Ko je intelektualac

Intelektualac je domaća životinja koje jede,spava,radi one radnje oko razmnožavanja koje nisu uvek uspešne,
a radi i druge radnje-ide ovamo i onamo,priča s ljudima,kucka nešto na kompjuteru itd...
Veoma je važna ličnost,naročito u svojim mislima sve dok je živ...Malo ,možda pri kraju baš i nije...
Ja nisam intelektualac,ja sam ribolovac i zajebant,mada juče nisam na reci ništa ulovio-ja sedeo s
ribokradicama uz pivkana u "Mačku",a moj šurak pored pecaljki 200m dalje...Dobro,odneo sam
pivkana i njemu...A da sam zajebant to sam i u "Mačku" pokazao:dobro su me izzajebavali za onog
prekjučerašnjeg smuđa kojeg nisam ja ulovio već šurak...
Intelektualac...Meni to zvuči dosta pogrdno...Skoro kao internacionalac,neandertalac,lokalac,ac,c...

Ooooooooh, lep, sunčan dan je naterao zaebantsku pamet da iskoči :cool::zcepanje:
Pivkana nemam, na radnom mestu sam, nisam ja ko neki kojima je radno mesto u "Mačku" a osnovno sredstvo kafanski astal jer se za njim u složenom procesu proizvodnje stvara pamet....pivkani su ...repromaterijal :zcepanje:

LJILJA MMM;bt244723:
Ooooooooh, lep, sunčan dan je naterao zaebantsku pamet da iskoči :cool::zcepanje:
Pivkana nemam, na radnom mestu sam, nisam ja ko neki kojima je radno mesto u "Mačku" a osnovno sredstvo kafanski astal jer se za njim u složenom procesu proizvodnje stvara pamet....pivkani su ...repromaterijal :zcepanje:
Ih...Pre tri banke sam ja take ribe fato ko od šale...(Kad raširim ruke-to
skoro metardevedeset...:lol:)
Uostalom,malo zapostavljam radno mesto-minimajz u mobilni...:rotf:

hakim bej;bt244738:
Hajneken Apatin
Prazdroj Apatin
Rogonja Apatin
Beks Apatin

Pa ti samo jedno pivo pijes, sve iz istog bureta samo sa razlicitim nalepnicama? :)
:eek:Ybt,nemoj reči! ! ! Hvala mamicu im pokvarenu...Viš,a ja mislio da mi svejedno zbog količine...:rumenko::(
Ma ima da im se keve...Sa ću Jagodinsko Nikšićko...
Ček,ček,a Hajneken?E nećeš me Beže...Bar jedno bilo dručkije...:lol:

...ovo sa ribama , pivčugama i komentarima , potseti me na kasne sedamdesete i zborove radnika - kad je radnički bog šetao po zemlji i kad bejaše jošte i nekih argatorskih prava i poštovanja...elem , na jednom zboru , ustane Mirko glodač , kome žena prala ribu u lonče za kafu , te raspali podužu govoranciju....veli , niko ništa ne radi , ona grupa po ceo dan vodi sportske abrove u njen ćumez ; dok druga pak cevči pre ručka, pa cevči i posle ručka ; činovnici samo kafenišu , a kafu mešaju sa vinjakom kao oni u filmu Boni i Klajd ; neki beže sposla na pijacu , dok treći lepo vataju štapove pa na Konjsku na pecanje i utapanje u špricere ( u tim vremenima bilo je blam za dobro plaćene majstore da cevče pivčugu - to bejaše piće klošara i prosijaka )...graja nasta do neba..o plajpičio Mirko sve redom , pa čak i sad pokojnog Budžu ribolovca...prerdsedavajući ne može da utiša poštovane članove zbora..svi do jednog prepoznaše se u kritici , pa oće da biju...dođoše naoružani portiri i CKS sekretar , pa stvar stiša nekako...kako graja presta , javi se Budža pecaroš, za reč...veli , jeste drugovi, stvar sa tim javašlukom otišla u majčinu...ama , poješće kolektiv...evo na primer ovaj Mirko glodač. po ceo dan šnjura , vata zijala ko gluva kučka po fabričkom krugu , a pošteno nezna ni glodalicu da uključi...zna on sve šta se dešava po fabrici samo nezna glodaličarski posao..i dok on gluvari koje kude , fabrika kupuje glodaličarske usluge i proizvode, a milioni uloženi u tu univerzalnu glodalicu...a pogledajte ga sad, da ga neznamo, rekao bi čovek da je on savestan radnik , patriota - a ovamo neznalica i običan folirant...ponavljačka priča, kažem vam...puče zbor, a Mirko glodač posle nekog vremena napusti firmu i ode u neku zemzadrugu da radi kao liferant....sad je bismismen kao braća karoć - ili kako već...mnogi koji bejahu na to zboru pomreše , a većina osiromašila i ostala bez firmi i posla...vataju zijala...poneko se dokopao krkobabićeve zaštite, pa beži bajagi na pecanje - cevči pivčuge...sad je pivčuga dobro piće za radničku klasu ...skočila joj numera....elem, sad po firmama caruju ljudi negdašnjeg Mirkovog kova...cela država prepuna takvih viđenih ljudi...čuda stvaraju a ništa se ne proizvodi...kaže kinez iz kraja , od sutra kod njega burek i pogačice iz kine - upola cene....jogurt ide gratis !

