Knegla u grlu

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Od skoro me muci strasno neprijatan problem.
Imam osecaj kao da mi je nesto zaglavljeno u grlu,a znam da nema nista. Znam da je to i psiholoski problem koji mi se javlja kada se iznerviram ili kada sam napet ili pod stresom.
Cim se malo smirim onda me prestane,ali zna trajati i po par sati. Postoji li neki nacin da se ovo prevazidje ili ublazi ovaj neprijatan osecaj i da li je ovo prolaznog karaktera sobzirom da mi se to javilo pre par dana prvi put u zivotu?:besna:

To je verovatno sledece
GLOBUS HYSTERICUS (Knedla u grlu)
Utorak, 15 Rujan 2009 19:46 administrator
• Uvod • Dijagnoza i liječenje

Uvod
Osjećaj "knedle" u grlu (prije zvan globus histerikus) je osjećaj da se u grlu ima kao grumen kada grumena nema.
Taj osjećaj može nastati zbog nenormalne aktivnosti mišića ili osjetljivosti jednjaka. Može se pojaviti i pri čestom gutanju i sušenju grla zbog tjeskobe, neke druge jake emocije ili zbog brzog disanja.

Osjećaj "knedle" u grlu može uzročiti da osoba izbjegava uzimanje jela. Međutim, to stanje (slično normalnoj reakciji osjećaja potpune zagušenosti za vrijeme događaja koji potiču žalost, tjeskobu, ljutnju, ponos ili sreću) često olakšava jedenje, pijenje ili plakanje.

Dijagnoza i liječenje
Kako bi otkrio uzrok tog osjećaja doktor postavlja osobi pitanja i obavlja fizikalni pregled. Može zatražiti kompletnu krvnu sliku (KKS), Rtg prsnog koša, Rtg jednjaka sa barijevim kontrastom (gutanje barijeve kaše) i mjerenje pritisaka u jednjaku. Ako su simptomi tipični, nikakva fizička nenormalnost nije nađena, a očito je da se radi o socijalnom ili psihičkom stresu, postavlja se dijagnoza osjećaja "knedle" u grlu.
Olakšanje može pružiti i dokaz da ne postoji ozbiljan fizički poremećaj. Osjećaj "knedle" u grlu ne ublažuje nikakav specifičan lijek, ali mogu pomoći sredstva protiv tjeskobe (anksiolitici) ili protiv depresije (antidepresivi). Ako se radi o tjeskobi, depresiji ili nekom drugom psihogenom problemu, treba poduzeti specifične mjere, po mogućnosti uz pomoć psihijatra ili psihologa.

Pokusaj da ignorises taj osecaj i trebalo bi da prodje.Sto mu vise znacaja pridajes,bice gore.

To je verovatno sledece
GLOBUS HYSTERICUS (Knedla u grlu)
Utorak, 15 Rujan 2009 19:46 administrator
• Uvod • Dijagnoza i liječenje

Uvod
Osjećaj "knedle" u grlu (prije zvan globus histerikus) je osjećaj da se u grlu ima kao grumen kada grumena nema.
Taj osjećaj može nastati zbog nenormalne aktivnosti mišića ili osjetljivosti jednjaka. Može se pojaviti i pri čestom gutanju i sušenju grla zbog tjeskobe, neke druge jake emocije ili zbog brzog disanja.

Osjećaj "knedle" u grlu može uzročiti da osoba izbjegava uzimanje jela. Međutim, to stanje (slično normalnoj reakciji osjećaja potpune zagušenosti za vrijeme događaja koji potiču žalost, tjeskobu, ljutnju, ponos ili sreću) često olakšava jedenje, pijenje ili plakanje.

Dijagnoza i liječenje
Kako bi otkrio uzrok tog osjećaja doktor postavlja osobi pitanja i obavlja fizikalni pregled. Može zatražiti kompletnu krvnu sliku (KKS), Rtg prsnog koša, Rtg jednjaka sa barijevim kontrastom (gutanje barijeve kaše) i mjerenje pritisaka u jednjaku. Ako su simptomi tipični, nikakva fizička nenormalnost nije nađena, a očito je da se radi o socijalnom ili psihičkom stresu, postavlja se dijagnoza osjećaja "knedle" u grlu.
Olakšanje može pružiti i dokaz da ne postoji ozbiljan fizički poremećaj. Osjećaj "knedle" u grlu ne ublažuje nikakav specifičan lijek, ali mogu pomoći sredstva protiv tjeskobe (anksiolitici) ili protiv depresije (antidepresivi). Ako se radi o tjeskobi, depresiji ili nekom drugom psihogenom problemu, treba poduzeti specifične mjere, po mogućnosti uz pomoć psihijatra ili psihologa.

Pokusaj da ignorises taj osecaj i trebalo bi da prodje.Sto mu vise znacaja pridajes,bice gore.

Slazem se :ok:

Imao sam to pre 6 meseci i trajalo je mesec dana. Mislio sam da je grlo u pitanju pa sam pio cajeve, a ustvari je to bilo posledica stresa (nagomilanog, akumuliranog stresa). Potrebno je sebe odvojiti od izvora stresa ako mozes. Secam se uzasno stanje, neponovilo se ....

Strasno je onoliko koliko mu pridajemo znacaja.Onog momenta kad pocne da ignorise taj osecaj ( i da ne zivi u razmisljanju i strahu kada ce se i da li ce se desiti)spontano ce da nestane.

Moze biti: rak stitaste zlezde, cvor na stitastoj zlezdi, strano telo (malo verovatno),ili ono sto je naverovatnije a to je da ti je oslabio misic u zelducu koji je zaduzen za zadrzavanje zeludacnog soka unutar zeludca pa ti sad kiselina ide u zdrelo i drazi sluzokozu zdrela koje se tako brani. Treba da odes kod lekara.

Lek za knedlu ili kneglu u grlu:
1) Osecaj knegle u grlu eliminisaces upotrebom psenicnih mekinja. Kostaju samo 25 dinara (500gr) u prodavnicama zdrave hrane. One regulisu probavu i pokupe visak zeludacnog soka koji ces izbaciti u vidu zvala.
2) Pij neko vreme caj od kantariona, on regenerise tkivo a pogotovo slzokozu.

Ukoliko se pak ispostavi ona najgora mogunost (rak-nedaj Boze) nemoj puno da panicis. Nemoj da ides na operaciju jer i ako te operisu rak ce se opet vratiti. Rak je u stvari nekontrolisan rast celija.
Ako dodje do toga moraces da ides u Holandiju i da napravis (rucno) ulje od marihuane ale ne bilo koje vec samo one koja ima u sebi preko 20% THC. molekula.
Pozdrav.

Back