Razmuti sad ili ujutru kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popij. Inače soda bikarbona je sjajna za mnoge stvari i ne škodi da se svaki dan popije po čaša, dve. Najbolje na prazan želudac ujutru i uveče da popiješ. Najbolje je sa destilovanom vodom da se pomeša, ali može i česmenska, ako nemaš destilovanu.
Ne znam šta su ustanovili kod tebe, šta je uzročnik gastritisa, ali helicobacter pylori je jedan od uzročnika hroničnog gastritisa (kod tebe je hroničan dok traje godinama), može biti da će ti raditi test za tu bakteriju. Svakako da ponovo uradiš laboratorijske analize.
I kad smo zdravi potpuno poželjno je dva puta godišnje da se urade osnovne laboratorijske analize, ali pošto smo mi generalno nemarni kada je zdravlje u pitanju (odemo da se kontrolišemo kada nas muka natera) i jednom godišnje da se urade analize bilo bi sjajno (ljudi nažalost rade jednom u pet, šest godina ili kad ga muka natera).
Inače čovek dok je zdrav, treba da razmišlja o svom zdravlju i čuva se. Ja uopšte nisam za to da se za svaku sitnicu poseže za medikamentima, a mi to masovno radimo. Ni najblaži bol ne možemo malo da istrpimo, a svaki lek manje više deluje, leči jedno, štetu nanosi nečem drugom, sluzokožu želuca manje više svi oštećuju.
Uzročnici gastritisa (zapaljenje sluzokože želuca) mogu biti razni, izmedju ostalog može nastati kao posledica preterane upotrebe lekkova poput brufena, ibuprofena, diklofenaka, acetisala itd. (antiinflamatorni lekovi), zatim kao posledica prevelikog konzumiranja alkohola i tako dalje.
Zato ljudi oprez sa lekovima, nije za šalu!