Клан (ТВ серија)

Mislio sam na notu koja se provlači kroz celu seriju a to je manjak inteligencije i smislenog razmišljanja kod većine njih.
Nešto ne verujem da su bili toliko glupi a da su vozali i naciju i vlast godinama bez problema.

Mislio sam na to da je predstvljeno da su skoro pa Robin Hudovi, junaci siromašnih, dele pare i kažnjavaju samo bogate. Svakako i na činjenicu sa kraja serije ali da ne otkrivam previše.

Realno, velika većina njih i jesu bili bolidi. Samo debil može da poveruje da može da se ubije premijer a da će on da se izvuče nekažnjeno ma ko da preuzme vlast.
Čak je i ekipa iz Crne ruke koja je ubila Aleksandra Obrenovića i dovela Karađorđeviće, streljana u Solunskom procesu 1917.
Nije ekipa oko Kuma i Šiptara bila toliki problem.
Problem je predstavljao JSO čiji su pripadnici obezbeđivali sve političare, gušili pobunu Šiptara u Bujanovcu i Preševu,a mogli su da podignu mnogo ljudi za kratko vreme. JSO im je trebao, a relativno kasno su shvatili koliko je kriminal ušao u sve spore društva.
Drugi problem je bio što DOS nije bio jedinstaven.
UDBA je to primetila i nastavila da širi pukotinu između DS i DSS-a jer su samo tako mogli proći nekažnjeno za sve što su uradili pre petog oktobra.

Takođe, mislim da je kraj onako odrađen jer scenarista nije želeo da se petlja sa milion verzija šta se stvarno desilo sa Kumom i Šiptarom.

Back