Ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena?

Ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena?

• Ukupno glasova
    36
Svaka čast ostalima ali po umeću niti jedan ne može da se poredi sa Jokićem. Nije slučajno što su ga skoro proglasili za najboljeg košarkaša sveta.
Za Bodirogu važi ono šbbkbb - ko mu je kriv što nije hteo da se okuša sa najboljima u NBA.
Što se tiče Koraća u njegovo vreme (šezdesete) je košarka u Evropi bila maltene na na amaterskom nivou, dok se u NBA tada opako garilo i bilo je dosta igrača iz tog vremena koji spadaju u red najvećih svih vremena.
Za Dalipagića je šteta što je odbio NBA.

Bodiroga.

Mada, ljuta borba između njega i Aleksandra Velikog.

I po meni Bodiroga, ako bi morao da izaberem samo jednog omiljenog igraca od svih to bi bio Bodiroga, ona tehnika i finte su stvarno nešto neverovatno, ono prava uživancija za gledanje, umetnik, ona njegova prednja promena da ne govorim, znači sate i sate sam proveo na terenima za basket replicirajući i skidajući njegove poteze i finte ( i dan danas to radim). ;)
Pritom sa 205 je često igrao pleja ko Medžik Džonson a mogao je da igra i na niskom postu zbog visine, pritom izuzetno kompetitivan igrač i rodjeni pobjednik, kad je frka samo njemu daj loptu i ne razmišljaj.

Takodje bi izdvojio i Dražena Dalipgića ( koga baš i nisam imao prilike da gledam jer je igrao pre mog vremena tako da kažem) ali čovek je bio neverovatan ol'round igrac, igrao do 40 i neke godine, imao brutalne fizikalije, beše mislim da je imao odraz preko 110 cm , nešto kao svega možda 5 cm manji od Džordana , bio je igrač ispred svog vremena i maltene preteča modernih igrača na ovim prostorima.

Doduše kad pogledaš i listu i zbir trofeja i medalja koje su osvajali sa reprezentacijom mislim da su Bodiroga i Dalipagić ispred svih. ;)

Jokić će možda da udje u konkurenciju tek kad donese makar jedno svetsko ili olimpijsko zlato, **** ti to kao najbolji ikad a nikad ništa nije osvojio (sem individualnih priznanja).

Poslednja izmena:
I po meni Bodiroga, ako bi morao da izaberem samo jednog omiljenog igraca od svih to bi bio Bodiroga, ona tehnika i finte su stvarno nešto neverovatno, ono prava uživancija za gledanje, umetnik, ona njegova prednja promena da ne govorim, znači sate i sate sam proveo na terenima za basket replicirajući i skidajući njegove poteze i finte ( i dan danas to radim). ;)
Pritom sa 205 je često igrao pleja ko Medžik Džonson a mogao je da igra i na niskom postu zbog visine, pritom izuzetno kompetitivan igrač i rodjeni pobjednik, kad je frka samo njemu daj loptu i ne razmišljaj.

Takodje bi izdvojio i Dražena Dalipgića ( koga baš i nisam imao prilike da gledam jer je igrao pre mog vremena tako da kažem) ali čovek je bio neverovatan ol'round igrac, igrao do 40 i neke godine, imao brutalne fizikalije, beše mislim da je imao odraz preko 110 cm , nešto kao svega možda 5 cm manji od Džordana , bio je igrač ispred svog vremena i maltene preteča modernih igrača na ovim prostorima.

Doduše kad pogledaš i listu i zbir trofeja i medalja koje su osvajali sa reprezentacijom mislim da su Bodiroga i Dalipagić ispred svih. ;)

Jokić će možda da udje u konkurenciju tek kad donese makar jedno svetsko ili olimpijsko zlato, **** ti to kao najbolji ikad a nikad ništa nije osvojio (sem individualnih priznanja).

Jokic je tip igraca poput Dzordana, a ja takve igrace bas i ne volim.
A LeBron je igrac poput Bodiroge timski igrac u pravom smislu.

E da i one priče kako Bodiroga ne bi mogao da igra u NBA jer je spor su glupost i ne stoje, mislim u NBA se više forsira individualizam, izolacije, igra 1 na 1 i to i sigurno da bi u takvom konceptu igre njegova tehnika, njegovi ulazi i finte još više došli do izražaja, mislim da bi im dupe pomerao tim njegovim ulazima i fontana.
Mislim da bi imao još veći prosek poena i bolje statistike nego u Evropi.

