KISELINA- zeludac

Sean78

Početnik
Poruka
15
Gastritis mi je diagnoza jos pre 10 god (imam 36), ali u poslednjih 15-ak dana osecam pojacano peckanje u zeludcu :( I pre se to desavalo, ali jedan sumeci ranitidin od 75mg je sve to tesavao) . Poslednjih dana jedva da reaguje i onaj od 150mg... Planiram da idem vaditi krv i proveriti da nemam neku bakteriju (ili sta se moze preko krvi videti), jer sondu sam spustao pre 10 godina i ne bih ponovo.. Sta predlazete - osim da odem kod doktora? Neki delotvoran prirodni lek?

Razmuti sad ili ujutru kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popij. Inače soda bikarbona je sjajna za mnoge stvari i ne škodi da se svaki dan popije po čaša, dve. Najbolje na prazan želudac ujutru i uveče da popiješ. Najbolje je sa destilovanom vodom da se pomeša, ali može i česmenska, ako nemaš destilovanu.

Ne znam šta su ustanovili kod tebe, šta je uzročnik gastritisa, ali helicobacter pylori je jedan od uzročnika hroničnog gastritisa (kod tebe je hroničan dok traje godinama), može biti da će ti raditi test za tu bakteriju. Svakako da ponovo uradiš laboratorijske analize.
I kad smo zdravi potpuno poželjno je dva puta godišnje da se urade osnovne laboratorijske analize, ali pošto smo mi generalno nemarni kada je zdravlje u pitanju (odemo da se kontrolišemo kada nas muka natera) i jednom godišnje da se urade analize bilo bi sjajno (ljudi nažalost rade jednom u pet, šest godina ili kad ga muka natera).

Inače čovek dok je zdrav, treba da razmišlja o svom zdravlju i čuva se. Ja uopšte nisam za to da se za svaku sitnicu poseže za medikamentima, a mi to masovno radimo. Ni najblaži bol ne možemo malo da istrpimo, a svaki lek manje više deluje, leči jedno, štetu nanosi nečem drugom, sluzokožu želuca manje više svi oštećuju.
Uzročnici gastritisa (zapaljenje sluzokože želuca) mogu biti razni, izmedju ostalog može nastati kao posledica preterane upotrebe lekkova poput brufena, ibuprofena, diklofenaka, acetisala itd. (antiinflamatorni lekovi), zatim kao posledica prevelikog konzumiranja alkohola i tako dalje.

Zato ljudi oprez sa lekovima, nije za šalu!

Poslednja izmena:
Moguce je,ali idi hitno kod lekara specijaliste snimi to,jer moze bit katar na zelucu,a to je zacetak cira i tako se ispoljava,ja sam imao to jos mladji.Isao snimio dobio prave lekove i redovna ishrana,ali ne preterana.Ispocetka nikako ljuto slano,kiselo.Kasnije se to da srediti ako otkrijes to na vreme sta je.Ja sada jedem i ljuto i kiselo,a slano nesto mnogo nikad nisam voleo.Zato pravac specijalista i pregled.Dijagnoza je najbitnija.Soda bikarbona na pocetku pomogne,ali i ona kasnije izgubi dejstvo.Ja sam pio i po tri kasicice po 2-3 dnevno,ali kasnije nije ni to pomagalo.Tada u to vreme su postojali i neki samponi koji se cede i piju,zaboravio sam kako se zovu,ali bez toga i sode bikarbone nisam smeo nigde.

Imao sam nešto slično. Pio sam "prirodne preparate" i nisam imao nikakve bolove.
Onda je počelo krvarenje. Iskrvario sam toliko da sam pao u predsoblju i više nisam mogao da ustanem. Tog trenutka sam bio sam u stanu i tu sam ostao dok neko nije došao da me podigne i pozove hitnu pomoć.
Da nisam operisan sada ne biste ovo čitali!

Prema tome, zanemari bapske priče i idi kod lekara!

Kada budeš izlečen slobodno to izlečenje pripiši kome god hoćeš: Bogu, Alahu, Isusu, svecima, travama - ali se prvo izleči kod lekara!

Може бити зачетак чира, може бити хеликобактерија, може бити само реакција на бруфене.

У сваком случају, прво код лекара, ако је само киселина помаже купус (мој супруг је сваког јутра 7 дана наштину пио по једну чашу изблендираног, тако му је било лакше и више од годину дана није имао проблема, сада треба да понови третман и то је то).

У лакшим случајевима помаже и леблебија, грицкаш у току дана кад се сетиш.

Gastritis mi je diagnoza jos pre 10 god (imam 36), ali u poslednjih 15-ak dana osecam pojacano peckanje u zeludcu :( I pre se to desavalo, ali jedan sumeci ranitidin od 75mg je sve to tesavao) . Poslednjih dana jedva da reaguje i onaj od 150mg... Planiram da idem vaditi krv i proveriti da nemam neku bakteriju (ili sta se moze preko krvi videti), jer sondu sam spustao pre 10 godina i ne bih ponovo.. Sta predlazete - osim da odem kod doktora? Neki delotvoran prirodni lek?

Prvo da predjes na strogo bareno, nema ljuto ni kiselo, drugo da nabavis sok od Aloje vere, i probaj da nabavis , to sam ja davne 1982 pio , a zvali smo ga "sampon".

Idi kod gastroenterologa da ti se uradi gastroskopija. To je jedini način da se tačno vidi šta je.
Ali po onome što kažeš izgleda gastritis. Ništa tragično..
Soda može da izazove više štete nego koristi. Ranitidin od 75 mg je mala doza.

