Ko ima pitanja o srebru i zlatu ovamo

Gde mogu da pronađem zlato u prirodi? :think:

Kako se meri jedinica "karat" kojom se procenjuje čistoća zlata?

Hahahahaha,vidim da je ovo prvo provokacija.
A drugo pitanje,odredjuje cistocu zlata.
Kod nas je zastupljeno najvise 14 karatno zlato ili 585,sto znaci da ima 585 promila zlata u sebi(neki nakit)ostalo su legure srebra i bakra (ako je zuto zlato u pitanju)

aj odgovaraj......:D

Koliko znam, karat je jedinica za čistoću zlata i označava količinu primesa bakra. .i ostalih metala.
Što je oznaka karata manja i zlata je manje, ali je samim tim i čvrstoća jača, i pogodno je za nakit. Čistije zlato svetlija boja, ali je i mekše. Za 14 karatno oznaka je valjda 535...pa, onda 18, 22 i 24-no, koje se ne koristi za nakit.
I za mene je ovo dovoljno znanja o zlatu, jer ga ne volim u nakitu

Hvala za odgovore. ;)

@bubreg
Nisam hteo da te uvredim, sorry ako je to u pitanju.
A ako bih se ja prepustio provokacijama provokatori ovog foruma bi me doslovno pojeli, zato ću ostati samo forumaš. :)

Niko Obilica da ne vrijedja.Nije prikladno.
A saliti se znam,mada to nije tema.Postavih temu,zbog ljudi koji kupuju nakit pa ih zavlace i uzimaju im pare.

Niko Obilica da ne vrijedja.Nije prikladno.
A saliti se znam,mada to nije tema.Postavih temu,zbog ljudi koji kupuju nakit pa ih zavlace i uzimaju im pare.

Nisam vređao, to samo može da ti bude plus da te poredim sa Obilićem. Samo reči treba shvatiti pozitivno. ;)

Odličnooo si ti to shvatio za početnika, odlično...:lol:

Ma nema tu šta da se shvata, dovoljno je pogledati poslednjih nekoliko novootvorenih tema i sve ti postane jasno makar da si se i juče rodio/rodila. :lol:

ps Čast ovoj temi, vidim da je postavljač ozbiljan. :hvala:

Hvala za odgovore. ;)

A, čekaj, znam još nešto o zlatu , a to ne zna svako...:zper:

Kad budeš tom nekom u Peku skidao prsten s prsta, nemoj odmah da ga stavljaš na svoj prst ili u ruku, nego prvo u džep ili na neku čvrstu površinu, pa posle par sekundi možeš ga staviti sebi na prst. Ako ti odgovara veličina, naravno. :lol:

Zlato privlači negativnu energiju i prenosi je .:cool: Zato se i kaže za zlato da je prokleto.
Kod hroničnih bubrežnih bolesnika, recimo, ispod zlatnog prstena ili narukvice ostane modrozeleni trag.Pogledaj i uverićeš se.

Iju, ovo za modrozeleni trag me uplaši. Ne znam da li se šališ ali to sam viđao ali mislio sam da nema veze sa tim.

Čuo sam za neke druide koji su "očistili" deo autoputa na kome je bilo najviše nesreća i od tada je sve mirno. Možda bi oni mogli da mi pomognu?

Delim po pola sa druidima ako mi se ovim putem jave. :prstic:

Iju, ovo za modrozeleni trag me uplaši. Ne znam da li se šališ ali to sam viđao ali mislio sam da nema veze sa tim.

Čuo sam za neke druide koji su "očistili" deo autoputa na kome je bilo najviše nesreća i od tada je sve mirno. Možda bi oni mogli da mi pomognu?

Delim po pola sa druidima ako mi se ovim putem jave. :prstic:

Ako ti imaš autoput...nis' ti početnik...a, jok...:lol:

Šta ima da te plaši istina. Pitaj osobu kod koje si video taj trag da li je hronični bolesnik.

Tema je postavljena (jos jednom da kazem)radi ljudi koji nisu upuceni .
Kad ne znaju sta da kupe,nisu sigurni da li je to tolika cijena(ili je u pitanju zarada na necijem ne znanju)
Nisu sigurni da li se neki nakit moze popraviti(a draga im je uspomena)
Zele da od nekog kamena i starog zlata naprave prsten(da li je moguce)
Sva pitanja koja se ticu popravke nakita.

Back