Ko je убио Ранка Панића

Такође, приликом напада полиције на демонстранте, погођен је опозициони посланик Борислав Пелевић гуменим метком у нос, због чега је добио контузију мозга, прелом носа и јагодичних костију. Међутим, извештаји наших еврореформских ТВ, са конференције за штампу од 5. августа 2008, на којој се појавио повређени Пелевић, изгледали су тако да је камера готово све време приказивала или лик водитеља конференције, Александра Вучића, или цео сто за којим су седели учесници конференције. Пелевићево лице, изобличено од подлива, могло се видети у крупном плану само на трен. Да је такву "рукотворину", као што је промена личног описа опозиционом посланику, направила полиција рецимо у доба Милошевића, камера би свакако из свих углова, дуго, дуго, сликала модрице на посланиковом лицу. После тога би тај снимак обишао свет. А онда бисмо и неколико дана након тога имали прилике да гледамо опсежне репортаже о стању здравља "жртве бестијалне полицијске репресије".

ybt, eto nisam pojma imao da je pelevic tako na**bao, mada mi ga i nije bas nesto zao

Ево како су гласиле последње две реченице ове вести: "У сукобима хулигана са полицијом, током митинга који је у уторак организовала Српска радикална странка, уз подршку ДСС-а и Нове Србије, повређено је више од 80 људи, укључујући и два новинара. Током праћења протеста који су организовале СРС и ултрадесничарске организације такође су нападани новинари и фоторепортери, а сниматељу Б92 Бошку Бранковићу сломљена је потколеница". Као што се види, у првој реченици, премлаћивање Ђорелијевског и Форцаде представљено је као последица "сукоба хулигана са полицијом", а у другој реченици, читав догађај ставља се у контекст напада хулигана на новинара Б92 (који се, узгред, одиграо пет дана раније!). Тако, недовољно концентрисани гледалац (а таква је, да будемо искрени, већина) стиче утисак као да су исти хулигани, тј. симпатизери СРС, ДС, НС и "ултрадесничарских организација", који су 29. јула сломили потколеницу сниматељу Б92, тада премлатили Ђорелијевског и Форцаду. Заиста, школски пример медијске манипулације!

stvarno neverovatan tekst

Пази ово .. и да знам ... а не знам ... зар мислиш да бих то писао по форуму који прати МУП?

Što sad ne? Pre 10 godina se tačnio znalo sta ce se raditi taj dan i uglavnom su bili mirni protesti. Retko su se suprotstavljali policiji jer je to u principu nemoguće. Da li se javno ne izražavate jer ne kontrolišete masu svojih protestanata? :think:

Mislim, svaki protest mora da ima neki svoj plan, rutu...

"Добро вече драги гледаоци, ово су вести Б92 за 30. јули 2009... У оквиру законских надлежности, Републичко тужилаштво предузеће све мере да се заштите учесници Поворке поноса, рекао је за Б92 портпарол Тужилаштва Томо Зорић... Марко Караџић, државни секретар у Министарству за људска права, осудио је појаву графита у Београду, који позивају на насилно спречавање Поворке поноса.... Геј лезбејски инфо центар захтева од ЈКП `Градска чистоћа` да уклони графите мржње, а од Фудбалског савеза Србије, и клубова чији су навијачи исписивали ове графите, пре свега Црвене звезде и Партизана, да се јавно ограде од случајева ширења мржње и да их јавно осуде... Данас је и више невладиних организација из сектора заштите људских права затражило од надлежних органа да хитно испитају све околности овог случаја у складу са законима, пронађу и казне починиоце... Међу потписницама овог писма су Комитет правника за људска права, Фонд за хуманитарно право, Београдски центар за људска права, Хелсиншки одбор за људска права у Србији, Жене у црном, Геј-стрејт алијанса и друге НВО" (Крај прилога)[12].

У овом систему знају се приоритети. Смрт једног "инсекта" не може бити важнија од "злочиначких графита". Због тих "злочиначких графита", дакле, не због "инсекта", ми ћемо звати тужилаштво, за те "злочиначке графите" ми ћемо оштро питати Тому Зорића и он ће нам, за ово питање спреман као запета пушка, одмах одговорити. Због њих ће се, љутито и претеће, одмах огласити државни секретар Марко Караџић. Због њих ће се покренути цео људскоправашки НВО сектор, због њих ће се наћи времена да се саопштење наших НВО душебрижника чита одмах на почетку главних вести, детаљно, детаљније, најдетаљније... Док сви у овој земљи не схвате приоритете, док свима не буде потпуно јасно шта тачно треба радити и шта тачно треба мислити.

bravo za antonica, sjajno raskrinkavanje citave masinerije

Back