Mada njega nije previse interesovao NBA jer on otkad igra kosarku uvek se borio za neke trofeje i osvajao neke trofeje a u NBA je mogao da igra i 15-20 bez da ikad išta osvoji i mislim da mu tako neka koncepcija nije nimalo bila primamljiva i privlačna, recimo u Evropi je mogao da osvoji i po 5 trofeja u jednoj sezoni, recimo u Španiji dok je igrao, ima Evroligu, ima ACB ligu, ima Kup Španije, onda neki Liga kup, pa Super kup + tada svako leto neko reprezentativno takmičenje i prilika za novi trofej, znači po 5,6 trofeja je mogao da osvoji u sezoni i mislim da mu je takav pristup bio mnogo primamljivijim.
Takodje vidimo da je za današnje kriterijume malo rano okončao igračku karijeru ( sa 34 godine) iz razloga zato što je lik trophy hunter ( što po meni isto nije baš najzdraviji pristup) , ono nakon 2005. i onog EP kod nas je bio završio sa reprezentacijom a igrao je u Romi koja onako nije bila loša ekipa, solidna ekipa ali ipak nije to bio klub koji je pucao na najviše domete (onako klub osrednjih ambicija) i koji je bio ne baš krem evropske košarke i osvajao neke trofeje i kapiram da kad je video da više nije u prilici da se bori za trofeje onda nije mu se više ni igralo.

Iskreno mislim da ni takav pristup nije bas najzdraviji, nekako najviše crnim igrace koji igraju da bi uzivali u igri i zato jer to vole.

Na primjer trenutno od svih igrača najviše cenim Brazilca Aleksa Garsiju, lik ima pune 43 godine, igra za brazilski Bauru (jedna od boljih ekipa u Brazilu ali opet ekipa koja tesko da moze do titule), a on lik od 43 godine igra 30+ minuta po utakmici, glavni je igrač svoje ekipe, izgara na oba dela terena, najviše trenira od svih u ekipi i lik je brutalno spreman i ako iza sebe već ima bogatu karijeru (igrao i u NBA neko vreme) čovek i dalje na svakoj utakmici izgara i svaku utakmicu igra kao da utakmicu svog života ili kao da je finale SP ili OI i to(iako neretko igra i u nekim malim salama i možda pred tek par stotina ljudi) , znači neverovatan lik.
Slična priča i za njegovog saigrača Leri Tejlora, plej-mejkera, Amerikanca koji je naturalizovani Brazilac , igra skoro celu karijeru u Brazilu i igrao čak i za njihovu reprezentaciju na OI 2016 kada su bili domaćini u Riju, isto ima 43 godine kao Aleks Garsija i čovek i dalje roka (iako nema baš toliko zapaženi učinak i uticaja na igru kao Aleks Garsija).
E to je za mene igrač i igrači kakve najviše cenim, ono igraju zato što pre svega vole to ( ne zanima ih da li su najbolji i šta će osvojiti), igra im je ispred svega, ispred trofeja, individualnih priznanja ili novca i meni je stvarno milina i toplo oko srca videti takve likove. 😉
Beše i kod nas igra onaj Vladimir Petrović, mislim da je lik 76-to godište i da još uvek igra, igra za jednu ekipu u KSL 2 ligi ja mislim, KK Beko gde je ujedno i trener u mladjim kategorijama, eto on je svojevremeno važio za baš veliki talenat i eto iako nije ostvario karijeru kakvu su mu predvidjeli čovek sa 46 godina i dalje igra, nije izgubio strast i entuzijazam, ,isto stvarno nestvaran jedan lik i verovatno ta njegova strast i takva karijera je verovatno i vrednija nego da je sad možda igrao u nekim top klubovima i osvojio neke prestižne trofeje, stvarno nestvaran lik. ;)

Poslednja izmena:
A zasto on i Mirza Delibasic nisu na listi?
Za Mirza je potpao pod bosanskohercegovačku košarku, a Dražen Petrović je izabrao da igra za Hrvatsku, iako mu je otac Srbin. Mislim da im nije mesto na listi. Da je postavljeno pitanje koji je najbolji jugoslovenski košarkaš ili košarkaš sa prostora Jugoslavije sigurno bi se našli na listi. I ovako ima dosta kandidata i teško se je odlučiti. Možda sam trebao i Moku Slavnića da stavim, ali šta je tu je.

Za Mirza je potpao pod bosanskohercegovačku košarku, a Dražen Petrović je izabrao da igra za Hrvatsku, iako mu je otac Srbin. Mislim da im nije mesto na listi. Da je postavljeno pitanje koji je najbolji jugoslovenski košarkaš ili košarkaš sa prostora Jugoslavije sigurno bi se našli na listi. I ovako ima dosta kandidata i teško se je odlučiti. Možda sam trebao i Moku Slavnića da stavim, ali šta je tu je.
Mirza je trebao biti na listi.