Loncar<...mnogi koji bejahu na tom zboru pomreše , a većina osiromašila i ostala bez firmi i posla...vataju zijala...poneko se dokopao krkobabićeve zaštite, pa beži bajagi na pecanje - cevči pivčuge...sad je pivčuga dobro piće za radničku klasu ...skočila joj numera....elem, sad po firmama caruju ljudi negdašnjeg Mirkovog kova...cela država prepuna takvih viđenih ljudi...čuda stvaraju a ništa se ne proizvodi.

Sistem samoupravnog socijalizma je proizveo poseban sistem vrednosti, način mišljenja, stavove i shvatanja koji nikako ne odgovaraju tržišnom poslovanju. Državno-društveni svojinski odnos nikako nije prihvatao rad kao nekakvu vrednost.Tradicija je nalagala zatvorenost, kolektivizam, nepokretnost, težnju ka jednakosti i ''čvrstoj ruci'' pri čemu je naročito dolazilo do ispoljavanja straha prema svačemu novom.

Preduzeće koje smo imali dugi niz godina, tolerisalo je lenjost, javašluk, bežanje od rada i neodgovornost a rad, stvaralaštvo i potvrđivanje svojim vlastitim delom izgubili su svaku vrednost. Ovakav pristup je kod zaposlenih radnika razvio stav da neko drugi treba da stvori povoljne uslove u preduzeću za njih, a da su oni tu samo da ih iskoriste.

Monopol i državna i društvena svojina ugušili su ogromne stvaralačke potencijale zaposlenih, posebno visokostručnih kadrova. Zaustavljena je slobodna inicijativa i onaj ''romantičarski zanos'' s kraja devetnaestog veka. Nepostojanje tržišta rada proizvelo je monopol na radno mesto i precenjenost tekućeg rada u tzv. izvršnoj službi, Kreativan i stvaralački rad je bio plaćen ispod svake vrednosti tako da se danas i dalje samo povećava netrpeljivost između njih i ostalih zaposlenih u preduzeću.

Tranziciju kao opšti socijalni projekat potrebno je što pre razjasniti radnicima kod kojih unapred postoji uverenje da ona neminovno donosi samo veliku nezaposlenost, socijalno raslojavanje i siromaštvo, a sve kao posledica gubitka sigurnosti radnog mesta.

Zaposleni radnici su danas zaplašeni nad provalijom koja se zove tranzicija.

Strah da naprave skok od samoupravnog socijalizma ka golom tržištu je uslovljen lošim domaćim i stranim iskustvima, apatijom, siromaštvom i neizvesnošću. S druge strane, zaposleni od tranzicije očekuju samo ponovnu raspodelu nacionalnih bogastava i ponovnu raspodelu radnih mesta, bez svesti da se moraju stvarati i otvarati nova.

Poslednja izmena:
...intelektualac poznat kao teritorijalac.....mislim kapacitativan je i radi po deset, dvadeset poslova...doduše voloterski i amaterski po učinku, ali zato po primanjima profesionalno plaćen !

"U nedavnom intervjuu za RTV B92 Sonja Liht otvorila je dušu: pokušala da objasni kako uspeva da istovremeno bude član Saveta za korupciju, član Saveta za evropske integracije, predsednica spoljnopolitičkog Saveta ministarstva za spoljne poslove, predsednica Fonda za političku izuzetnost, predsednica Upravnog odbora „Politike“, budući ambasador Srbije u SAD, a istovremeno supruga analitičara Milana Nikolića, najbolja drugarica Verana Matića i lična savetnica Borisa Tadića; uzgred, otkrila je da je najviše muči navodna kampanja satiričara Ljubomira Živkova usmerena protiv nje...
Piše: Petar Luković "

....ma možemo da se kezimo , smejuljimo i cerekamo, ma znaju ješe znanje, znaju brate da prodaju jaja za bubrege - mislim da prave od pleve cigle i da ih prodaju kao novu vrstu granitnih blokova...

Poslednja izmena:
Vas dvojicu bi zamolili u Mačku da se manete politike-tamo je o tom i religiji nepristojno pričati...
Inače imam vinoteku od poklonjenih vina i niko više neće da ih pije-samo pivkane...Žemske
cevče nekad one bambuse,a s belim ništa...Šta je to ušlo u nas...

Back