Klika

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Kad ste bile u školi (osnovnoj, srednjoj): da li su postojale razne klike devojčica? Koji tipovi? Da li ste vi bili u nekoj od ovih grupica, i kakvoj?
I, ako se sećate nekih zlih devojčica, da li ste ih srele kasnije u životu? Kakve su sada?

Не знам шта бих рекла. Нити сам била тута-мута, нити једна од оних које су већ у осмом имале момка. Била сам одличан ђак и бавила сам се гимнастиком.

Све је било врло једноставно тада.

Ja sam u osnovnoj igrala na više strana odjednom : ) Bilo me je i u ženskastoj grupici, i sa cvikerašima, i nedefeinisanom, tj. normalnom ekipom.
A u srednjoj sam najviše vremena provodila sa dve najbolje drugarice, ali smo imale i širu ekipu za izlaske. Nismo bile klika, kao prave tinejdžerke smo bile u svom svetu... Ali sećam se da su postojale takve grupice, najupadljivije one dobre ribe (te fizički najprivlačnije, posle su udale za fudbalere, biznismene, krimose), pa onda kao alternativne, i tako...

- - - - - - - - - -

Не знам шта бих рекла. Нити сам била тута-мута, нити једна од оних које су већ у осмом имале момка. Била сам одличан ђак и бавила сам се гимнастиком.

Ti si gimnastičarka? To je baš lepo.

* E, da, ni ja nisam imala momka u osmom razredu, nego sam bila dete.

Tad je bilo jednostavno, ali sada nije. Hej, 53 000 postova za 3 godine.

Ja sam u osnovnoj bila najbolja drugarica najbolje ribe u generaciji. Ona ružna drugarica koju svi vijaju da bi se približili najlepšoj. Ne sećam se da je bilo tih zlih.
Zle su došle tek u srednjoj. Tamo sam se najviše družila sa štreberkama, ali sam uglavnom bila samo svoja. Nikada nisam volela da pripadam nekoj družini. Svačija i ničija.

Ti si gimnastičarka? To je baš lepo.

То је било време када су купили из школа оне за које сматрају да одговарају датом спорту, није било амбициозних родитеља које гурају тронте тамо где им место није.

- - - - - - - - - -

Tad je bilo jednostavno, ali sada nije. Hej, 53 000 postova za 3 godine.

Шта с тим? Имам пуно слободног времена.

Nije da ih nije bilo, ali nisam se grupisala sa njima...uvek sam bila most između ovih-onih, ovakvih-onakvih, drugima sam uvek prilazila pojedinacno i uspevala da uspostavim potrebnu komunikaciju...nije mi bio problem da se zauzmem za sebe i za druge ako procenim da je to neophodno..bila sam glasna (bez problema sam jasno iznosila svoje stavove i misljenja), revolucionar, pa niki nije ni smeo da me dirne...mogli su samo da mi pricaju iza leđa..:mrgreen:

Nije da ih nije bilo, ali nisam se grupisala sa njima...uvek sam bila most između ovih-onih, ovakvih-onakvih, drugima sam uvek prilazila pojedinacno i uspevala da uspostavim potrebnu komunikaciju...nije mi bio problem da se zauzmem za sebe i za druge ako procenim da je to neophodno..bila sam glasna (bez problema sam jasno iznosila svoje stavove i misljenja), revolucionar, pa niki nije ni smeo da me dirne...mogli su samo da mi pricaju iza leđa..:mrgreen:

jesi li jos uvek takva? :andjeo:

U osnovnoj je bilo takvih.
Jedna je veoma rano smatrala sebe ribom, imala punoletnog momka i maltretirala one koji joj se nisu divili. Nisam je nikada više srela, a možda i jesam, samo ne znam. Mislim da je ona od onih koje ne možeš ni prepoznati nakon par decenija.

Bila je još jedna slična, ali ona nije bila zla. Nju nisu morali svi da obožavaju.

Uvek sam imala najbolju drugaricu, i mali krug onih sa kojima sam se družila. Nisam bila kolovođa, ali nisam trpela ni da me neko vodi.

Bavila sam se sportom, i tamo je bilo slično.Par onih koji mi sasvim odgovaraju, par onih koji nikako ne, i sredina.

Najlepše mi je bilo na fakultetu. Nekoliko prijateljstava za ceo život.:heart:

Kad ste bile u školi (osnovnoj, srednjoj): da li su postojale razne klike devojčica? Koji tipovi? Da li ste vi bili u nekoj od ovih grupica, i kakvoj?
I, ako se sećate nekih zlih devojčica, da li ste ih srele kasnije u životu? Kakve su sada?

Mi to mešano, nas petoro od osnovne do danas...ostale klike nas nisu zanimale.
Sad počela da ih drma kriza srednjih godina, sve bi češće da se družimo... U stvari, mi smo odmah shvatili da su ljudi 100ka, pa se držimo zajedno :DNije bilo u gim. zlih devojčica, samo one koje daju i one druge...koje daju, al moraš da ih vodiš u bioskop ( :

