KO JE STVORIO COVEKA-BOG ILI DJAVO !

Ove vrucine udarise na nas,pa mnogi pate od insomnije.Medju mnogima i ja. Kako noc sve dublje ide,ja se zacitah jedne vrlo interesantne knjige,nekog indijskog
pisca.U toj knjizi lajt motiv je,oprecna misljenja o nastanku prvog coveka Adama.Po Bibliji,stvorio ga je Bog.Medjutim,neki indijski mudraci,zastupaju drugo misljenje.
Poznato je kazu oni,da su Bog i Djavo,bili u velikoj zavadi,i da su propovedali potpuno razlicita ponasanja u vreme,kada zemlja,kao utociste ljudi,jos nije ni postojala.
U toj knjizi se dalje kaze,d je Djavo,da bi se narugao i iznervirao Boga,njemu u inat,stvorio tog smesnog stvora Adama,i onu njegovu emotivnu prijateljicu
(kako je to sda moderno reci,za ustvari,ljubavnicu).Mnogo sam razmisljao,ponesen stivom knjige,pa sam i ja dosao do zakljucka,da je verodostojnije,da je coveka
stvorio Djavo,nego Bog.Bog se uvek pretstavlja,kao miroljubiv i pravedan.Ali covek,sa svim njegovim nagonima da ratuje,unistava sve oko sebe,kao i
sa svim opasnim i losim osobinama koje poseduje,najverovatnije je je ipak proizvod samog Djavola.Pogledajte dobro oko sebe,sta ljudi sve unistavaju,pa ce
vam biti jasno,ciji smo mi proizvod. !!!

Stvoritelj ili Tvorac.

Sad dal je slican tvoru, zebri ili grlici...Ko sta hoce da misli moze da misli...
Vise je pitanje, ko uci tog coveka da bude (ne)covek.
Ucenik ucitelja vecinom slucajeva naduci, sad dal u moralno dobrom ili moralno losem je stvar pogleda.

Pomalo seksisticki pristup:
Po meni zene nisu ljudi vec nadljudi (glavni razlog mogucnost radjanja, mada ima i drugih), a opet imaju vise potencijala da nisu od Boga vec Djavola.
Ko zna zasto je ovako dobro kako jeste...

Back