Ko je najbolji fudbaler svih vremena Mesi, Ronaldo ili neko treći?

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.283
Večna dilema: Ko je najbolji fudbaler svih vremena? Godinama unazad, fanovi raspravljaju da li Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo zaslužuju titulu najboljeg ikada.

• Mesi: Magičar sa neuporedivim driblerskim sposobnostima i sposobnošću da stvara šanse. Osvajač Svetskog prvenstva, višestruki osvajač Zlatne lopte, i karijera koja i dalje donosi.
  • Ronaldo: Mašina. Neverovatan atleta koji je oborio bezbroj rekorda svojim snagom, brzinom i sposobnošću da dominira na svakoj sceni.
Ali... šta ako nijedan od njih nije najbolji? Da li bi legende poput Pelea, Maradone, ili čak novije zvezde poput Mbapea mogle ući u tu raspravu?

Podelite svoje mišljenje:

• Ko je vaš izbor za najboljeg svih vremena i zašto?
  • Kako upoređujete igrače iz različitih era?
  • Šta bi jedan novi igrač morao da postigne da bi skinuo Mesija ili Ronalda sa trona?
Pripremite se za vruće debate – hajde da jednom zauvek rešimo ovo pitanje!

Za mene je Zidan ubedljivo, covek je sve osvojio i kao igrac i kao trener, i ne samo zbog toga nego sto je bio kompletan igrac, nije dao toliko puno golova ali kad da gol to je za pamcenje i obicno bude veoma bitan.
Sve što je uradio u karijeri, po meni, je ukakio postupkom u zadnjoj utakmici u karijeri i slučaja Materaci ...

Nije mu onakva omča trebala ali se slažem da je bio "all around" igrač koji je mogao sve u toku svoje karijere.

Sve što je uradio u karijeri, po meni, je ukakio postupkom u zadnjoj utakmici u karijeri i slučaja Materaci ...

Nije mu onakva omča trebala ali se slažem da je bio "all around" igrač koji je mogao sve u toku svoje karijere.
Razumem to ali onog siptara Materacija koji psuje sestru i majku i naziva kurvom, mogao je mnogo gore da prodje da je bio neko drugi umesto Zidana.

Razumem to ali onog siptara Materacija koji psuje sestru i majku i naziva kurvom, mogao je mnogo gore da prodje da je bio neko drugi umesto Zidana.
Slažem se 1000 posto ali njemu kao legendi nije to trebalo nego je trebao kao gospodin da osvoji sa Francuskom SP i da pokaže da je ipak on veća gospoda nego ono žabarsko go...

Mesi je tu ubedljiv i neprikosnoven....Messi je postigao ogroman broj golova iako nije klasican centarfor, ali nije to uopste poenta, vec je poenta u tome da mu se mogu slobodno oduzeti svi ti golovi koje je ikada postigao i on se opet moze voditi kao najbolji fudbaler svih vremena, zahvaljujuci svemu drugome sto radi na terenu...Ronaldu mozes oduzeti golove i on ce biti nista...Na kraju za mene je parametar da li neko razume fudbal to sto ce izmedju Ronalda i Mesija odabrati Ronalda...Tu vidim da o fudbalu pojma nema..Cak i medju fudbalerima, Ronalda ce odabrati Portugalci, oni koji su sa njim igrali u klubovima i njegovi prijatelji i to iz razloga, jer bi se ovaj naljutio na njih da je drugacije....samo iz tog razloga su i oni spremni da u nekim intervjuima odaberu njega... A razlika je ogromna, uopste je neuporedivo...Maradona je daleko bolji fudbaler od Ronalda, takodje i Pele, mozda i Krojf...Dakle da ne detaljisem jos Mesi je najbolji fudbaler svih vremena, sledeci su Pele i Maradona, tu se jednostavno ne mogu odluciti, mada bih odabrao Pelea kada bih morao, a za njima ostali...

Eeee, kolko su se meni cerekale kolege zbog toga. Bili smo druga smena a ja ne mogu da mrdnem od posla a oni mi prate utakmicu i prenose. I tek u neko doba idu i otišao bi im osmeh u nedogled oko glave da nisu imali uši da ga zaustave.Ozareni i veseli, idu i kažu " Izbačen ti Zidan iz utakmice " i da puknu od sreće.

Eeee, kolko su se meni cerekale kolege zbog toga. Bili smo druga smena a ja ne mogu da mrdnem od posla a oni mi prate utakmicu i prenose. I tek u neko doba idu i otišao bi im osmeh u nedogled oko glave da nisu imali uši da ga zaustave.Ozareni i veseli, idu i kažu " Izbačen ti Zidan iz utakmice " i da puknu od sreće.
Ibrahimovic je govorio za njega da kad on igra za neki tim svi odjednom postanu bolji nego sto jesu.

Upravo o tome ja i pričam .. mogao je da ode kao legenda a ovako je samo sebi stavio jednu stvar kao omču ...
U neku ruku i po tome će ostati upamćen.
Cela njegova karijera govori o njemu kao fudbaleru, a ne to napucavanje glavom. Kakav je kao fudbaler ? Odličan. Taj potez je neke druge posledice povukao.

Maradona.

Čovek je bio i ostao tata, po stilu života, po načinu na koji je živeo... Čovek je ucrtao Napoli na mapu sveta i ne postoji mislim jedna osoba koja ne zna za Napoli i Maradonu.

Doslovno nikad niko nije imao uticaj kao on da je i danas Bog Napulja, njegovi murali, likovi su svuda, napravio najlepšu fudbalsku priču ikad.

A ono što je je*ao Engleze je samo dodatno šlag na tortu.

Pored toga, voleo sam Ronaldinja i Kvarežmu.

Kakav je tata Kvarežma, čovek je prosto bolji fudbaler od Ronalda, ali je igrao igre radi, nije ga zanimalo da se dokazuje.

Back