Ne da si promašio. Gde bre Jokić individualac, on ti je sinonim za timskog igrača. A baš suprotno Lebron je baš individualista i igrač koji nabija pre svega svoju statistiku.
Lebron iz zajebancije obara statistiku, gresis za Lebrona nikad nije imao dovoljno kvalitetne saigrace pa je morao da preuzima stvar u svoje ruke..jedino malo bolji tim je imao u Miami Heat.
Jokic nije uradio nista za reprezentaciju i njega ne priznajem.

Šta mislite ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena? Ima mnogo kanidata iz perioda veće i manje Jugoslavije i Srbije. Ja ću navesti nekoliko kandidata kojih uspem da se setim, a vi ako se setite slobodno dajte svog kandidata ako ga nema na mojoj listi.

- Radivoje Korać
- Dražen Dalipagić
- Dragan Kićanović
- Aleksandar Đorđević
- Vlade Divac
- Predrag Stojaković
- Predrag Danilović
- Dejan Bodiroga
- Miloš Teodosić
- Nikola Jokić

Šta mislite?
Vlade Divac i Dražen Petrović

Jokic je tip igraca poput Dzordana, a ja takve igrace bas i ne volim.
A LeBron je igrac poput Bodiroge timski igrac u pravom smislu.
O jbt led. Jokić je 1000x sličniji LeBronu nego MJ-u. Jordan je bio prvenstveno scorer. LeBron i Jokić su definicije timskog igrača. Pogotovo Jokić.
A spominjuanje Dražena kao srpskog košarkaša je vrh. Da je bar njemu netko za života pojasnio da je srpski košarkaš . Sa Divcem je prestao pričati zašto ono?:hahaha:

Kada neko kaže da je to Nikola Jokić, zvuči kao da je od pre godinu dana počeo da gleda košarku obzirom na to kakvih smo sve veličina imali poslednjih decenija. I stvarno smo privilegovani što uopšte imamo ovakvu diskusiju.

Ipak, ono što Jokić radi, teško da će iko uspeti da ponovi bar u skorijoj budućnosti. Kombinacija snage, inteligencije i veštine. Biti MVP ubedljivo najjače lige na svetu i to kao stranac je neverovatno. Biti to 2 puta za redom je tek posebno....

Ali po meni, Bodiroga je jednostavno majstor. Kada se uzme u obzir sve, sa kakvom umetnošću je igrao košarku, koliko racionalno i pametno, mislim da je on ipak najbolji.

Plus ono nonšalantno "daj" Redžiju Mileru koji je u to vreme bio ikona svetske košarke kada mu je uzeo peškir 🤣🤣🤣

Tako da moj glas ide Bodirogi.

Kada neko kaže da je to Nikola Jokić, zvuči kao da je od pre godinu dana počeo da gleda košarku obzirom na to kakvih smo sve veličina imali poslednjih decenija. I stvarno smo privilegovani što uopšte imamo ovakvu diskusiju.

Ipak, ono što Jokić radi, teško da će iko uspeti da ponovi bar u skorijoj budućnosti. Kombinacija snage, inteligencije i veštine. Biti MVP ubedljivo najjače lige na svetu i to kao stranac je neverovatno. Biti to 2 puta za redom je tek posebno....

Ali po meni, Bodiroga je jednostavno majstor. Kada se uzme u obzir sve, sa kakvom umetnošću je igrao košarku, koliko racionalno i pametno, mislim da je on ipak najbolji.

Plus ono nonšalantno "daj" Redžiju Mileru koji je u to vreme bio ikona svetske košarke kada mu je uzeo peškir 🤣🤣🤣

Jokić je možda samo najbolji srpski igrač u NBA ikad ali ne i najbolji srpski igrač ikad generalno (i to bi bilo to).

i moj
drugi sale djordjevic

treci danilovic

Lebron iz zajebancije obara statistiku, gresis za Lebrona nikad nije imao dovoljno kvalitetne saigrace pa je morao da preuzima stvar u svoje ruke..jedino malo bolji tim je imao u Miami Heat.
Jokic nije uradio nista za reprezentaciju i njega ne priznajem.
Kyrie Irving, Kevin Love, Tristan Thompson i JR Smith za naslov u Cavaliersima. Kyrie je zabio tricu za naslov, i uz to igrao nemoguće cijelu seriju. LeBron je bio daleko najbolji igrač Clevelanda u tom finalu, ali reći da tada nije imao kvalitetne suigrače je teška glupost. Svi navedeni su itekako dali svoj doprinos tom naslovu. Pa okrenuli su 3-1 u finalu protiv momčadi koja je imala najbolji omjer u povijesti NBA lige. Ti stvarno misliš da je LeBron to učinio sam?

U Lakersima je imao Daviesa sa odlično odigranim finalom, Rondo je također dao doprinos kao veteran s ranije osvojenim prstenom. Nitko, ali nitko ne može uzeti NBA naslov na 4 dobivene utakmice sam.

Back