KLINICKI CENTAR SRBIJE - I DALJE NEZAVRSEN...!

Od kada znam za sebe,imam otklon prema vojsci,i sve sto je sa njom u vezi.Kada to kazem,ne mislim
na vojsku u zemlji u kojoj zivim,vec na vojsku uopste,kao pojam.Sama pomisao na vojsku (bilo ciju) izaziva mi
asocijaciju na mrtve ljude,razorene gradove,decu bez roditelja,i opstu bedu i haos.

Tako i sada,kada sam procitao,da treba da "dobijemo" (skupo ce to kostati) te avione od Rusije,nisam se da
da budem iskren,ni malo obradovao.Pitam se,kako je moguce,da zgrada Klinickog centra Srbije,vec decenijama
stoji konzervervirana,nedovrsena,a potreba za novim bolnicama je velika.U KCS u beogradu,samo je deo zgrade useljen,u kome su Ambulante.Ali sama zgrada,koja bi u mnogom ressila nedostatak kreveta za lezece bolesnike,
kao sto rekoh,decenijaama se ne dovrsava,jer navodno,nema para.

Pitam se,sta je prece.? Zdravstvo ili naoruzanje.Mi u Srbiji,konstantno nemamo novaca,da resavamo socijalne
probleme.Nemamo zgradu za smestaj dece,bez roditeljskog staranja.Nemamo smestaj za odrasle,koji iz ovih
ili onih razloga,zive i spavaju na ulicama grada.Nemamo para,za podizanje Domova,za stara lica,koja su nemocna
i bez icije nege i pomoci.Nemamo para za podizanje nove Decje bolnice,jer ova u Tirsovoj,zaista vise ne moze
da zadovolji potrebe lecenja,dece iz cele Srbije.Mogao bih dugo da navodim,sta sve nemamo,a hitno je potrebno
da imamo.Zbog svega toga,svaki trosak na naoruzanje,prihvatam sa gnusanjem.Potpuno sam saglasan sa onima
koji kazu,da je samo Drzava koja je resila sve svoje socijalne probleme,PRAVA DRZAVA svojih gradjana.:heart::heart::heart:

Nažalost, većini koji su na pozicijama nisu u interesu potrebe nas "malih" ljudi,
već oni imaju neke svoje interese koje ostvaruju i rade prije svega za svoju dobrobit :sad2:
I mene sam spomen na vojsku asocira na rat i svo zlo koje se u nedavnoj prošlosti dogodilo :(

Poslednja izmena:
....TO JE FINANSIJSKA POMOĆ ZA RUSKE KAPITALISTE.....sankcije su ruski narod ojadile....mi znamo kako to jačanje stanovništva izgleda pod snakcijama - je li....apetiti državnih razbojnika nisu smanjeni......0,2 miljarde pomoći , kratko će zadovoljiti kapitaliste ruske , a narod će lečke da uzme vazduh....bratski gest.....
....a inače , ti avioni , tenkovi i ostale ratne skalamerije već su na vojnom otpadu....to ceo svet zna....ratno đubre.....mi plaćamo remonte i modernizaciju , za zastarelu opremu i lagerujemo starudiju u naše atare.....NATO to vidi kao izdaju i sprema se da nas rokne......indirektno , mi plaćamo sopstveno rokanje.....tako je bilo nekoliko puta u prošlom veku , tako će biti i sada....to je AVeizam , reciklirani šešeljizam....od evrope zdaj ćorak.....malo morgen !

Back