- Poruka
- 70.746
oduvek sam imala lepo misljenjeDrago mi je sto imas tako lepo misljenje o meni..

laku nocccc....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
oduvek sam imala lepo misljenjeDrago mi je sto imas tako lepo misljenje o meni..
laku nocccc....
Idem da se opsedam....
Noć.
Lažu!!!A evo i zvaničan odgovor
1. mesto: Sumerani
Prve kobasice datiraju iz regiona koji se zvao Mesopotamija.
Ova oblast je otprilike jednaka današnjem Iraku, Kuvajtu i nekim delovima Saudijske Arabije. Dominantna kultura u ovom regionu bili su Sumerani kojima se pripisuju zasluge za izmišljanje kobasice u nekom trenutku oko 3100. godine pre nove ere.
Pogledajte prilog 1074473
što? Da nije možda tvoja baba?Lažu!!!
Drugoplasirani: Turci i Kinezi
Turska je uvela Sudžuk oko 1000 godina pre nove ere.
Pogledajte prilog 1074474
Oko 580. godine pre nove ere bila je prva zabeležena istorija kobasica koja se proizvodila u Kini.
Do širenja proizvodnje kobasica došlo je zahvaljujući uvođenju novih začina koji su omogućili da se kobasice osuši i sačuva. Pre toga, zemlje sa toplijom klimom bile su strogo ograničene u pogledu onoga što su mogle da naprave i gde su mogle da putuju sa svojim mesom.
Na razvoj novih ukusa i vrsta kobasica u velikoj meri su uticali začini dostupni u svakom regionu sveta.
što? Da nije možda tvoja baba?
ma kaki gugl.............ispadose mi oci na ovu sliku.Šta mislite, ko je prvi izmislio kobasicu? Ali bez gledanja na gugl, nego pogadjanje iz prve?
Pogledajte prilog 1073489
sremska kobasica