Klikeri, lastiš, trule kobile...

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada nije bilo kompjutera, moralo se snalaziti. No secam se, ko god da je kupio spektruma ili komodora, svi su radje blejali u igru...
Na pocetku su i one igre na malim uredjajima bile interesante, one sa ekrancetom i fiksiranim kretanjem. A o igraonicama
sa pravim igrama da ne pricam...

hebeni ZX sectrum ...prvi i jedini ...ali vise voLem loptu i flasu :kez:

Ne secam se kada sam videla zadnji put decu da se igraju na ulici ili izmedju zgrada
Vidjala sam ih da igraju fudbal ali ostale igre koje smo mi igrali .nisam
Naravno da se ne igraju, pa ulicom danas ne mozes da prodjes a ne da se igras, na trotoarima parkirani automobili a ulicom voze ludaci.
Ali kada udjes u ulicice gdje je saobracaj usporen realnom preprekom, dovoljna je znacajna uzbrdica i krivina pa da gospoda ne moze da razvije brzinu, uvijek ces naci klince kako se igraju, voze bicikle i slicno.
Djeca su satjerana u igraonice i ogradjene parkove. A ona su uvijek savrseno sposobna da se prilagode. Nekada su pravili krpene lopte, pa igrali lastis i klikera po zemlji, danas vise sa tobogana po igraonocama

Naravno da se ne igraju, pa ulicom danas ne mozes da prodjes a ne da se igras, na trotoarima parkirani automobili a ulicom voze ludaci.
Ali kada udjes u ulicice gdje je saobracaj usporen realnom preprekom, dovoljna je znacajna uzbrdica i krivina pa da gospoda ne moze da razvije brzinu, uvijek ces naci klince kako se igraju, voze bicikle i slicno.
Djeca su satjerana u igraonice i ogradjene parkove. A ona su uvijek savrseno sposobna da se prilagode. Nekada su pravili krpene lopte, pa igrali lastis i klikera po zemlji, danas vise sa tobogana po igraonocama

ne mraci :D
nije bas tako svuda mozda po nekom centru grada ALI
veruj da ima delova grada gde se deca jos pentraju po drvecu ...

daj moalo optimizma daj malo osmeha nesto si mracna jbt ... nemoj ... mi roditelji odredjujemmo gde ce se deca igrati
dok ne krenu u kafane :lol:
e onda je vec kasno za usmeravanje

Pa normalno da se pentraju. I napisala sam da su savrseno prilagodljivi.
Daj im livadu, jurcace, daj im drvo, popece se, daj im igraonicu skakace na glavu u one bazene sa loptama...
Ja ne mracim nimalo kod pomena djece. Ja mracim kod odraslih:lol:
Sve izbetonirali i kao, djeca nam ne igraju klikerima. Ne znaju nam se popeti na drvo, a drvo im pokazu u knjizi, eventualno platane duz setalista.

У моје време куповали сличице фудбалера па их размењивали, сећам се мог првог албума светско првенство у фудбалу Мексико1986. носили их у школу, играли кликере испред зграде, труле кобиле, спуштали се низ падину у пластичним гајбама од млека, пуцали пред нову годину карабитом из конзерви, пушили тајно цигарете у подруму зграде и гледали плејбој...)) Фудбал од јутра до мрака. Лепи дани детињства.
А гледам сад деца са мобилног на таблет и обрнуто. Са фејса на тикток и јутјуб.

Ne secam se kada sam videla zadnji put decu da se igraju na ulici ili izmedju zgrada
Vidjala sam ih da igraju fudbal ali ostale igre koje smo mi igrali .nisam
Možda zato što su stručnjaci mislili da bi deca nekoliko godina trebala
da budu pod maskama i izolovana?

Generacija moje dece je igrala sve moguće i nemoguće igre. Ali su
živeli u malom i bezbednom naselju gde du mogli da izlaze napolje bez
pratnje roditelja. Deci samo obezbediš uslove za igru, i ona će se igrati.
Vrlo je jednostavno.

Back