Ko ima najbolju muziku?

Ko na prostoru exyu-a ima najbolju muziku?

• Srbi

glasova: 2 40,0%
  • Crno gorci

glasova: 0 0,0%
  • Bosanci

glasova: 1 20,0%
  • Hrvati

• Makedonci

• Slovenci

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Nisam DECENIJAMA slušao našu muziku, kad sam bio klinac "Bijelo dugme", "Haustor", "Riblja čorba" uufff "EKV" vrede za 15 bendova...
Ne znam. Da nije EKV-a otpisao bih srpsku muziku, mada Milan nije bio Srbin.
Pre neki dan sam slučajno čuo "Budi moja voda/ja sam sada vatra/ izgoreću
Prolij se po meni/budi sve što želim/ja živeću..." Poen za Croatiu.
Hm.
Jura Stublić i "Film".
.......
A Makedonija?
.....
Iiiiii, konačni odgovor: ne znam :lol:

Hrvatsko-bosanska scena ali ona stara.

Ustase, zbog Prolivera, ali samo zbog jedne pjesme.

Ovo je totalno subjektivno, Slobodana Trkulju isto volim.
Olivera obozavam i dan danas,a pesma "Zasto sve sto je lepo ima kraj",mi je urezana kao na vinil.Ima mnogo dobrih pesama.Miso Kovac,Tereza,Kico.Meri i t.d.Srbija imala Gordja Marjanovica.Leo Martina,Mikija jevremovica,Nadu Knezevic,Beti Djordjevic,Dragan Antic,Boris Bizetic i t.d.Bosanci su vise imali grupe,ali Neda Ukraden,Ismeta Krvavac,Jadranka Stojakovic.Bilo je dosta dobrih izvodjaca i muzike.

Olivera obozavam i dan danas,a pesma "Zasto sve sto je lepo ima kraj",mi je urezana kao na vinil.Ima mnogo dobrih pesama.Miso Kovac,Tereza,Kico.Meri i t.d.Srbija imala Gordja Marjanovica.Leo Martina,Mikija jevremovica,Nadu Knezevic,Beti Djordjevic,Dragan Antic,Boris Bizetic i t.d.Bosanci su vise imali grupe,ali Neda Ukraden,Ismeta Krvavac,Jadranka Stojakovic.Bilo je dosta dobrih izvodjaca i muzike.
Iskreno, slabo sam upoznat sa starijom ex-YU muzikom, cak nisam Proliverov obozavatelj, ali "Galeb i ja" ima nesto u sebi.

Ne znam kako da to objasnim, to je kao da danas odes na vecinu dalmatinskih otoka i sve je izbetonirano i floridizirano, a onda zalutas na Iz...

Proseces, a tamo kao da vrijeme ide unatrag, kao da si u "Nasem malom mistu".

Odes ljeti u setnju negdje oko skoro po' noci, kuce stare, kamene, prodjes a vani neki decki sjede za stolom i pozdrave iz cista mira.
Odzdravis, sjednes za stol, oni te skromno ponude giricama, domacim vinom, opustis se, popricas, izvadi se tu i neka droga za pusenje, pa zajedno zapalite i opustite se, a eto, ljudi koje prvi put u zivotu vidis.

Na Izu skoro da nema pasa od turista, dok na blizim, razvijenijim otocima vlada obijest i oholost domacih lapana.

Iskreno, slabo sam upoznat sa starijom ex-YU muzikom, cak nisam Proliverov obozavatelj, ali "Galeb i ja" ima nesto u sebi.

Ne znam kako da to objasnim, to je kao da danas odes na vecinu dalmatinskih otoka i sve je izbetonirano i floridizirano, a onda zalutas na Iz...

Proseces, a tamo kao da vrijeme ide unatrag, kao da si u "Nasem malom mistu".

Odes ljeti u setnju negdje oko skoro po' noci, kuce stare, kamene, prodjes a vani neki decki sjede za stolom i pozdrave iz cista mira.
Odzdravis, sjednes za stol, oni te skromno ponude giricama, domacim vinom, opustis se, popricas, izvadi se tu i neka droga za pusenje, pa zajedno zapalite i opustite se, a eto, ljudi koje prvi put u zivotu vidis.

Na Izu skoro da nema pasa od turista, dok na blizim, razvijenijim otocima vlada obijest i oholost domacih lapana.
Pa nista lose,tebe ta pesma asocira na tvoj kraj.To je lepo. I Nadalina je dobra Oliver i Jova Radovanovic.

Ex-Yu definitivno..Danas ni nema nešto što bi izdvojila , ako govorimo o muzici sa ovih ** prostora ..
EKV su bili zakon i za mene će to i ostati ...Azra ,,,Smak ima par pesama koje me drmnu ..I da...Nešto malo "novije"

Ali ono što je radio Milan sa društvom , to se više neće ponoviti ...
Na žalost , nisam živela u tom vremenu i jako mi je žao zbog toga..
Ovako su za mene samo -istorija i lepa , ali gorka priča.
Generalno , više slušam stranu muziku.....

Back