Knjiga o Milutinu oversimplified

Milutin je srpski seljak. Dok je bio mlad bio je zeljan ljubavi i pravde. Uz to, svakako posesivan mladic. Njegova sudbina je tragicna kao i svakog edipalnog tipa. Imao je razne ljubavi, a jedna mu je najvise muka zadala. Ljubomorne seljandzure su ga mucki s ledja napadale dok je tuko svoju bitku za kosmicku pravdu sa vecim protivnicima. Nakon sto je osvojio svoju najvecu ljubav koja ga nikada nije volela, zapao je u ketatoniju gde su njegovi ekstremiteti poceli da se svadjaju. Imao je majku, jedinu zenu koju je bespostedno voleo. Onda se njegov otac razveo sa majkom i vencao sa macehom. Bio je neko vreme srecan jer je barem u istoj kuci ziveo sa svojom najvecom ljubavi. Medjutim, nakon oceve smrti nastali su problemi. Njegova ljubav i nevesta je ubila njegovog oca, a sa majkom vencala nekog tipa od svog roda. Milutin je i dalje bio srecan jer se i sa novim ocem, tj. ocuhom dugo lepo slagao. Medjutim nakon njegove smrti, njegova prva i najveca ljubav je opet pocela da mu zadaje mnogo muka. U tome joj je pomogla ljubormna zena koju Milutin nikada nije voleo, a mnogo puta ju je i kinjio nipodastavao. Milutin je ostao sam, bez igdje ikoga. Iz braka ocuha i macehe dobio je jos tri brata. Vratio se da zivi sa majkom. Razocaran u ljude, shvatio je da to jedina zena koja ga je ikada mogla voleti takvim kakav jeste. I dalje se dvoumi da li da joj obeca da vise nikada nece ulaziti u ljubavne avanture sa zenama. Majka je na njega ljuta jer svoje srce predao najruznijoj od svih udavaca. Zeli njegovo srce samo za sebe i bice srecna tek onda kad svoje srce vrati majci.

Milutin, Turci i devojke sa sela

Milutin: Sa Avale krenuli su vuci, selite se sa Balkana Turci!

Grcka: Bravo, ja sam uz tebe. Nista seks. Samo prica.

Bugarska: Jao sto si cakan. Tu sam i ja.

Siptarija: pa ja sam misl…

Milutin/Bugarska/Grcka: ko je sad pa ova? Ma ona turska drolja. Ko je ****.

Milutin: A tako znaci. Ti meni da krades srce dok sam se ja tuko sa Turcima. Uostalom, ja sam svoje srce dao drugoj. O tome cu kasnije. Sad cu da te skinem golu sve do Elbasana, cisto da ti pokazem da mogu da ***** svaku!

Bugarska: Okej. Isterali smo Turke. Zasto mi je ovaj seoski mladozenja zgrabio veci komad miraza, ovaj zemlje nego sto je rekao da ce uraditi prvobitno? Slusaj ti, ja sam jos u 19. veku htela da se vencam sa tobom, ali su ti onda ubili oca i ja sam se kurvala sa Rusima da bi dobila ovaj deo miraza, ovaj zemlje.

Milutin: Ma sta me boli *****, seljandzuro. Ionako si ruzna ko Bugarin. Ja sam miraz uzeo, a ti se vencaj s kim oces.

Bugarska: oci cu ti izvaditi!

Grcka: Macak, ja sam sa tobom. I ja cu da rascupam ovu rusku svalerku.

Milutin: Nista seks samo prica. Volim te. ?

Grcka: I ja tebe. ?

Bugarska: Okej. Kurcila sam se iz prazne puske. Obuzdajte se malo. Evo vam ceo moj miraz.

Milutin izmedju Germana i njihovih konkubina

Milutin: Tako te zelim!

Hrvatska: Odjebi od mene seljacino!

Milutin: Oslobodicu te od nemackog dusmanina i bices moja nevesta!

Hrvatska: Ja sam se svom Habzburgu vec obecala na saboru u 16. veku, a vi grozni divljaci ste mog gospodara ubili!

Milutin: Jesmo i **** nam se bas. Ubicemo svakog ko ti se priblizi!

