streberko94
Početnik
- Poruka
- 3
Posto nema odeljka za informatiku odlucio sam da postavim ovo pitanje ovde jer hardver spada tu.
Ukratko, volim rad na racunarima, kako programiranje tako i kako radi racunar, njegovi delovi, kako oni rade itd itd.
Pokusavam da pronadjem knjige/materijale/biloSta o racunarima. Iako znam engleski, vise volim knjige na srpskom. Pronasao sam ovu knjigu. Fina knjiga jer pokriva sve sto sam trazio (istorija racunara, kako rade, delovi, sta je hardver, softver, znaci sve za racunare) ali imam par primedbi na knjigu:

Hvala!
Ukratko, volim rad na racunarima, kako programiranje tako i kako radi racunar, njegovi delovi, kako oni rade itd itd.
Pokusavam da pronadjem knjige/materijale/biloSta o racunarima. Iako znam engleski, vise volim knjige na srpskom. Pronasao sam ovu knjigu. Fina knjiga jer pokriva sve sto sam trazio (istorija racunara, kako rade, delovi, sta je hardver, softver, znaci sve za racunare) ali imam par primedbi na knjigu:
- Dosta gresaka u pisanju koje mogu da zbude citaoca
- Imam izdanje iz 2014. godine (knjiga) i 2018. godine (pdf), oba izdanja koriste podatke kada je knjiga prvi put napisana a to je 2008. godine
- Nekad ubace previse terminologije kada nesto objasnjavaju (na ovo mi je najveca primedba)

Hvala!