Imao sam problema i lekar mi je preporučio Pantoprazol- Actavis koji sam 6 meseci svako jutro po jedan praškić popio i gle čuda više me ništa nedavi a i kiselina se ne pojavljuje.Najbolje prvo kod lekara da ustanovi razlog.

Mleveno laneno seme - prirodni Gelusilac. Prirodni je lek za sve želudačne probleme. Kašika melvenog ujutru u musli, kašika u čorbu ili supu za ručak, kašika u jogurt za večeru i moći ćete da prođete bez lekova, a ni hrana vam neće praviti probleme. :jede:

Gadna ta kiselina.

- - - - - - - - - -

Mleveno laneno seme - prirodni Gelusilac. Prirodni je lek za sve želudačne probleme. Kašika melvenog ujutru u musli, kašika u čorbu ili supu za ručak, kašika u jogurt za večeru i moći ćete da prođete bez lekova, a ni hrana vam neće praviti probleme. :jede:

Ima dosta recepata na bazi bilja koji pomazu kod problema sa kiselinom. Koliko su efikasni ne znam.

Imao sam nešto slično. Pio sam "prirodne preparate" i nisam imao nikakve bolove.
Onda je počelo krvarenje. Iskrvario sam toliko da sam pao u predsoblju i više nisam mogao da ustanem. Tog trenutka sam bio sam u stanu i tu sam ostao dok neko nije došao da me podigne i pozove hitnu pomoć.
Da nisam operisan sada ne biste ovo čitali!

Prema tome, zanemari bapske priče i idi kod lekara!

Kada budeš izlečen slobodno to izlečenje pripiši kome god hoćeš: Bogu, Alahu, Isusu, svecima, travama - ali se prvo izleči kod lekara!

Bravo ! Kralju !

Ovog coveka za drugog (aktivnog) moderatora pdf zdravlje.
Vec je moderator sto znaci da se dokazao, znaci dajte ovakvom coveku da bude moderator pdf zdravlja !

:worth:

Idi prvo kod dr da proveris da li imas helico ili samo povecanu kiselinu..neko je u prethodnom postu napisao da mu je pukao cir zbog kojeg mu je zivot spasen operacijom..isti slucaj je bio sa mojim ocem..
Da je vodio na vreme racuna o nervozi i hrani koja mu izaziva kiselinu, do cira i operacije ne bi doslo..
Ja sam se helico resila bez antibiotika sa dva tretmana nisko frekventne struje kojom se unisti omotac gram negativne bakterije, a onda ona nema uslova za opstanak..
U ishranu svakodnevno ukljuci lan i sluzavu vodicu koja nastane kad lan potpis vrelom vodom..svako jutro sam pila tonik od cetvrtine kasicice sode i pola nacedjenog limuna koje kad odsuste prelijem decilitrom vode..svaki dan sam jela salatu od svezeg kupusa, prelivenu maslinovim uljem i sokom od limuna i obareni pirinsc - to ti je melem za zeludac!
Nikako ne smes da jedes paradajz, ni preradjevine od njega..kecap i sl stvari..majonez nikako..mleko izbaci..brasno i kvasac isto..secere, belo vino, cokolade, mesne preradjevine, sirce nikako..
Kad ti se kiselina dovede u red onda postepeno ukljucuj po nesto od te hrane, ali kontrolisi sta ti prija, a sta ne..nesto od toga nikad vise neces moci da jedes, da ne bi doveo sebe na operacioni sto..
I najvaznije od svega, nauci ds kanalises nervozu..nadji nacin da se stresa resis, tako sto ces da imas ventil kad do njega i nervoze dodje.

Dive nista bre to... To moze da jede tek kada je zdrav. Za heliko zna se sta je "streptomicin" - sveto trojstvo -Amoxicilin+ Klaritin + inhibitor protonske pupme.

ja sam se helico resila bez antibitorika
cista fizika, naucno dokazano
posle toga samo kontrolise sa hranom kiselinu koju luci
ne provocira sa hranom
a svez kupus je No1 na listi namirnica..moze i samo cedjeni sok od kupusa, al ne vidim zasto ne bi jeo celo povrce jer tako unese i biljna vlakna kao salatu

Kako konkretno to fizika? Sta je naucno dokazano?

da odredjena frekvencija struje unistava omotac odredjenih bakterija
ako se te bakterije odredjeno vreme izloze takvoj frekvenciji, unistava im se omotac i one umiru
sa dva tretmana se resava problem sa helico
ono sto je dugotrajnije je kontrolisati nivo kiseline sa hranom koja se unosi i sa stresom koji mora da se kanalise

da odredjena frekvencija struje unistava omotac odredjenih bakterija
ako se te bakterije odredjeno vreme izloze takvoj frekvenciji, unistava im se omotac i one umiru
sa dva tretmana se resava problem sa helico
ono sto je dugotrajnije je kontrolisati nivo kiseline sa hranom koja se unosi i sa stresom koji mora da se kanalise

struje koja se pusti kroz sta? i onda utice na bakterije u zelucu?
mozes li da mi posaljes te naucne clanke u kojima je to predstavljeno? zanima me da procitam

Poslednja izmena:
struje koja se pusti kroz sta? i onda utice na bakterije u zelucu?
mozes li da mi posaljes te naucne clanke u kojima je to predstavljeno? zanima me da procitam

ne mogu naucne clanke, ali mogu da te posaljem tamo gde se struja primenjuje
pusta se tako sto imas elektrode u rukama za vreme terapije
ako galvanizacija i elektroforeza mogu terapeutski da deluju na povrede i oboljenja, zasto sumnjas u dejstvo struje i ovim situacijama?

Back