Hrvatska: Veliki nemacki gospodaru, uzmi me za svoju nevestu i spasi me ovog posesivnog balkanoida.

Nemci: Naravno balkanska kucki… ovaj ti divna evropska lepotice. Ti sto si kroz vekove pomogala germanski proboj na istok. Tvoje su obline… ovaj obale Dalmacije najdivnije u Evropi. Necemo nikada dozvoliti da ih neki balkanoid svojim prljavim rukama dodiruje!

Hrvatska: Da nemacki gospodaru, evo ti moje obline… ovaj obale. Uzmi me za svoju nevestu.

Nemci: Ih sad, za nevestu. Zar ti ne znas da mene zele sve evropske frajlice? Bices jedna od mojih ljubavnica drugog reda. A sad zakolji tog balkanoida sto mi ometa moj prodor na istok i daj mi da diram tvoje obline… ovaj obale Dalmacije.

Hrvatska: Danke Dojcland! ?

Milutin: (noz u stomaku) Droljo raspala! Mislis da si neka dama sto volis da se ***** samo u otmenom drustvu? Ustvari si jedna balkanska rospijetina! Jebacu i tebe i onu bugarsku seljandzuru na istoku.

Bugarska: Kako si me to nazvao!? (Zabada Srbima noz u ledja). Jao, napravila sam sranje. Rusi, Nemci. Neko! ****** me molim vas. Ovaj ce poludeti ako prezivi.

Siptarija: Ovo srpsko srce je stvarno krv… ovaj plodno zemljiste. Iscupacu ga. Uostalom, ko me bi ovaj balkanoid svoje srce i mogao da da kad ga ni jedna nece. Vidi ga kakav je nebazdaren i nasilan. A mene su Turci ionako pustili tu

Milutin: E sad cu vas jebati sve do Klagenfurta.

Milutin posmatra svoju decu i roditelje

Kralj: OK. Dohvatili smo Dalmaciju. Bacio sam oko i na onu drugu sisu koju sad drze neki Italijani. Ja sam odjebao vasu majku i vencao se sa vasom Macehom. Ja imam pusku i zelim da razgovaram sa strankama u mojoj zemlji.

Mali Radnik: Ja nemam pusku ali ako ne budemo mogli da razgovaramo o tvom razvlascivanju uzecu pusku.

Kralj: Zabranjujem ti da tako razgovaras samnom!

Kralj: Ludi moler mi je uzeo pusku. Ona rospija se sad **** sa Ludim molerom. Ona balkanska seljandzura opet radi sta hoce. Ona kozojebka mi iskida srce. ?

Mali Radnik: Ja sam nasao pusku. Mozemo da pricamo.

Kraljev sluga: I ja sam nasao pusku.

Kralj: OK. Sad, opet imam pusku. Naredi radniku da ti da svoju pusku.

Kraljev sluga: U ime Kralja, daj mi svoju pusku.

Mali Radnik: Boli me *****.

Veliki Kralj i Veliki Radnik: pravo da nosi kraljevu pusku ima radnik.

Kralj: OK. Radnik ima pravo da nosi moju pusku. Naredjujem da kraljev sluga svoju pusku preda radniku.

Kraljev sluga: Ja necu da dam pusku.

Mali Radnik: OK. Oduzimam ti pusku.

Kraljev sluga: Izvinjavam se. Da li mogu da nastavim da zivim bez puske?

Mali radnik: **** mi se za tvoje izvinjenje. Ne mozes. Uz to, ja sam pojacao obline, ovaj obale Hrvatske ugradivsi joj silikone, ovaj Istru.

Milutin: Mali radnik krepo. Kralja niko ne voli. Ona rospija se opet **** sa Nemcima. Kraljeve sluge opet hoce pusku, ali nece kralja. Srce mi opet kida Siptarija. Barem me ona seljandzura ne ubada sa ledja. Maceha mi se porodila pa sad imam jos troje brace.

A ja što ću, ali sa kime ću?

Malo rukah, malena i snaga,

jedna slamka među vihorove,

sirak tužni bez nigđe nikoga…

Back