- - - - - - - - - -

E, pa nama su se dvoje venčai iz društva...zar to nije fantastično... od osnovne škole do groba :lol:

ja sam imala najbolju drugaricu od 6-godine:) mi smo bile klika. streberke, sve nas je zanimalo, uvek u prvom redu, uvek dignute ruke..s tom razlikom sto ona ne progovara dok je ne pitaju, a ja sam uvek glasnija:mrgreen:
ja sam bila zla, tukla sam se sa decacima kad su bezobrazni:zcepanje:
uvek najpametniija, uvek ima svoje misljenje...kad malo razmislim, prilicno dosledno furam taj imidz:mrgreen:
7-8 razred smo furale pop, satima blejanje wham i duran duran..:))
inace cerke nekih ozbiljnih gradskih faca, zasticene ko beli medvedi, a potpuno nesvesne toga u tom periodu:)
u srednjoj se krug prosirio..takmicenja uglavnom sa decacima, jer devocciama nije isla ta fizika bash jbg..samo ja izrod. ali stalno neka akcija, nas 15 iz razreda nema de nas nije bilo i sta nismo radili. sami sebi organizovali matursku eksurziju, pogadjajte ko:zcepanje:
bili smo kao ekipa totalno autisticni, niko nije imao upad..mozda pokoji stariji decak ako se neka curica zacori..
ali tad se i pilo i strebalo, ko podvojene licnosti..svega...
te ljepotice isfurane nismo gajili, nije to tad bilo u trendu, mi smo bili raja.
boze lepih vremena:)

Toe ono čega se plašu, zavidu iz Zavidovitja, i žeke duđu, a ne može..toe kao klan..
e al dosla ja u bgd, na faks i prva godina studenjak..kaze meni jedan prijatelj, ima jedna iz xy(gradicgde sam odrasla)..i kaze ime i prezime..cuj, pa brate nije ti ta iz xy ja sve znam . ma jeste jeste...ok, aj da je vidim
dovede on nju, i ja-nikad videla. ona mene zna. majku mu. rec po rec, pitam ja nju a jesi ti bash iz xy ili iz okoline..bash..ma jel bash..pa ne bash...ispostavi se da je iz gornjeg neceg..nije cak ni selo, nego sazelak, a tela sirota da bude makar iz grada..
e ti ti ja caskom dobih epitet isfruane uobrazene i sta-ja-znam-kakve:lol:, koji sam s ponosom nosila dok ne odoh iz studenjaka:))
niko moj nije dosao sa mnom na faks.otisli smo na sve strane sveta..nisam ni slutila koliko ce mi faliti:)

U osnovnu sam isla sa vecinom dece sa kojom sam isla i u vrtic.
Uvek sam naginjala starijem drustvu, ali sam bila i sa mojima iz razreda ok. Najvise smo se druzile nas cetiri. A jedna od njih mi je i dan danas jedna od najblizih drugarica iako se redje vidjamo. Studirala je u Finskoj, sada doktorat radi u Londonu, ali ucestalost vidjanja ne utice na nas odnos i sigurnost u prijateljstvo :heart:
Svi smo ziveli tu negde u komsiluku pa smo se okupljali u parku izmedju zgrada, a kasnije na atomskom sklonistu :) Drug sa kojim sam sedela sve 4 god. kod uciteljice je u istoj zgradi i na istom spratu, samo nekoliko ulaza dalje i vidimo se skoro svaki dan na terasama, dok on pusi a ja sirim ves :) Povremeno se i okupimo, obicno kada neko ko je u inostranstvu dodje, ali nas onda bukvalno isteruju iz lokala :lol:
Nas cetiri, u VII smo bile zaljubljene u cetiri osmaka, metalca :lol: Meni se svidjao Petko (:zcepanje: ) koji je ponavljao razred, imao sablasno beo ten, dubok glas kao bole iz bureta i ni na sta nije licio :lol: Ali kada u dvoristu ili hodniku skole zazvecka lanac sa njegovih pantalona ja se odsecem :lol:

U srednju sam isla samo prvu godinu i pocetak druge, pa sam zatrudnela :lol: i vanredno to zavrsila.
I iz srednje medju sadasnjim najblizim drugaricama imam jednu. Sa njom se u skoli i nisam nesto druzila ali je u tom nekom, za mene teskom periodu uskocila samoinicijativno sa knjigama, skriptama, sveskama koje su mi znacile jer nisam slusala predavanja, krenulo je zblizavanje i ostadosmo mi najbolje drugarice, evo vec 14 godina.
Kada sam krenula na fakultet, sa mnogima iz srednje sam se opet srela na predavanjima i manje- vise se povremeno vidimo. Eto :)

- - - - - - - - - -

U osnovnoj je bilo takvih.
Jedna je veoma rano smatrala sebe ribom, imala punoletnog momka i maltretirala one koji joj se nisu divili. Nisam je nikada više srela, a možda i jesam, samo ne znam. Mislim da je ona od onih koje ne možeš ni prepoznati nakon par decenija.

Bila je još jedna slična, ali ona nije bila zla. Nju nisu morali svi da obožavaju.

Uvek sam imala najbolju drugaricu, i mali krug onih sa kojima sam se družila. Nisam bila kolovođa, ali nisam trpela ni da me neko vodi.

Bavila sam se sportom, i tamo je bilo slično.Par onih koji mi sasvim odgovaraju, par onih koji nikako ne, i sredina.

Najlepše mi je bilo na fakultetu. Nekoliko prijateljstava za ceo život.:heart:

Jedna od devojcica iz osnovne, od moje generacije je zavrsila u Velikom Bratu i posle radila kao voditeljka, sta li. Nju je retko ko voleo jer je bila previse prodorna i nametljiva. Vecito se trpala da vodi priredbe i to. Meni nije smetala. Smeta mi samo neko ko je tu, gusi a ne mozes ga se resiti.

Back