Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Danas je tačno 23 godine od Columbine-a. Veoma su obeležili moje odrastanje, i oni i ovaj bend. Dvehiljadite su se direktno naslanjale na ovaj čuveni dogadjaj, ali nažalost u balkanskoj rupčagi usled bombardovanja kod nas se nije primila priča o poduhvatu koji je uzdrmao celu Ameriku i zauvek je promenio (kao i dobar deo sveta). Pored poduhvata Timoti MekVeja i ovaj je dogadjaj ušao u američke istorijske udžbenike (što sam svojim očima video, u poglavlju o široj priči oko pitanja oružja u USA). Sam akt anarho-nihilističkog nasilja u Columbine školi izvršen je na isti dan kad je izašao njihov album simboličnog naziva - Adios. Tad su se kupovali diskovi pa je sve to imalo veliku logiku, veliku poruku, i smisao, jer se nije svodila muzika na klik kursora miša.
KMFDM je moj omiljeni bend, pored Ramštajna, NIN, The Doors i još nekih. To nije slučajno, ali pošto je godišnjica, odlučih da otvorim temu o ovom kultnom underground bendu. Tada su zbog Columbine-a stekli ozloglašenost i mračnu slavu, ali ih je to i ubilo u mejnstrimu, kao i Merilina Mensona i još neke povezane sa muzičkih ukusom gospode u trenchcoat-u. Pa nek ovo bude tema sa njihovim pesmama, tekstovima, poetikom... ako neko nije čuo za ovaj bend preporučio bih da posluša ponešto ako želi. Ko već sluša može da se uključi (ako uopšte ima nekog).
Moja omiljena stvar od njih. Mislim da sam je preslušao deset hiljada puta. I danas kad čujem ritam osetim destruktivnu moć kako me šiba iznutra i ogromnu silu haotične volje.
Raise your head
From the ashes, from the fire
Now is the time
Get on the right side
You'll be godlike
You'll be godlike
You'll be godlike
KMFDM je moj omiljeni bend, pored Ramštajna, NIN, The Doors i još nekih. To nije slučajno, ali pošto je godišnjica, odlučih da otvorim temu o ovom kultnom underground bendu. Tada su zbog Columbine-a stekli ozloglašenost i mračnu slavu, ali ih je to i ubilo u mejnstrimu, kao i Merilina Mensona i još neke povezane sa muzičkih ukusom gospode u trenchcoat-u. Pa nek ovo bude tema sa njihovim pesmama, tekstovima, poetikom... ako neko nije čuo za ovaj bend preporučio bih da posluša ponešto ako želi. Ko već sluša može da se uključi (ako uopšte ima nekog).
Moja omiljena stvar od njih. Mislim da sam je preslušao deset hiljada puta. I danas kad čujem ritam osetim destruktivnu moć kako me šiba iznutra i ogromnu silu haotične volje.
Raise your head
From the ashes, from the fire
Now is the time
Get on the right side
You'll be godlike
You'll be godlike
You'll be godlike