- Poruka
- 109.654
Takvi su slični i tibetanski tekstovi rituala samo su od pirinčane artijeBurmejska "Kammavaca", zlatom optočen, rukom ispisan, budistički molitvenik na palminom listu iz 19. veka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Takvi su slični i tibetanski tekstovi rituala samo su od pirinčane artijeBurmejska "Kammavaca", zlatom optočen, rukom ispisan, budistički molitvenik na palminom listu iz 19. veka.
koristili su pergament jer nisu znali za papir
Ne računajući Egipćane sa papirusom
E onda je iz Kine uvezen papir....
@agatha, kad već pominjemo pergament...
Pogledajte prilog 785852
Codex Gigas (срп. Џиновска књига) је највећи сачувани средњовековни рукопис.[1] Такође је познат и под називом Ђавоља Библија због велике илустрације ђавола у њој и легенди о њеном настанку о монаху који је продао душу ђаволу.
Ђавоља библија је састављена од 310 листова пергамента углавном начињених од кожа 160 магараца и вероватно телади.
a znam za to...čak sam mislila da pomenem
Navodno je uz pomoć đavola napisana za jednu noć
čak ni JA ne mislim da je napisana za jednu noćJa mislio da je to bilo skoro
Gledao sam neku emisiju o tome gde su zakljucili da je u to doba neki 13-14. vek u tim uslovima bilo potrebno oko 30godina se ona napise.
Da li su to čuveni nepoznati delovi Biblije,Kumranski rukopisi,nađeni u pećini iznad Mrtvog mora?
Neki su od bakra
![]()
izgleda je to bio običaj da se sveti spisi kriju po pećinamane, ono je nešto drugo
čak ni JA ne mislim da je napisana za jednu noć
Ipak je najneobičniji materijal za knjige ova velika stena na kojoj je uklesano klinasto pismo i to na tri jezika - staropersijskom, vavilonskom i elamitskom koji slave Kserksovu pobedu
![]()
jel to ona trojezična rozeta uz pomoć koje Šampolion dešifrovao hijeroglife?