Ko ce da vam ugasi svetlo?

Poruka
6.415
Nesto mi zabagovao danas mozak pa sam razmisljala jao ako totalno odlepim da l da kazem mm da mi sredi neku eutanaziju?
Uglavnom pitanje je...kad bi vam trazili da nominujete jednu osobu koja moze da donese odluku da iskljuci (ili ne)aparate koji vas drze u zivotu ko bi to bio?
Muz zena roditelji deca braca sestre svekrva ilk mozda jetrva? :lol:

Ne znam ko bi bio, ali znam da ne bi bila žena !
Ni u kom slućaju.
Ta bi počela da sprema i usisava pre no što se kablovi ohlade..

Moj drug Radiša neće ni tabletu da popije,
koju mu bolesnom donese žena u krevet.
Traži najpre da vidi kutiju iz koje je izvađena....
Zna čovek šta radi - pismen, arhitekta....

Nesto mi zabagovao danas mozak pa sam razmisljala jao ako totalno odlepim da l da kazem mm da mi sredi neku eutanaziju?
Uglavnom pitanje je...kad bi vam trazili da nominujete jednu osobu koja moze da donese odluku da iskljuci (ili ne)aparate koji vas drze u zivotu ko bi to bio?
Muz zena roditelji deca braca sestre svekrva ilk mozda jetrva? :lol:

Ali "da nominujete" :lol:

Baš nekako loš trip... hm...

Ne znam... ružno mi to nekom tako kao svaliti na leđa... znači nikom.

Al ako je pitanje postavljeno zbog toga da bi se videlo u koga imamo najviše poverenja i tako to, onda moram da kažem švecolina. Ona mi je najbliža i ne može to niko zameniti. Nikad. Eto.

i opteretite nekome ceo zivot takvom odlukom, zahtevom..odakle vam pravo? zato i postoje moderni dzelati sa injekcijom umesto giljotine, konopca, sekire...

E pa to.

Mene jednom vet pitao dal da uspava mače neko kontenjersko znači nije mi bilo dobro, nisam pristala al sam istraumirana i zombirana bila dvaes dana što me uopšte to i pitao

I šta još, da ono kad je jedna tela da je vozim na abortus, ma beži, neću da učestvujem u tim sranjima nit bi nekom tako nešto priredila

E pa to.

Mene jednom vet pitao dal da uspava mače neko kontenjersko znači nije mi bilo dobro, nisam pristala al sam istraumirana i zombirana bila dvaes dana što me uopšte to i pitao

I šta još, da ono kad je jedna tela da je vozim na abortus, ma beži, neću da učestvujem u tim sranjima nit bi nekom tako nešto priredila

meni je kuce imalo tumor maligni...a star pas skoro 14 godina imao i bio u odlicnom stanju svi zubi na broju, mal mu srce popustilo i kao aj lekove cemo neke jeftinije da mu dajemo, to je vet predlozio. medjutim mi mu ni te lekove nismo jos ni kupili njemu lose i lose i mi kod veta i pregledi i na kraju se ispostavi maligni tumori metastaze (a prethodno nigde simptoma, za dve nedelje se potpuno pas promenio) i zove vet i kaze da nema pomoci da je najbolje da ga uspavamo i da ga ujutro donesemo...nije mogao ni da hoda, ni da pishki. ali uginuo mi je te noci na rukama..jer ja stvarno ne bih mogla da ga nosim da ga eutanazira vet. da me gleda onim okicama (bio je svestan do samog kraja) i da oseca da mu nesto lose spremam i da cu ga izdati. :(

Naravno da ovakva tema mora da bude na zenama, nema sanse na muskarcima...

Zene razmisljaju sta ako me boli a ne mogu sama da uklonim bol...a nekadasnji starci su razmisljali sta ako sam na teretu, a ne mogu sam?
Ja sam licno video kako dva starca sami sebe teraju u grob, da ne bi opterecivali porodicu svojih cerki.
A lapot je vise za zene, ono djekna jos nije umrla a kad ce ne znamo...da ne bude ne znamo...nego se dogovore za lapot...

meni je kuce imalo tumor maligni...a star pas skoro 14 godina imao i bio u odlicnom stanju svi zubi na broju, mal mu srce popustilo i kao aj lekove cemo neke jeftinije da mu dajemo, to je vet predlozio. medjutim mi mu ni te lekove nismo jos ni kupili njemu lose i lose i mi kod veta i pregledi i na kraju se ispostavi maligni tumori metastaze (a prethodno nigde simptoma, za dve nedelje se potpuno pas promenio) i zove vet i kaze da nema pomoci da je najbolje da ga uspavamo i da ga ujutro donesemo...nije mogao ni da hoda, ni da pishki. ali uginuo mi je te noci na rukama..jer ja stvarno ne bih mogla da ga nosim da ga eutanazira vet. da me gleda onim okicama (bio je svestan do samog kraja) i da oseca da mu nesto lose spremam i da cu ga izdati. :(

A brate pre bi ja crkla nego pristala na tako nešto

A brate pre bi ja crkla nego pristala na tako nešto

a pazi nigde simptoma...dlaka sjajna, njuska vlazna, oci sjajne, apetit uobicajen, zivahan itekako, ja nisam ni imala osecaj da je vec toliko star..jedino sto se malo zadnjih par meseci zamarao na stepenistu, a to je od srca. da ga ebes uvek imam osecaj da je uzrocnik frontline protiv buva i krpelja. da sad imam psa ne bih vise nikada to koristila, mada ne znam ni dal ga vise ima u prodaji.

Pitanje je veoma teško.
Medicina računa da je čovek živ ako mi radi srce.
Znam za sličaj da je baba imala moždani udar,
mozak nije radio uopšte, a srce dobro.
Živela tako na aparatima još skoro 2 godine.
Zar to nije zločin prema njoj.

Što se mene lično tiče, ne brinem mnogo.
95% muških u porodici je umrlo snogu,
od srčanog udara.

Back