Ko je bolje prošao Hrvati u Bosni i Hercegovini ili Srbi na Kosovu?

Milan Maksimović

Početnik
Poruka
34
Danas gledam vesti iz Bosne, 30 godišnjica akcije Maestral u Jajcu, svuda hrvatske zastave po gradu, svira se hrvatska himna, došao sav državni vrh Hrvatske, Plenković usred Jajca drži govor gde kaže da je Jajce kroz istoriju bilo hrvatski kraljevski grad. Inače prema zadnjem popisu stanovništva u Jajcu živi jednak broj Hrvata i Bošnjaka odnosno pola (50%) jednih i pola (50%) drugih. Da li je moguće da Vučić negde na Kosovu gde živi mešano srpsko-albansko stanovništvo dođe i okružen srpskim zastavama javno priča da je Kosovo istorijska srpska zemlja? Da li bi uspeo ili bi ga uhapsili Šiptari?

Ne znam, meni je jajce i kladusha Muslimanska, i fer bi bilo da bude....Mada ja ne znam sve detalje, ali koliko mi se cini , tu su najvise pozivali na mirno resenje..
Sticajem okolnosti znam za Banjaluku i Prijedor mnogo bolje kakvo je desavanje bilo...isto ne u detalje, ali mnogo vise detalja sa strane nego sto sami Prijedorcani znaju...

Ali nije dobro to prepucavanje po Bosni...
Nisu dobri ni signali koji stizu sa drugih strana...
Bosnjaci , Srbi i Hrvati mora da se nekako smire i uspostave jake veze inace ce opet drugi brisati patos sa njima...

Ja ne verujem u pomoc drugih sa strane kao dobronamernu...
Nije bilo u proslom ratu, nece biti ni u buducem..
Srbi nisu pomagali Srbima, Beograd je, Sloba gledao da unisti sto je vise mogao , ali opet su ga slavili kao oca...a namestao im sestre i zene za silovanje...ali takvi su Srbi....blentavi i coravi..

Hrvati isto nisu dobro prosli , bar ne u Bosni...ali su dobro prosli jer nisu pocisceni...sad imaju zaledje i misle svi da je to jaka garancija, ali nema tu garancije ako krene mutljavina, sta EU snage ce da drze stranu hrvatima tu , a to nece da se odrazi na hrvatsku , naravno da hoce..

Zato nije dobro to sto Hrvati mute i bice stalni izvor nestabilnosti na tom delu , grade genocidnu drzavu , a iako je u osnovu srpsko genocidna, moze lako da se preskoci i u bosnjacko genocidna...

I ptice na grani znaju, čemu tema ?
Hrvati u BiH su ekonomski pobjednici
Naravno broj Hrvata je prepolovljen. Od prijeratnih 750 000 a možda je taj broj išao i do 800 000,danas ih se jedva kreće oko 300 000. Iako malobrojni ekonomski i finansijski najbolje stoje. Teško je porediti zapadnu i istočnu Hercegovinu. To je kao.poređenje istočne Anadolije sa zapdnom i sjevernom Italijom.
Nemaju treći entitet ali od njih niko nema problema za pronalazak posla.

Naravno broj Hrvata je prepolovljen. Od prijeratnih 750 000 a možda je taj broj išao i do 800 000,danas ih se jedva kreće oko 300 000. Iako malobrojni ekonomski i finansijski najbolje stoje. Teško je porediti zapadnu i istočnu Hercegovinu. To je kao.poređenje istočne Anadolije sa zapdnom i sjevernom Italijom.
Od kud ti cifra od samo 300 000? Imaš li neki popis stanovništva kao dokaz ili su to samo tvoje pretpostavke po principu rekla kazala?

Koliko ja znam po zadnjem popisu stanovništva Hrvata u Bosni i Hercegovini ima oko pola miliona. Zapravo tačan broj je 544 780.

Back