imalo opet dovoljno da podmiri potrebe Srbije,bar su sve dnevne novine pisale u tom periodu.

Па странци ору земљу у Србији, Срби гладују, јер им странци после наплаћују ту храну дупло скупљу, јер је одвезу за своју земљу, па после извозе...истој земљи у којој је та храна произведена...Али није битно што народ гладује и што нас покрадоше..па то је демократски...

Нисмо у 17-ом веку али схватите да се пшеница не наводњава.Нигде у Свету па тако ни у Србији.Друга је прича постојање увозничког као и извозничког лобија али пшеница се гаји у сувом ратарењу.

Tako je.Ali sta znaju strucnjaci.Ko onaj Dinkic kad je onom seljaku sto uzgaja volove predlozio da kupi aparate za muzu :)

Ja koliko sam shvatila, nije sigurno da nece biti dovoljno zita, vec samo ako se dese ucestali mrazevi.

Жита је мало посејано због сулуде аграрне политике.Не знам ко је министру пољопривреде рекао да жито не треба гајити већ се базирати на индустријско биље.Поготово је велика опасност гајење индустријског биља за биодизел и биоетанол,јер ће се велике површине заузимати за гајење биљака које се не користе за исхрану.Како нових површина нема нити ће их бити,цена хране ће неминовно расти.

Back