Klima

Vivax климе привлаче купце својом приступачном ценом. Поред тога, бројни купци нису задовољни грејањем климе. Они наводе да поједини уређаји имају довољно снаге, али опет не греју адекватно простор, а недостатак топлоте се посебно осећа при ниским спољним температурама. Влада мишљење да су погодније за грејање мањих простора.
Веома је бучна спољна јединица, замерка за рад на појединих модела, низак квалитет материјала(појединих модела).
Користио сам Vivax климу за пословни простор. Искрено, тад ми је био циљ да уштедим што више новца, пошто сам у том објекту проводио свега дневно око 6 сати. Просторија је око 50 метара квадратних. Хладила је добро, али са грејањем нисам био задовољан.

Sve klime sa inverterom, 12-tice, kreću se od 50k+, i ispod toga ne treba ići danas, uzimati on-off klime bez invertera nema smisla. Većinu ovih brendova koji se prodaju kod nas po marketima pravi kineska firma Gree, i sve je to otprilike sličnog kvaliteta ukoliko je cena slična. OEM ne odlučuje da li će staviti kvalitetniji ili manje kvalitetan kompresor, već to radi naručilac, u ovom slučaju Vivax, VOX, Midea, čak i izraelski Tadiran sad radi sve u Kini. Što ne znači ništa loše - samo je jasno da više para donosi više muzike. Ja imam Fujitsu klime koje su sahranile generacije ovih no name, rade perfektno i dan danas a ugrađene pre 25 godina. Ali tad su koštale ozbiljno, sad je to sve jeftino i potrošno, kao i sve ostalo.

Moja topla preporuka u koliko hoces inverter da koristis i leti i zimi https://www.winwin.rs/inventer-klim...rce=161791&_sgm_action=search&_sgm_term=klima ili ovu https://www.emmi.rs/inverter-klima-vox-iva8-12jrbw1.html ja sam uzeo ovu drugu i sljaka vec 4 godine
Bukv imam istu i za te pare sam prezadovoljan. Najvise mi se svidja aplikacija preko koje palis od kuce klimu ili podesis tajmer kad hoces da se upali ili ugasi. A cak mi se svidja jos vise sto ima mogucnost stelovanja za sledeca 24 sata kolko u kom satu da radi na temperaturi (tipa 22c ujutro grejanje a negdo oko popodne hladjenje 19c)

Back