Dzon Lenon kao na neki nacin zacetnik " Rock n Roll " kulture i kulturne revolucije je jedan od prvih globalista modernog doba a ne anti-globalista.
Zapravo Dzon Lenon je sledbenik poznatog okultiste i sataniste Frensisa Desvuda kao i Alistera Kroulija takodje okultista i satanista koji je bio i veoma poznati mason a ujedno obojica su pripadali jednom satanistickom drustvu " Vatreni oganj" ciji je izmedju ostalih clan bio i Bendzamin Frenklin.
Ujedno te razne kulturne revolucije , seksualna revolucija i ostalo nisu se desile tek tako spontano vec su kao i mnoge druge revolucije bile su planirane.
O tome je jos pisao i bivsi sef tadasnje CIA-e negde pocetkom 50-ih godina kada je otprilike rekao " Da bi mi uspesno manipulisali omladinom mi mora da ih iskvarimo , pre svega da ih unistimo duhovno i moralno. Tradicionalne vrednosti na koje smo svi mi navikli kao sto su : humanost , saosacanje, dobrota, ljubav , vera, lojalnost ce polako otici na smetliste istorije a u tome ce nam pomoci brojne kulturne revolucije i na taj nacin omladina misleci da se napokon oslobadja moralnih stega i da najzad postaje slobodna a nije ni svesna u kakvu zamku upada ".