Klasični rok albumi koji su kolekcionarsko zlato

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.201
Vinil se vraća, a prodaja konstantno raste u poslednjih nekoliko godina. Neki albumi su više kolekcionarski od drugih. Ova lista se oslanja na retkost, vrednost i značaj same muzike.

Ako se zaista smatrate ljubiteljem muzike, evo nekih klasičnih rok albuma koji su kolekcionarsko zlato koje biste možda želeli da dodate svojoj kolekciji.

Naravno, slobodno dodajte vaš izbor.

1724365189643.png

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon

Ovaj album je uticao na mnoge druge bendove, kao što su The Flaming Lips i Radiohead. Prvobitno je objavljen 1973. godine, ali je bilo mnogo remasterovanih verzija, a poslednja je bila 2003. godine, kako bi se proslavila 30. godišnjica albuma. Naravno, ima toliko popularnih Floid pesama, ali neke ćete naći na ovom albumu uključuju Time, On the Run i Brain Damage.

1724367684058.png

Abbey Road - The Beatles.
Legendarni omot snimljen na pesackom prelazu u blizini studija. Nema ni imena ni naslova albuma na prednjoj strani omota. Zadnji album koji su Bitlsi snimili pre raspada. Ne tvrdim da je ovo najbolji album Bitlsa, jer to je tesko tvrditi kada su Bitlsi u pitanju, ali je moj omiljeni Bitls album, zato sam ga i postavio. Harisonove pesme "Something" i "Here Come the Sun" su mi omiljene od svih na albumu.

OIP (1).jpg

Back